KVIKLÅN - FÅ SVAR MED DET SAMME

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Kviklånet har eksisteret i mange år, og til trods for den faldende nyhedsværdi, får det fortsat masser af omtale i både medier og blandt befolkningen. Det er ikke al omtalen, der er positiv, men der er dog intet, der tyder på, at det er en låneform, der er på vej ud af markedet. Tværtimod, så bliver den kun mere populær. I årevis har det være på tale, at der bør indføres diverse skærpelser og forbud, for at begrænse lånets store popularitet. Melder der sig et akut behov for flere penge på kontoen, er det dog helt naturligt, at man har et lån med i sin overvejelser. Blandt mange er det kviklånet, der er det første lån, der springer frem i tankerne. I dag kan du låne penge til alt mellem himmel og jord – og det tager kun et par minutter. Det er en nærmest gylden mulighed, som mange danskere vælger at gribe, på trods af, at det er en låntype, der ligger i den dyre ende. Ikke desto mindre er det én af de mest populære låntyper på det digitale lånemarked. Lånemuligheden er særligt populær, der formålet ikke begrænset. Hvis du mangler kapital til nye vinterdæk, et nyt TV eller en uforudset regning, kan kviklånet benyttes. Har du gjort dig overvejelser om at optage et lån af denne type, kan du i denne guide blive klogere på markedet for kviklån, og de muligheder, du har.

Hvad er et kviklån?

Kviklånet stammer fra de amerikanske ’quick loans’. Som navnet antyder, er det et hurtigt lån. Det er et lån, der med rette kan kaldes et mindre forbrugslån. De to låntyper minder om hinanden på mange parametre. Den primære forskel er beløbsstørrelsen, om end der ofte også er forskel på løbetiden. Hvis et lån på mellem 100 kr. og 10.000 kr. skal optages, er kviklån det mest populære valg. Der er flere ting, der er karakteristiske ved disse lån, men de er især kendetegnet ved, at de har en kort udbetalingstid og at du ikke skal stille sikkerhed. Derfor er det en låntype, der er ideel for dig, der har brug for penge her og nu. Har du et akut pengebehov, er dette også et helt perfekt lån. Du finder nemlig ikke mange lånetyper, der har en lige så kort udbetalingstid som dette. Det er dog ikke en ny låntype. Tværtimod, så har det været at finde i lige så lang tid som mange andre onlinelån. Det er dog én af de låntyper, der jævnligt fornyes og forbedres. Derfor er der også en stor interesse for disse lån. Faktisk søges der efter kviklån af op mod 15.000 danskere hver måned. Det vidner om, at det er en type lån med en stor popularitet. Desuden er der intet, der indikerer, at det er en popularitet, der er nedadgående. Tværtimod ser det ud til, at det går den anden vej.

De fleste danskere kender kviklånet

Det er ikke uden grund, at de fleste danskere kender det populære kviklån. I dag kan du hverken tænde for dit tv eller scrolle på Facebook, uden at støde på en reklame for kviklån. Lånebranchen kan være en meget lukrativ branche, da der er stor efterspørgsel på lån, hvorfor forudsætningen for en sund forretning er god. Derfor er det helt naturligt, at små som store långivere bruger store summer på at købe reklamer og annoncer på ethvert muligt medie. Derfor er det ikke så mærkeligt, at du føler, at du ikke kan undgå at støde på flere reklamer om det populære lån. Det bliver og reklameret for i stor stil – og det bliver det ved med. Hvad du også bør vide om de nye kviklån er, at det er et lån, der som regel kun kan optages via nettet. Derfor er det ikke et lån, du skal tage fat i din bankrådgiver for at få bevilget. Der er ikke nogen af de traditionelle banker, der tilbyder kviklån uden sikkerhed, hvorfor du i stedet skal rette dit fokus mod långiverne på nettet. I stedet for at rette dit fokus mod egen bank, skal du – som sagt – lede efter en långiver på nettet. Det er de færreste onlinebaserede långivere, der ikke har et kviklån i deres produktsortiment.

