SMS LÅN - ANSØG ONLINE NU

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Et SMS-lån er et lån, der kan optages ved hjælp af din mobiltelefon. Som låneform læner det sig meget opad et kviklån. Lånetypen kendetegnes dog særligt ved et lavt lånebeløb, en hurtig udbetaling, og ingen krav til sikkerhedsstillelse. Endvidere er det selvfølgelig også lån, der kan optages via din mobiltelefon.
Fremgangsmåden ved lånets introduktion var præcis, som navnet antyder. Dengang var det et lån, der kunne optages ved at sende en SMS. I dag er den tidligere fremgangsmåde dog erstattet af en online formular og underskrift med NemID. Begrebet bruges dog fortsat, og dækker over mindre lån med hurtig udbetaling.
Derfor er SMS-lånet i dag kendt under flere andre navne. Det inkluderer bl.a. mikrolån, mobillån og lynlån – alle disse låntyper er sammenlignelige, da de byder på små lånebeløb og hurtig udbetaling. Hvis du skal låne 1-5.000 kr., så er det én af disse låntyper, der er det rette valg.
Lånet er til dig, der er på udkig efter et lån med en nem og hurtig udbetaling. Sådanne lån finder du et stort udvalg af herunder. Derfor finder du også et lån, der harmonerer med dine præferencer og din økonomiske situation.

SMS Lån optages i dag vha. NemID

Siden NemID blev indført og den digitale signatur blev accepteret som legitimation, har SMS-lånet undergået en større udvikling. I dag optages de ikke via SMS, men er derimod blot små lån, der er nemme at optage. Et sådant lån overstiger sjældent 7.000 kr., mens de typisk har en begrænset løbetid på 30 dage.
Det er på en sådan vis, at et SMS lån er defineret af de fleste långivere. Der findes kun ganske få udbydere på det danske marked, der tilbyder SMS lån uden NemID. Det er der flere årsager til, men det skyldes dog hovedsageligt at ansøgningsprocessen bliver forlænget, da din identitet skal bekræftes på anden vis.
Som konsekvens af dette, vil du ikke blot opleve, at ansøgningsprocessen forlænges. Det vil ligeledes medføre en længere udbetalingstid. Derfor går der længere tid, før pengene udbetales til din bankkonto.

SMS Lån byder på en hurtig udbetaling

Dette er en type lån, der især er kendt for en hurtig låneproces. Ansøgningen er klaret på kort tid, hvorefter udbetaling typisk sker i løbet af få timer. Dette muliggøres ved at stille lave krav til henholdsvis sikkerhed og dokumentation. Du skal blot bruge et aktivt NemID, så udbyderne kan verificere din identitet.
Processen er dog ligeledes afhængig af, hvornår lånet forsøges optaget. Dertil har ugedagen også indflydelse, da udbetaling af lån sjældent forekommer i weekenden. Endvidere er udbetalingstiden også betinget af, at der er et godt samarbejde mellem din og udbyderens bank.
Hvis det er essentielt, at du får et lån med en hurtig udbetaling, bør du søge om lånet inden for udbyderens åbningstider. Søger du om lånet uden for gældende åbningstider, vil udbetaling typisk først finde sted den næstkommende hverdagsmorgen. Hvis du kan vente på dette, så er det naturligvis intet problem.

