MINILÅN - FIND DET BEDSTE LÅN HER

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Har du behov for et mindre lån – og gerne med hurtig udbetaling? I så fald anbefales et minilån. Du kan låne mellem 500 kr. og 15.000 kr. med et minilån, hvorfor du får til at finansiere mange af de ønsker, der opstår i hverdagen. Det kan også tænkes, at du blot ønsker at låne 5.000 kr., indtil din løn tikker ind på kontoen.
Med et minilån er du ikke begrænset til ét formål. Du er selv herre over, hvordan du vælger at spendere dine penge. Derfor kan lånet bruges til alt fra shopping til uforudsete regninger. Lyder det som en god løsning for dig? I så fald bør du læse med herunder, hvor du kan blive klogere på fordelene ved et minilån.

Sådan fungerer et minilån

Der findes mange forskellige former for lån. Hver af disse låntyper byder på forskellige renter, gebyrer, vilkår og fordele. Et minilån er et mindre lån, der betragtes som værende et hurtigt lån. Det skyldes, at du ofte får dine penge samme dag, du søger. Derfor er det også et ideelt lån til akutte pengebehov.
Mange forveksler desuden mini- og mikrolån. Begge låntyper er lån uden sikkerhed, men med et minilån kan du typisk låne et højere beløb. Et normalt lånebeløb for et minilån befinder sig mellem 500 kr. og 15.000 kr. I begge ender af beløbsspændet, kan du optage lån, uden at stille en sikkerhed for dit lån.
I de fleste tilfælde lyder lånebeløbet dog på ca. 5.000 kr. Det skyldes, at det er lån, der optages til uforudsete regninger, løbske månedlige udgifter og diverse forbrugsgoder. Derfor er 5.000 kr. et beløb, der er velegnet for mange låntagere, der har interesse for minilånet.

Traditionelle banker tilbyder ikke minilån

Det er kun ganske få traditionelle banker, der tilbyder minilån. Det er endnu færre, der tilbyder billige minilån. Et lån i denne størrelsesorden kan sjældent betale sig for bankerne, da de skal iværksætte et større apparat, når de skal lave en kreditvurdering. I modsætning til dette, er kredittjekket hurtigt overstået på nettet. Derfor tilbyder bankerne ofte, at forbrugeren kan lave et overtræk på sit Dankort, da dette ikke påkræver et større kredittjek. Normalt er dette muligt i cirka 30 dage. Desuden er et overtræk ofte også forbundet med høje renter. Det betyder, at du kan risikere at skulle betale et betydeligt højere beløb, end du har brugt.
Hvis du er på udkig efter et mindre lån på fx 5.000 kr., hvor du ikke skal stille sikkerhed, gør du klogt i at lave en grundig undersøgelse af dine muligheder. På det danske lånemarked finder du et stort antal udbydere af små minilån. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på de parametre, der adskiller de mange udbydere.
Et minilån har sjældent en lang løbetid. Nogen anser dette som for værende en negativ side ved lånet. Andre er af den opfattelse, at det er positivt. Det medfører i hvert fald, at du hurtigt kan være gældfri, eftersom du oftest skal betale lånet retur inden for 30 dage. I nogle tilfælde er det muligt at få en længere løbetid.

Hvorfor bør jeg vælge et minilån?

Til trods for den høje rente, der ofte er forbundet med et minilån, er der dog adskillelige fordele ved denne låntype. En stor del af disse fordele kan du ikke nyde godt af, hvis du fx vælger et traditionelt banklån. Derfor er du typisk bedst stillet med et minilån, hvis du har brug for at låne en mindre sum penge.
Med et online minilån får du de følgende fordele:

 • En nem, hurtig og sikker ansøgningsproces med NemID
 • En behandlingstid på ganske få minutter
 • Udbetaling af pengene inden for maksimalt én hverdag
 • Kort løbetid, hvorfor du hurtigt er gældfri igen