Kan alle optage et kviklån?

Det er svært at give et konkret svar på, hvorvidt du kan optage et kviklån. Der er dog en stor sandsynlighed for, at det kan lade sig gøre. Du vil opleve, at långiverne på nettet generelt er mere flinke med deres krav til låntagerne, sammenlignet med de danske banker.
Eksempelvis vil det ikke være et krav, at du skal stille en sikkerhed i form af fast bolig, bil el.lign. Det er heller ikke et krav, at du skal have en høj indtægt, for at få lov til at låne penge. Til trods for, at kravene ikke er høje, er det dog ikke alle og enhver, der kan blive godkendt til et kviklån. Fælles for alle långivere på det danske marked er, at de tager deres forholdsregler for at undgå at bevilge et lån til én, der ikke kan betale lånet retur igen. Det gør de selvfølgelig ved at stille en række krav. Vil du gerne optage et kviklån, skal du som regel kunne svare ja til alle nedenstående spørgsmål.

 • Er du fyldt 18 år?
 • Har du bopæl i Danmark?
 • Er din økonomi sund?
 • Har du et aktivt NemID?

Hver långiver udfører egen kreditvurdering

Som regel kan du forvente at få et kviklån, hvis du kan svare ja til de førnævnte spørgsmål. I sidste ende er det dog op til hver långiver at vurdere, hvorvidt de ønsker at bevilge dig et lån. Du har dog ikke et krav på at få en begrundelse, såfremt det skulle ske, at din ansøgning bliver afvist. Det er dog meget normalt, at du vil blive gjort bekendt med, hvad der ligger til grund for, at din ansøgning er blevet afvist. Det er dog sjældent, at det sker, hvis du kan svare ja til førnævnte spørgsmål. Skulle det ske, at du bliver afvist, kan du eventuelt sende en ny ansøgning, eller ansøge hos en anden udbyder. Du skal tænke på, at overdrivelse fremmer forståelsen, hvorfor mange aktører angiver, at de godkender alle til et lån. I denne anledning bør du dog være opmærksom på, at der faktisk er en reel risiko for at blive afvist. Du vil fx ikke kunne blive bevilget et lån, hvis man ikke er fyldt 18 år eller man er registreret er i RKI. Det er dog ikke kun dét, der kan resultere i en afvisning. Hvis du har en indtægt, der er for lav, set i forhold til det anmodede lånebeløb, kan du ligeledes risikere at blive mødt med en afvisning. Derfor kan det være et væld af årsager til, at man bliver afvist hos en online långiver.

Der er mange långivere på nettet

Det danske lånemarked byder på mange långivere af forskellige størrelser. Derfor er der også en god chance for, at du blive bevilget et lån hos mindst én af disse långivere. Derfor skal du ikke opgive håbet, blot fordi du er blevet afvist hos den første långiver. Der er mange andre aktører, du kan sende en ansøgning til. Reelt set kan man godt komme ud for, at man ikke kan få lov til at låne hos én eneste långiver. I så fald bør du se det som et tegn på, at din økonomi kræver et grundigt gennemtjek. Én af de mest hyppige årsager til afvisning er dog, at man er registreret som dårlig betaler i RKI eller i Debitor Registret.

Kviklån trods RKI – er det muligt?

Hvis du står i RKI, så får du rigtig svært ved at blive godkendt til et kviklån – eller et hvilket som helst andet lån på nettet. Fælles for alle registrerede personer i RKI er, at de har en gæld til en eller flere kreditorer. Det kan enten være i form af private virksomheder eller offentlige myndigheder. Derfor kan du ikke være registreret i RKI, hvis ikke du tidligere har misligholdt en finansiel aftale. Derfor er det ganske naturligt, at både låneselskaber og banker er ekstra påpasselige med at bevilge et lån til folk, der står i RKI. Det vil du selvfølgelig kunne mærke, når du begynder at sende ansøgninger afsted. Der bør ikke herske tvivl om, at RKI er den største hindring, hvis du ønsker at optage et lån på nettet. Faktisk er det ikke muligt at optage et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler. Du kan godt få lov til at sende en ansøgning, men den reelle chance for, at du bliver godkendt, er minimal.