Pris- og renteniveau for SMS Lån

Prisen på et SMS lån er baseret på forskellige variabler. De mest afgørende variabler, er lånebeløb, løbetid, og ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent). Det er dog et lille, kortsigtet lån, hvilket har indflydelse på flere af disse variabler. Eksempelvis vil rentespændet være relativt højt, hvilket skyldes den korte løbetid. Optager du i stedet et større lån, der skal bruges til finansiering af en ny bil, vil rentespændet være markant anderledes. Des kortere en løbetid, des højere en ÅOP – sådan vil det sandsynligvis altid være. Derfor er det også forventeligt, at ethvert SMS lån har en høj ÅOP, eftersom lånene har en kort løbetid.
Derfor gør du klogt i at forhøre dig hos en udbyder om, hvor meget du samlet set skal betale, når alle afdrag er betalt. De fleste låneberegnere vil, ved angivelse af det ønskede lånebeløb og løbetid, give dig et samlet tilbagebetalingsbeløb. Derfor vil du have kendskab til de samlede omkostninger på forhånd.
I nedenstående eksempel vil vi fremvise den totale omkostning for et SMS-lån på 5.000 kr., der har en løbetid på et år. Debitorrenten er altid baseret på en personlig kreditvurdering, men vil i dette eksempel være 18 % årligt. Gebyrer og øvrige udgifter er desuden vejledende, men kan bruges som et praj om prisen.
Lånebetingelser:

 • Lånebeløb: 5.000 kr.
 • Løbetid: Et år
 • Årlig rente: 18 %
 • Stiftelsesomkostninger: 800 kr.
 • Gebyr pr. afdrag: 25 kr.
 • Betalingsforfald: Månedligt

Beregnet lån:

 • Renter (i alt): 536,83 kr.
 • ÅOP: 72,55 %
 • Gebyr: 300 kr.
 • Ydelse (Månedlig): 553,07 kr.
 • Samlet tilbagebetaling: 6.636,83 kr.

Hvor meget kan jeg låne med et SMS Lån?

Der findes ikke nogen officiel definition af et SMS-lån. Derfor er der heller ikke et fastsat maksimalt beløb. I de fleste sammenhænge betegnes et sådant lån som et lille lån, hvor man kan låne op til 7.000 kr. Hos nogle er det dog muligt at låne et højere beløb, om end det kræver, at der er flere forudsætning, der opfyldes. Hvilke krav, der er tale om, kan du undersøge nærmere hos de enkelte låneudbydere. Overvejer du at optage et SMS lån, bør du dog indstille dig selv på, at lånebeløbet størrelse er relativt lille. Det er ikke en låntype, der bruges i forbindelse med store lån. Tværtimod, så bruges det typisk til små lån på 1 - 3.000 kr.
Ét af de mest populære valg for folk, der optager SMS lån, lyder på 1.000 kr. Det er der flere årsager til. Det skyldes især, at beløbets størrelse er overkommeligt. Et sådant lån kan også nemt betales tilbage. Som følge af det lille beløb, er det et lån, der hovedsageligt egner sig til køb af mindre forbrugsgenstande.

Lån i størrelsen til 3-5.000 kr. er også populært

Der er også mange, der optager SMS lån på 3.000 kr. Det egner sig godt til uforudsete engangsudgifter, der ikke kan vente til næstkommende lønningsdag. Lån på denne størrelse kan desuden findes gratis, såfremt du er førstegangslåner. Op til flere långivere tilbyder nemlig SMS lån gratis til nye kunder.
Det varierer kraftigt, hvor låneudbydernes grænse for lånebeløb går, før det ikke længere kan betragtes som værende et SMS lån. På et tidspunkt vil det blive betragtet som værende et regulært kviklån. For et SMS lån er 5.000 kr. dog ikke en unormal lånestørrelse, om end det befinder sig i den høje ende af skalaen.

Sådan forløber processen, når du optager et SMS Lån

Et lån af denne type har en simpel fremgangsmåde ved ansøgning. Fordelen ved et sådant lån er, at det er nemt og hurtigt at optage det. Som navnet giver udtryk for, var den oprindelige idé, at man skulle optage et SMS-lån via SMS. Det er dog mange år siden, at denne fremgangsmåde blev brugt.
På trods af, at fremgangsmåde er blevet ændret flere gange, dækker begrebet fortsat over små, hurtige lån. Derfor er det selvfølgelig også et begreb, der anvendes i stor stil. Hverken lånebeløbets størrelse, løbetid eller udbetalingstid har forandret sig, hvorfor mange faktorer fortsat er de samme.
Når du optager et SMS lån, vil processen sandsynligvis følge nedenstående trin:

