RKI LÅN

Det er ikke alle, der står registreret som dårlige betalere i RKI, der selv er skyld i deres RKI-status. De kan have svært ved at tage et lån, som følge af deres registrering i RKI. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt at forsøge, om end dine muligheder for at få et lån er meget begrænsede.

  • Lån op til 75.000 kr
  • Få svar indenfor 30 sekunder
  • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

  • Lån op til 75.000 kr
  • Få svar indenfor 30 sekunder
  • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

  • Lån op til 20.000 kr
  • Få svar på få sekunder
  • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Hvad skal jeg overveje, inden jeg låner?

Før du beslutter dig for at tage et nyt lån, er der en række ting, der bør overvejes. Er du allerede registreret i RKI, betyder det sandsynligvis, at du allerede har en uoverskuelig gæld. Derfor er det ikke en god idé at låne flere penge.
Der kan dog være få situationer, hvor det giver mening, da det kan skabe mere luft i dit budget. Det giver dog kun mening, hvis du kan sammenlægge dine eksisterende gældsposter i et nyt lån. Det er en fordel, eftersom du kan nedsætte den månedlige ydelse. Det er en god måde at skabe mere luft i dit budget.
Inden du overvejer om du skal låne flere penge, er det en god idé at lave et struktureret budget. Det kan give dig et godt og solidt overblik over din økonomi. Det giver et bedre fundament for at træffe en god økonomisk beslutning. Et godt budget skal give dig et godt overblik over både udgifter og indtægt.

Kan jeg få et RKI Lån?

Hvis du vil have et lån på trods af din RKI-registrering, så får du svært ved at få et lån. Långiverne kigger ikke på, hvor mange forhold, man er registreret for. De kigger heller ikke på, hvilket eller hvilke forhold, man er registreret for. De konstaterer blot, at man er registreret, hvilket er nok til at blive afvist.
Hvis man er fast besluttet på at finde et RKI-lån, kan man ikke give op, fordi man er blevet afvist hos en enkelt långiver. Du er nødt til at holde fast, og blive ved med at sende ansøgninger. For flere af det lykkes at blive godkendt til et lån, fordi de har været vedholdende, og har søgt hos mange forskellige udbydere.
Har du mulighed for at bevise, at din økonomi ikke er i så dårlig stand, som din registrering i RKI eller Debitor Registret antyder, så hjælper det markant. Det forbedrer dine chancer for at blive bevilget et lån, om end du skal forvente, at det kan blive dyrt. Derfor skal et sådant lån også optages med største omhu.

Hvad er RKI?

RKI, der er en forkortelse for Ribers Kredit Information, er i dag ejet af Experian. Det er et register over dårlige betalere. Det er hyppigt brugt af stort set alle, der tilbyder en form for afbetaling, abonnement eller lån. Det er nemt for disse virksomheder at fastslå, hvorvidt en person har status som dårlig betaler.
I registeret kan de søge efter enhver persons CPR-nummer, hvorved de kan slå fast, hvorvidt vedkommende har misligholdt gæld. RKI er skabt med det formål at tage kampen op mod de danske forbrugere, der ikke er gode nok til at betale deres regninger. Derfor bruges registeret af rigtig mange virksomheder i dag.
Det er de selvsamme virksomheder, der holder registeret ajour. Hvis de oplever, at der er en person, der ikke betaler deres regninger, kan de indberette dette til Experian, hvorefter det registreres i RKI. Det er det mest udbredte og anvendte register over dårlige betalere, men det er dog ikke det eneste.
Der findes også et register, der hedder Debitor Registret. Det er drevet af Bisnode, og har samme formål som RKI. Forskellene er derfor minimale, men til trods for dette er RKI fortsat mere anerkendt og anvendt. Er du registreret som dårlig betaler i Debitor Registret, har det dog samme effekt som en registrering i RKI.

Lån trods RKI – kan jeg det på kontanthjælp?

Er man på kontanthjælp, er det sandsynligvis småt med pengene. Hvis man gerne vil tage et lån, har man ikke de bedste muligheder. Du skal undgå de långivere, der kræver, at du har et stort økonomisk råderum. Det er dog de færreste danske långivere, der er villige til at yde dig et lån, hvis du er på kontanthjælp og står i RKI.
Derfor er dine chancer for at blive bevilget et lån forsvindende små. Derfor kan det ikke betale sig at forsøge. Som udgangspunkt anbefales det også, at du ikke vælger at tage et lån. Der er for minimal en chance for, at du har plads i økonomien til det. Har du ikke det, men låner alligevel, kan det ende helt galt.
Der kan selvfølgelig opstå situationer, hvor du er nødt til det, fordi du ikke føler, der er nogen anden udvej. I en sådan situation, er du nødt til at overveje det meget nøje, inden du gør det. Hvis du misligholder et lån, er det den sikre vej til endeløs gæld – og derved får du endnu sværere ved at komme ud af RKI.
Det er dog også vigtigt at huske, at det er den enkelte långiver, der bestemmer om de ønsker at yde dig lånet. I og med, at det er svært at få et lån, hvis du står i RKI, kan man godt føle sig en kende jagtet. Det er vigtigt, at du overvejer situationen nøje, da der er en grund til, at du er havnet i den situation, du er havnet i.