Endvidere er det også værd at bide mærke i, at du kan søge fra alle enheder. Derfor er du ikke tvunget til at sidde med en PC, for at sende din ansøgning. Du kan fx låne penge fra din mobiltelefon, hvis du er faldet over noget i en butik, du bare må have. Det understreger, at det er særdeles nemt at sende din låneansøgning. Det tager dig kun få minutter at søge. Dit svar kommer typisk med det samme – og du kan endda have penge stående på din konto 30 min. efter. Derfor kan du drikke en kop kaffe, mens du venter på pengene. Herefter kan du besøge butikken, hvor du faldt over den forbrugsgenstand, du ikke kan leve uden.
Pengene kan du derudover bruge, som du har lyst. Der er ikke nogen krav til, at du bruger dem til et specielt formål. Der stilles tilmed ikke engang spørgsmål til, hvad formålet med dit lån er. Derfor bliver der ikke spurgt om, hvorfor du ønsker at låne penge. For dig, der ikke har lyst til at snakke om dette, er det en stor fordel.
Et udvalg af de udbydere, der findes på det danske marked, tilbyder desuden en række unikke fordele, hvilket inkluderer:

 • Rente- og gebyrfrie lån i op til 60 dage
 • Mulighed for at indfri hele lånet, uden at betale indfrielsesgebyr
 • Låneforsikring i tilfælde af eventuel arbejdsløshed

Derfor kan et minilån give dig flere særegne fordele, der er værd at inkludere i dine overvejelser. I de fleste tilfælde giver det god mening at vælge denne låntype, såfremt det kan indfri dit lånebehov. Ved større beløb, er det naturligvis selvsagt, at det ikke er det rette valg. De fleste steder er max. lånebeløb på 15.000 kr.

Hvad kan jeg bruge et minilån til?

Som navnet indikerer, er et minilån et lån, der består af et lille beløb. Derfor er det også et lån, der kan bruges til mindre pengebehov. Det er sjældent, at bankerne godkender låneforespørgsler, der lyder på få tusinde kr. Derfor er det ligeledes en sjældenhed at kunne få lov til at låne til mindre behov i banken.
Derimod kan et minilån være dig behjælpelig, i tilfælde af, at et mindre pengebehov opstår. Du optager disse lån hos en online långiver. Her er der fokus på en hurtig proces, hvilket bl.a. indebærer, at der ikke spørges ind til lånets formål. Det medfører, at du kan bruge minilånet til netop dét, du har lyst til.
Det kan være, at du gerne vil forkæle dig selv med en ny PC, sofa eller en opdateret garderobe. Det kan også være, at du gerne vil have din kæreste med på en weekendtur. Et minilån er dog også en ideel løsning, hvis en uforudset regning dukker op. Det kan fx være i tilfælde af en dyrere mekaniker- eller tandlægeregning.
Til trods for, at der er mange forskellige årsager til, at folk optager et minilån, så bruges de oftest til ét af de nedenstående formål:

 • Køb af mindre forbrugsgoder såsom elektronik, tøj og møbler
 • Uforudsete udgifter, der pludselig dukker op
 • Ferie eller andre fornøjelser, for at forsøde tilværelsen

Støder du på et godt slagtilbud, vil et minilån være et godt valg. Som regel får du dine penge udbetalt inden for få timer, såfremt du vælger en udbyder, der benytter straksoverførsel. Derfor kan du sagtens bruge lånet, hvis du er stødt på et godt (men tidsbegrænset) tilbud, som du ikke vil gå glip af.

Brug NemID, når du søger om et minilån

Hvis du skal tage et lån i din egen bank, skal din bankrådgiver have din årsopgørelse, kigge på kontoudskrifter, og udføre en vurdering af, hvor god din kreditværdighed er. Det er ikke et job, der kan klares på et par timer. Derfor er det også ét aspekt af låneansøgningen, der tager lang tid, hvis du insisterer på at låne i din bank. Låner du i stedet hos en online långiver, vil du opleve, at de er betydeligt hurtigere til at vurdere ansøgningen. Til dette formål bruger de blot dit NemID, da de derved kan udføre en automatisk analyse af de tal, du har indberettet til det offentlige. Det inkluderer bl.a. din årsopgørelse og øvrige skatteoplysninger.
Ved at benytte NemID, når du sender din ansøgning om et minilån, får din udbyder derfor adgang til alle de nødvendige kreditoplysninger. Derfor skal du ikke selv støve påkrævede informationer frem, før du kan blive godkendt til et lån. Det er dog ikke alt, dit NemID bliver brugt til, som forkorte ansøgningsprocessen.
I forbindelse med låneansøgningen bruges dit NemID ligeledes til følgende:

 • Til at bekræfte din identitet
 • Til at muliggøre en 100 % online låneansøgning
 • Til at garantere en tryg og sikker låneproces, ved at kryptere dine data

Det er ikke alle, der tænker over det, men især det sidste punkt er en væsentlig fordel. Det medfører, at du kan være fuldstændig tryg ved at ansøge om et lån med dit NemID. Da alle dine oplysninger bliver krypteret, er der ikke grund til at frygte for, at dine data ender et sted, hvor de ikke skal ende.
Endvidere skal du ikke være bekymret for forfalskning af din underskrift, når din låneaftale underskrives med din digitale signatur. I dag fås NemID også som applikation til din mobiltelefon. Derfor behøver du end ikke at have et nøglekort frem, hvis du ønsker at søge om et minilån hos en dansk låneudbyder.

Søg om minilån hos flere udbydere

Det er en god idé at sammenligne de mange låneudbydere på nettet. Du skal dog ikke kun vælge det billigste af dem, da du ikke er garanteret, at du bliver godkendt ved den respektive långiver. Derfor gør du klogt i at ansøge hos flere långivere, da dette øger dine chancer for at blive bevilget ét af de lån, du søger om.
Det er ikke noget, du skal tøve med at gøre, da alle ansøgninger er uforpligtende. Derfor bliver du ikke bundet til en låneaftale, blot fordi du har sendt en ansøgning. Du er ikke bundet til noget, før du har skrevet under med dit NemID. Derfor anbefales det, at du som minimum sender ansøgning til tre låneudbydere.
Hvis din ansøgning bliver godkendt hos flere långivere, kan du frit vælge den udbyder, du ønsker at låne hos. Det giver dig en større fleksibilitet, og mulighed for at vælge det helt rette minilån. Hvis du har underskrevet en låneaftale, men alligevel ikke får brug for dit lån, kan du blot benytte din 14 dages fortrydelsesret.
I dag har alle låntagere 14 dages fortrydelsesret. Derfor kan du fortryde enhver låneaftale, der er indgået via nettet. Det gør sig gældende for alle lånevirksomheder og -typer. Du skal dog være opmærksom på, at dine leveringsomkostninger som regel ikke bliver refunderet igen. Du kan derfor risikere at lide et lille tab.

Vigtige overvejelser forud for et minilån

Før du tager et lån, er det vigtigt at sikre, at du har råd til at betale lånet retur. Derfor gør du klogt i at lave en oversigt over dine indtægt og udgifter. Du skal sikre, at dine udgifter ikke overstiger dine indtægter. Hvis det sker, så vil du ikke længere have råd til at betale dine regninger.
Det er vigtigt at indregne alle dine udgifter – både faste og variable. Faste udgifter kan inkludere bl.a. husleje, forsikring og internet. Variable udgifter kan være forbrugsbetingede regninger, indkøb af dagligvarer osv. Da der kan opstå uventede udgifter, er det en god idé at sikre, at du har en buffer, så disse kan betales.
Foruden penge til potentielle udgifter, er det også klogt at lægge et lille beløb til side hver måned. På denne måde kan du skabe en opsparing til dig selv, der kan bruges i situation, hvor økonomien bliver trang. Når du optager et lån, belaster du din private økonomi, hvorfor det er essentielt at overveje beslutningen nøje.
Du skal vurdere, hvorvidt det er nødvendigt at tage et lån, eller om du selv kan spare penge sammen. Det er også væsentligt at undersøge, hvilken udbyder, du ønsker at låne penge af. Det er nemlig ikke alle långivere, der tilbyder et låneprodukt, der egner sig til din økonomiske situation.
Derfor er det en klar fordel at bruge tid på at sammenligne lån. Hvis du sammenigner de forskellige lån, kan du danne et overblik over bl.a. lånebeløb, omkostninger, vilkår og særlige aspekter ved alle lån. Derved er det betydeligt nemmere at finde det bedste minilån til dig og din situation.