1. Du bør anvende oversigten, der findes på denne side, til at finde et ideelt lån. Det er nemt og enkelt, da du blot skal indtaste det ønskede lånebeløb. Herefter fremvises alle interessante lån og udbydere
2. Opstillingen er struktureret på en sådan vis, at det er nemt at udføre en sammenligning af de mange lånemuligheder – og det er nødvendigt, at du gør det, da mulighederne varierer kraftigt
3. Når du har fundet et ideelt lån, skal du blot klikke dig videre ind til den givne aktør. Herefter sendes du videre til en formular, der skal udfyldes, for at ansøge om lånet. Det er nemt, og derfor er det et lån, der kan optages via din mobiltelefon. Det er én af de klare fordele ved netop denne låntype
4. Efter at have sendt din ansøgning til et lån, skal du blot vente på, at du bliver godkendt. Det skal du dog ikke vente synderligt lang tid på. Ofte får du svar i løbet af få minutter. Denne tid bruges på at lave en grundig kreditvurdering af dig som låntager.
5. Hvis din ansøgning godkendes, kan du forvente udbetaling til din konto inden for én time. Det kræver dog, at du sender din ansøgning inden for udbyderens åbningstider. Sendes ansøgningen udenfor de gældende åbningstider, vil du typisk have pengene udbetalt senest kl. 9 næste hverdagsmorgen.

Krav til optagelse af SMS Lån

Hvis du går ned i din lokale bank, får at optage et lån, vil du blive bedt om at fremvise dokumentation. Du er nødt til at kunne fremvise og dokumentere diverse aspekter af din økonomiske situation. Det er ikke aktuelt, hvis du i stedet vælger at optage et SMS lån på nettet. Til et sådant stilles der nemlig lavere krav. Dog er der forskel på de krav, der angives af de enkelte udbydere. Hvilke krav der skal opfyldes, for at blive bevilget et SMS lån, afhænger meget af dit valg af långiver. Der er flere årsager til, at der er stor variation af i udvalget af SMS lån. Det skyldes dog primært, at de mange långivere appellerer til forskellige målgrupper.
Det medfører også, at der findes mange forskellige typer lån. Herunder er der samlet en række krav, som en stor del af de låneudbydere, der er aktive på det danske marked, stiller til deres låntagere. Du bør bemærke, at kravene ikke nødvendigvis er repræsenteret hos samtlige låneudbydere.
Alder: Dette er et krav, der varierer fra udbyder til udbyder. Nogle långivere kræver, at du er fyldt 21 år. Andre steder er grænsen lavere, da den lyder på hhv. 20 eller 18 år.
Indkomst: Det er ikke altid, at det er tilfældet, men det kan være et krav, at husstanden har en samlet indkomst på 225.000 kr. før skat. Det gør sig gældende, hvad end man bor alene eller med samlever.
Job: Hos nogle udbydere kan du ikke få godkendt din ansøgning, hvis du ikke har et fast arbejde. Hvis du er på dagpenge, kontanthjælp eller SU, er det ikke sikkert, at du kan blive bevilget et lån.
RKI: Du må ikke være registreret i RKI. De fleste udbydere, der er aktive her i landet, tilbyder ikke lån til folk, der er registreret i RKI. Kun få steder tilbyder de SMS lån trods RKI.

Hvordan finder jeg det billigste SMS Lån?