RKI er ikke altid en hindring

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være en stor udfordring at finde et lån, hvis man er blevet registreret i RKI. Hvis man skal gøre sig forhåbninger om dette, skal man grave dybt blandt de utallige aktører. Der er nemlig ikke specielt mange, der mener, at det er en god idé at yde et lån til en dårlig betaler.
Når en långiver yder et lån til en dårlig betaler, er der en vis risiko forbundet med det. For at veje op for den store risiko, bliver det generelle prisniveau hævet betydeligt. Både renter og gebyrer hæves i et stort omfang, hvis du skal bevilges et lån, til trods for din registrering som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret.
Der er flere forskellige indgangsvinkler til dette. Du kan forsøge at målrette dine ansøgninger, for at finde en långiver, der er villige til at acceptere RKI-registrerede ansøgere. En anden tilgang er, at du går i gang med at sende ansøgninger til et stort antal långivere, til trods for at de ikke reklamerer med RKI-lån.
De fleste långiver giver et svar kort efter din ansøgning er sendt. Derfor kan du hurtigt afgøre, om de er villige til at yde dig et lån, selvom du er registreret i RKI. Det er et fåtal af de danske långivere, der er villige til dette, men det er ikke umuligt. Leder du efter et RKI-lån, så er du nødt til at være vedholdende, og ikke give op.

Hvad koster et RKI Lån?

Som tidligere angivet, er det ikke uden risiko at låne penge ud til en person, der står i RKI. Tværtimod er der en stor risiko forbundet med at yde et sådant lån. Derfor skal långiveren have ekstra kompensation for dette. Derfor afspejler den store risiko sig direkte i den økonomiske del, når der er tale om et RKI-lån.
Der kan ikke sættes en specifik prisindikation på det, da der er mange variabler, der har relevans. Hvad du – med garanti – kan konstatere er, at der er høje gebyrer forbundet med et sådant lån. Endvidere er der også en klar tendens, der viser, at renterne generelt er højere end på andre låntyper.
Begge variabler har afgørende indflydelse på lånets samlede ÅOP. Det indikerer, at der er betydeligt højere årlige omkostninger forbundet med et sådant lån. Hvis du er overbevist om, at du skal have et RKI-lån, er du derfor nødt til at betale for det – og det er ikke blot i form af en mindre prisregulering.
Med dette in mente, er det en god idé at overveje din situation nøje. I de fleste tilfælde er det bedst at vente, da det er sundere for din økonomi. Dit fokus bør i stedet være at komme ud af RKI eller Debitor Registret. På sigt vil det give en sundere og bedre økonomi – og du vil naturligvis også kunne låne til en lavere pris.

Alternativer til RKI-lånet

Der er mange, der finder ud af, at der er meget høje udgifter forbundet med et RKI-lån. Derfor er vælger flere og flere at undersøge mulighederne for en alternativ løsning. Eksempelvis kan det give bedre mening at låne penge hos venner eller familie. Det er dog ikke alle, der er så heldige, at dette er en mulighed.
Hvis det kan lade sig gøre, kan du på sigt spare mange penge. Derfor er det at foretrække, hvis det kan lade sig gøre. Det er dog noget, der skal ske med stor omhu. Det er en type lån, der kan have større konsekvens, end blot økonomisk konsekvens. Derfor skal lånet bevilges med afsæt i en klar aftale.
Går det galt, kan det ødelægge relationer med familie eller tætte venner. Hvis du skal tage et sådant lån, skal du sikre, at du har råd til at betale lånet retur. Derfor er det en god idé at lægge et godt budget, før du kaster dig ud i at låne penge af venner eller familie, så det ikke ender med et økonomisk mellemværende.
Sørger du for at lægge et budget, så du kan bevise over for dig selv og din långiver, at du har råd til at afdrage på lånet, er det nemmere at finde en løsning. Hvis det er muligt at låne penge af familien, er det den bedste løsning, da det sjældent koster dig mere end det lånte beløb. Det er betydeligt billigere end et RKI-lån.

Forsøg at komme ud af RKI, før du låner

Den bedste løsning er at komme ud af RKI, før du tager et nyt lån. Der er selvfølgelig mange fordele forbundet med at gøre dette. Det er ikke alle, der har nemt ved at komme ud af RKI, men det er værd at kæmpe for. Du får betydeligt bedre økonomiske forudsætninger, hvis du ikke er registreret som dårlig betaler i RKI.
Hvis du gerne vil ud af RKI, har du to potentielle løsninger at vælge mellem. Derfor er det én af de to følgende løsninger, du skal vælge mellem:
Betal din gæld: Hvis du betaler den gæld, der har forårsaget, at du er blevet registreret i RKI, vil du få din registrering slettet. Det burde ske automatisk, når din gæld indfries. Sker det ikke af sig selv, skal du kontakte Experian eller den virksomhed, der har registreret dig i registeret.
Vent fem år: Er det et uoverskueligt beløb, der har forårsaget din registrering i RKI, er det ikke nemt at betale gælden. Den bedste løsning er altid at indgå en afdragsordning med din kreditor. Er det ikke noget, du anser som værende en mulighed, så slettes din registrering automatisk efter fem år.

Hvis du gerne vil ud af RKI, er det bedst at få betalt din gæld. Ikke nok med, at du slipper for din registrering i RKI, så slipper du også af med din gæld. Du behøver dog ikke at betale det fulde beløb med det samme. De fleste kreditorer er nemlig til at tale med, og er villige til at indgå en afdragsordning med dig.
Derved får du nemmere ved at afvikle din gæld, da det fulde beløb ikke skal indbetales på én gang. Det værste du kan gøre er, ikke at være proaktiv. Hvis du er proaktiv og udviser, at du har interesse i at betale din gæld, vil din kreditor også være mere samarbejdsvillig. Derfor vil I kunne sammensætte en god afdragsordning.
Lige så snart din gæld er afviklet, vil din registrering blive slettet. Du vil derved ikke længere være begrænset, når du skal tage et lån, oprette et abonnement eller købe et produkt på afbetaling. Derfor resulterer det i en helt særlig frihed at komme ud af RKI eller Debitor Registret.