Lånemarkedet er ikke altid overskueligt. For mange er det en jungle, der er svær at finde hoved og hale i. Det er derfor, det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i dine muligheder. Du skal finde et lån, der egner sig til den situation, du står i. I denne sammenhæng er der mange, der udelukkende holder øje med lånets rente.
Det er ikke til at komme udenom, at renten er en vital faktor, men det er ikke den eneste faktor, der har stor betydning for dit lån. Derfor begår du en stor fejltagelse, hvis du udelukkende tager renten i betragtning. Du kan sagtens støde på lån, der virker billige, fordi renten er lav, men som i virkeligheden er afsindigt dyre.
Det skyldes, at rente blot er én blandt mange andre omkostninger. Det er dog ikke alle, der er bekendt med, at de skal betale andet end renten. Hvis du skal optage et SMS lån, skal du ligeledes betale følgende udgifter, for at vedligeholde lånet:

 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsomkostninger
 • PBS-gebyr
 • Kontogebyrer

Derfor er det vigtigt, at du tager højde for alle omkostninger, når du skal sammenligne dine lånetilbud. Det er ikke nok, at du udelukkende fokuserer på renten. Gør du det, så vil du ikke få et retvisende billede af, hvad det givne lån vil koste dig. Derfor er det essentielt, at du ikke kun er opmærksom på lånets rente.

Brug ÅOP til at sammenligne lånetilbud

Når du skal sammenligne de modtagne lånetilbud, bør du tage udgangspunkt i ÅOP, i stedet for deres rente. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det er et begreb, der samler alle omkostninger i ét tal, som gør det nemmere at sammenligne forskellige lånetilbud med hinanden.
Ved at sammenligne med udgangspunkt i ÅOP, er du garanteret, at du ikke glemmer at tage højde for nogle af omkostningerne. Dog bør det understreges, at løbetiden har stor indflydelse på lånets ÅOP. Derfor er det udelukkende muligt at sammenligne lån, der har samme løbetid, hvis det skal være retvisende.

Fordele og ulemper ved denne låntype

Der er både fordele og ulemper ved at optage et SMS lån. Derfor er det vigtigt, at du nøje undersøger dette, da fordelene ikke nødvendigvis overskygger ulemperne for alle. Når du skal vurdere, hvorvidt et lån egner sig til dig, er der mange variabler, der skal tages højde for.
Det er dog særligt vigtigt at sammenligne fordele og ulemper. Det er heldigvis ikke synderligt vanskeligt, da begge du præsenteres for begge dele herunder. Derved er det betydeligt nemmere for dig at vurdere, om et sådant lån er den rette løsning for dig.

Fordele ved et SMS Lån:

Hurtig udbetaling: Én af de klare fordele ved et SMS lån er, at hele processen er hurtig. Det tager ikke lang tid at ansøge, mens et svar er forventeligt at få inden for et par min. Derfor ved du hurtigt, om du er godkendt eller ej. I nogle tilfælde kan du have pengene på din bankkonto inden for en time.
Ingen sikkerhed: Det er ikke et krav, at du kan stille en sikkerhed for dit lån. Derfor er det ikke et krav, at du fx har en ejerbolig med friværdi, der kan stilles som sikkerhed. Mange andre låntyper kræver en form for sikkerhed. Det gør sig dog ikke gældende for et SMS lån.
Ingen nysgerrige bankrådgiver: Hvis du har i sinde at optage et banklån, er der ikke nogen vej udenom at fortælle, hvad lånets formål. Det er ikke altid, at det er noget, man har lyst til at snakke om. Vil du gerne undgå at snakke om dette, er dette et ideelt lån, da det ikke er et krav at fortælle om formålet.
Få og lave krav: Der bør ikke herske tvivl om, at det er nemt at blive godkendt til denne type af lån. Det skyldes, at der er både få og lave krav. Derfor er det betydeligt nemmere at blive godkendt til et sådant lån, end i din egen bank, eftersom kravene er lempeligere.
Nemt og enkelt: Det er en bekvem låneproces, da den er udviklet til at være så enkel, som muligt. Du skal derfor blot udfylde en formular på en hjemmeside. Det tager ikke mere end et par minutter. At dette kombineres med en hurtig udbetaling, medfører blot, at processen er hurtigere overstået.

Ulemper ved et SMS Lån:

Høje omkostninger: Dette er en låntype, der generelt er forbundet med høje omkostninger. Det er de højere omkostninger, der muliggør ovenstående fordele. Endvidere retfærdiggøres den højere pris også ved, at der stilles færre krav til dig.
Ugennemsigtighed: Udvalget af långivere og lån er nærmest uendeligt stort. Derfor kan det virke som en uoverskuelig opgave at skulle skabe et overblik over de mange muligheder. Det kan derfor være udfordrende at skabe et fornuftigt overblik over de vilkår aftalerne indebærer.

Konsekvenser ved for sen tilbagebetaling

Det er ikke uden risiko at optage et SMS lån. Hvis dit lån ikke betales tilbage til tiden, på trods af, at det er et lavt beløb, vil det ikke være uden konsekvenser. Det er også en låntype, der som regel har en høj ÅOP, som ofte er én af konsekvenser ved at vælge små lån.
Der er flere risici ved at optage et lån, der ikke er gennemtænkt, og som derfor ikke kan betales tilbage. Nogle af de risici, der er forbundet med dette, er de følgende:

 • Du kan risikere at hæfte for en stor mængde penge
 • Renten er stor og kan blive uoverskuelig i længden
 • Du kan ende med at blive registreret i RKI

Hvis du går med overvejelserne om, at optage et SMS-lån, opfordres du til at undersøge din økonomi først. Ved at tage et nærmere kig på din økonomi, og lægge et strømlinet budget, vil du nemt kunne vurdere, om du har råd til at låne penge. Du skal dog også vurdere, hvor stort et beløb, du har kapacitet til at låne.
I samme ombæring vil du også kunne se, hvad du bruger dine penge på. Det kan give en indikation af, hvad du skal lave om på, hvis du skal forbedre din økonomiske situation. Det kan ikke blot hjælpe dig med at have penge sidst på måneden, men også at blive accepteret til et SMS lån.

Hvornår skal SMS lån tilbagebetales?

Eftersom et SMS-lån sjældent overstiger 7.000 kr., har du som regel en relativt kort tilbagebetalingsperiode. Det bør dog ikke være et problem, da beløbet er af en overkommelig størrelse. Samtidig bevirker det, at du hurtigere slipper af med de omkostninger, der er forbundet med det respektive lån.
Normalt tilbydes SMS-lån med en løbetid, der strækker sig fra 14 dage til 6 måneder. Derfor skal dine renter ikke betales over en synderligt lang periode, hvorfor din vej til at blive gældfri er hurtigere og billigere. Ofte kan du dog selv vælge, hvor lange en løbetid, du gerne vil have, hvis blot det er inden for aktørens grænse.
I dag er det endda kun ganske få långivere, der opkræver et gebyr, hvis du kan indfri dit lån, før den aftalte løbetid er gået. Har du fx valgt en løbetid på seks måneder, men har økonomisk råderum at indfri hele beløbet efter den tredje måned, så kan du frit gøre dette, uden at blive opkrævet et gebyr.
Det anbefales, at du udnytter denne mulighed, såfremt den skulle byde sig. På denne måde kan du nemt og elegant slippe udenom renter og gebyrer, der ellers skulle være betalt i resten af løbetiden. På trods af det begrænsede lånebeløb, er det alligevel en vis mængde penge, der kan spares på denne måde.
Som en fordel ved visse lån, kan du finde udbydere, der tilbyder nye kunder en gratis periode på 30 dage. Du kan derfor få et gratis lån i disse dage, da du ikke skal betale renter i den første måned af dets løbetid. Hvis du kan indfri lånet inden for de første 30 dage, så skal du end ikke engang betale for lånet.

Betal dit lån tilbage i løbet af kort tid

Typisk skal et SMS lån tilbagebetales inden for en kort periode. Den strækker sig fra blot 14 dage og op til ca. 6 måneder. De fleste SMS lån har dog en løbetid på mellem 1 og 3 måneder. Den rette løbetid afhænger af flere ting, men hovedsageligt lånebeløbets størrelse, da et større beløb ikke kan betales retur på 30 dage.
Hvis du fx låner 10.000 kr., kan det være svært at betale dem tilbage inden for en kort periode. Det er især gældende, hvis du ikke er god til at spare op, eller din indkomst er lav. Det er de færreste, der blot kan tage 10.000 kr. ud af deres budget inden for 30 dage. Derfor har et sådant lån typisk en længere løbetid.
Har du optage et lån, der har for kort en løbetid, er det typisk muligt at forlænge lånet. Det bliver renten dog ikke lavere af. Derfor skal du nøje estimere den nødvendige tilbagebetalingsperiode. Det kan tilmed være en god idé at overveje, hvorvidt andre låntyper egner sig bedre til dit formål – fx et kviklån.

Optag SMS Lån uden at stille sikkerhed

Som angivet herover, er der adskillelige fordele forbundet med at optage et SMS-lån. Én af de klare fordele er, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Der findes et utal af SMS lån udbydere, som hver især adskiller sig fra hinanden. Fælles for de fleste af dem er, at de ikke stiller krav om, at der stilles sikkerhed for lånene. Derfor er du ikke begrænset af, hvorvidt du har værdigenstande, der kan stilles som sikkerhed for dit lån. Det er ikke alle, der har en ejerbolig, en bil el.lign., der kan bruges som sikkerhed for deres lån. Derfor har de også en begrænset mulighed for at optage lån, hvad end det er på nettet eller i din egen bank.
Der er flere årsager til, at det ikke er et krav, at der stilles sikkerhed for et SMS lån. Det skyldes dog særligt to ting; at lånebeløbet er lavt, og at det ikke harmonerer med låntypens egentlige formål. Formålet med dette lån er, at det skal være nemt og hurtigt. Skal der stilles sikkerhed, bliver låneprocessen blot forlænget.

Hvad betyder det, at lånet ikke kræver sikkerhed?

Hvis du skal optage et almindeligt banklån, skal du ofte stille sikkerhed. Hvis du ikke kan det, så kan du ikke få bevilget dit lån. Ejer du ikke en bolig, bil eller andet af værdi, kan det derfor blive vanskeligt. I dag kræver de fleste banker, at man kan stille sikkerhed i en form for værdi.
Stilles der en sikkerhed i en bolig, bil eller andet, er banken forsikret om, at de kan få deres lån udlignet. Det har de tilmed garanteret, selvom debitor oplever, at han eller hun ikke længere kan betale de aftale rater. I et sådant tilfælde har banken retten til at sælge det, der er blevet stillet som sikkerhed for dit lån.
Dette gøres medhenblik på at udligne din restance hos banken. Heldigvis er det ikke noget, du skal tænke på, hvis du ønsker at optage et SMS- eller mobillån. Her stilles der ikke nogen krav til, at du skal stille sikkerhed. Derfor kan du godt optage et mobillån, selvom du ikke ejer noget af høj værdi, der kan stilles som sikkerhed.

Fire populære årsager til at låne penge med SMS Lån

Der kan være mange årsager til, at man vælger at optage et SMS lån. Nogle årsager er dog hyppigere set end andre. For mange er det et spørgsmål om, at udbetalingen sker med det samme, da de skal bruge pengene. Det væsentligste er at tænke over, hvorvidt lånet reelt er en nødvendighed for dig.

Herunder ser du fire hyppige årsager til at danskerne optager SMS lån:
1. Når der er regninger, der skal betales. I visse tilfælde kan et lån hjælpe dig, hvis du har brug for hjælp til at betale regning. Ved at optage et lån, kan du undgå rykkere og eventuel registrering som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.
2. Når uforudsete engangsudgifter pludselig dukker op. De fleste har prøvet at stå i en situation, hvor de skal betale en uforudset udgift. Hvis man står i en sådan situation, men ikke har råd til at betale din regning, så kan du betale regningen ved hjælp af et SMS lån.
3. Hvis du går ned i løn i et omfang, der gør, at du har svært ved at betale, hvad der skal betales. Det er ikke sjovt at gå ned i løn. Det er dog endnu mindre sjovt, hvis man ikke har penge sidst på måneden. Derfor kan et mobillån bruges, hvis du vil tage forskud på den kommende månedsløn.
4. Hvis du har udset dig en forbrugsgenstand, som du føler, du er nødt til at have. Her rådes du dog til at overveje det meget nøje. Det er sjældent, at sådanne køb er nødvendige. Endvidere er det en god idé at overveje øvrige alternativer til din finansiering.

Hvad end der ligger til grund for, at du overvejer at optage et SMS lån, skal du være sikker på, at din økonomi kan bære at udligne lånet igen. Er du sikker på, at du har råd til at betale dit lån tilbage til aftalt tid, så er det selvfølgelig ikke et problem, at du optager et sådant lån.
Er du det mindste i tvivl om, hvorvidt du har økonomisk råderum til at betale lånet retur, skal du ikke optage et SMS-lån. På trods af, at lånet optages med henblik på at forbedre din nuværende situation, kan det vise sig at gøre det modsatte. Derfor skal man træde meget varsomt, hvis du overvejer at optage et SMS lån.

Benyt NemID, når du skal ansøge om SMS-lån

Ønsker du at ansøge om et mobillån, skyldes det sandsynligvis, at du ønsker en mindre kapitalindsprøjtning. Det kan du opnå på både hurtig og smertefri vis, hvis du optager et SMS- eller mobillån. Heldigvis er det en mulighed, da det har en hurtig ansøgningsproces. Det skyldes især de mange muligheder på internettet.
Det inkluderer blandt andet den digitale signatur med NemID. NemID er en måde, der er både nemt for dig og din långiver at bekræfte din identitet. Endvidere kan den digitale signatur også bruges til at videresende personlige oplysninger. Det vigtigste er, at det sker på en sikker og effektiv måde.
I modsætning til fysiske underskrifter og videresendelse via e-mail eller brev, kan NemID skærpe sikkerheden. Derfor skal hverken den ene eller anden part bekymre sig om forfalskning eller misligholdelse af din data. Al data er krypteret ved brug af NemID, hvorfor du ikke skal frygte, at dine oplysninger sendes forkert.
Derfor er der ikke noget at sige til, at NemID i dag er industristandard. Det er få långivere, der ikke benytter sig af NemID, når de skal håndtere ansøgninger til diverse lån. Hvis du vil ansøge om et SMS lån i dag, vil du derfor blive bedt om at anvende dit NemID flere gange. Det skal både bruges i forbindelse med:

 • Indsende din låneansøgning
 • Underskrive låneaftalen
 • Logge ind med på en eventuel profil hos långiveren, såfremt sådan én er blevet oprettet
 • Din digitale signatur skal bruges i hele forløbet

I og med, at din digitale signatur skal bruges til flere skridt i løbet af din låneproces, er det selvfølgelig et krav, at du er besiddelse af et NemID. Er du ikke det, så kan du ikke søge om et SMS lån på nettet. Der er nemlig meget få låneudbydere, der godkender nye låntagere, hvis ikke ansøgningen er udført med NemID.
Enkelte låneudbydere tillader ganske vist, at du indsender din låneansøgning i fysisk form, såfremt det er et ønske fra sin side. Det bør dog understreges, at det vil medføre, at processen vil strække sig over flere dage. Det modarbejder konceptet med et SMS lån, hvorfor de færreste vælger denne løsning.
Dette er ensbetydende med at NemID kan gøre en låneproces hurtigere, sikrere og nemmere for dig. Det er især en fordelagtig løsning for dig, der ønsker at låne penge her og nu. I dag fås NemID dog også som en app til din smartphone, som kan erstatte dit fysiske nøglekort.
Det vil sige, at du bogstaveligt talt kan optage et SMS- eller mobillån, selvom du er på farten. Det kræver intet andet end din mobil og en fungerende internetadgang. Derfor er det betydeligt blevet nemmere at optage lån. Ikke alle er af den opfattelse, at det er positivt, at det er blevet nemmere at låse penge.

Kan jeg få et gratis SMS lån?

Da konkurrencen blandt online låneinstitutter er intens, er der flere låneudbydere, der forsøger at skille sig ud fra mængden. Det gør de ved at tilbyde gratis SMS lån. Det betyder, at du nemt kan få et rentefrit lån, der kan optages via din smartphone. Det er dog ikke et hvilket som helst låneinstitut, der tilbyder dette.
Blandt de udbydere, der tilbyder dette, finder du hhv. VIVUS og Ferratum. De tilbyder begge små lån, der er rente- og gebyrfri i de første 30 dage. Det tilbydes dog kun til nye kunder. Det er et rigtig godt tilbud, der er værd at overveje, hvis du har brug for et hurtigt lån, og at det er første gang, du skal låne hos dem.
Bemærk dog, at de ikke længere er gratis, hvis de 30 dages løbetid overskrides. Har du ikke betalt lånet tilbage inden for 30 dage, kommer der renter på. Derfor bør du altid vurdere, hvorvidt tilbagebetaling på 30 dage eller mindre er muligt, eller om du er bedre stillet med et andet alternativ.

SMS- og mobillån er et hurtigt voksende marked i Danmark

Det er ikke nemt at få et overblik over, hvilken långiver, der tilbyder den bedste løsning. Der findes utallige lån, hvoraf de fleste er tilpasset bestemte målgrupper. Derfor kan det godt betale sig at undersøge markedet, før du optager et lån. Vælger du blot det første og bedste SMS lån, kan det blive en bekostelig affære.
Markedet for SMS lån er under markant vækst. Tilgangen er kunder er ikke blot større, men antallet af nye udbydere er ligeledes stigende. Derfor vil du kunne opleve, at nogle udbydere virke mindre bekendte. Det bør dog ikke afholde dig fra at indhente og tage imod et tilbud fra én af dem.
I Danmark fører Finanstilsynet nemlig tilsyn med, at ingen af de aktive låneudbydere benytter dig af dårlige eller ulovlige metoder. Dette er gældende ift. samtlige aspekter af låneprocessen. De holder øje med, at de mange långivere overholder de gældende finansielle lovgivninger og øvrige restriktioner.
Hvis du låner penge hos en dansk virksomhed, kan du derfor være helt rolig. Nogle långivere er tilmed ejet af større danske banker. Disse har oprettet låneplatforme, der formidler og udbyder lån. De opererer dog under andre navne, end bankens oprindelige navn. Det er dog kun i et mindre omfang.

Kan jeg få et SMS lån trods RKI?

Hvis du ønsker at låne penge, er det et krav, at du ikke er registreret som dårlig betaler i RKI eller i Debitor Registret. Der er kun få udbydere, der tilbyder at låne penge til folk, der står i RKI. Derfor er et SMS lån RKI ikke nemt at finde – faktisk er det næsten umuligt at finde.
Er du ikke registreret i RKI, så find SMS lån her på siden. Hvis du er i RKI, har du begrænsede muligheder for at låne penge. Dette skyldes, at långiverne vurderer, at det er for stor en risiko at låne penge ud til ’dårlige betalere’. Hvis du er blevet registreret i RKI, har du to muligheder for at løse situationen. Begge dele indebærer, at din registrering skal fjernes:
Du kan enten afbetale den gæld, der har fået dig registreret i RKI
Eller du kan vente i fem år. Efter fem år vil din registrering automatisk blive slettet.