Vurder om det er tiden værd

Derfor er det en god idé, at du overvejer, om det overhovedet er tiden værd at sende en ansøgning. Hvis din ansøgning mod forventning skulle blive godkendt, er det dog at forvente, at du skal betale skyhøje renter og gebyrer. Derfor kan du risikere, at det bliver alt for dyrt at låne penge. Dette skyldes, at des højere risiko långiverne løber, desto højere omkostninger vil din lån blive pålagt. Det er med henblik på at minimere deres risiko, ved at yde dig et lån. Det er ikke blot långiverne på nettet, der gør dette. Det gør sig naturligvis også gældende for de traditionelle banker. RKI er det største skyldnerregister i landet. Der er mere end 200.000 danskere, der er registreret heri. Derfor er du ikke ene om at stå på denne liste. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at de bør være i din interesse at blive slettet som skyldner – og gerne så hurtigt som overhovedet muligt. Hvis du står registreret i enten RKI eller i Debitor Registret, kan du hverken optage et lån, købe på kredit, eller oprette et abonnement. Derfor er det en registrering, der forhindrer dig i rigtig mange ting. Det er derfor, du bør have fokus på at komme ud af RKI eller Debitor Registret.

Sådan kan du komme ud af RKI

Hvis du først er blevet registreret i et eller flere skyldnerregistre, er der ikke andet for end at komme ud. Det er meget normalt, at man i en sådan forbindelse har et ønske om at blive slettet. Før man er blevet slettet, er det nemlig ikke muligt at optage et lån, hvorfor din økonomiske frihed er relativt begrænset. I denne forbindelse findes der to muligheder. Der findes nemlig to måder at blive slettet på. Denne ene måde er at betale den gæld, der har fået dig registreret i RKI, hvorefter du vil blive slettet. Det er selvfølgelig klart den bedste løsning, da du derved også bliver gældfri. Derfor er det også denne løsning, der anbefales. Der findes dog også en anden løsning, der kan bruges. Den anden løsning er at vente på, at din registrering bliver forældet. Det sker efter fem år, hvor din registrering slettes. Det er dog kun din registrering, der slettes. Din gæld vil derfor ikke blive slettet efter fem år. Den er der, indtil du får den indfriet.

Kom ud af RKI, hvis du vil låne penge

Hvis du går med en drøm om at optage et kviklån, kan du gøre din drøm til virkelighed, ved at betale af på din gæld, så du til sidst kan blive slettet som dårlig betaler. Dertil er det også en god idé, at du lægger en plan for, hvordan du kan undgå at havne i den samme situation igen i fremtiden. Som angivet, er der to måder at komme ud af RKI på, men er du først blevet registreret for nyligt, er fem år lang tid at vente. Dertil slipper du heller ikke for din gæld, bare fordi du er kommet ud af RKI. I stedet bør du betale din fæld, så du kan undgå utryghed og søvnløshed i fremtiden.

Ikke nemt at finde det bedste kviklån

Der er flere årsager til, at det danske marked for kviklån er interessant. Det er et marked, der byder på mange forskellige muligheder. Du får ikke blot lov at vælge mellem et utal af lån, men du kan også låne penge uanset tid og sted. For mange er dette ét af de mest interessante aspekter ved at optage et kviklån på nettet. Endvidere optager du også et lån, uden at der er krav til sikkerhedsstillelse. Der er ikke andre låntyper på det danske marked, der kan konkurrere ved den høje fleksibilitet ved dette lån. Det vil du også hurtigt finde ud af, hvis du undersøger markedet. Du kan finde en række brugbare alternativer i de fleste tilfælde.

Ikke nemt at finde det bedste kviklån

Det er dog ikke nemt at svare på, hvilket kviklån, der er det bedste. End ikke førende eksperter og økonomer kan svare på dette spørgsmål. Det skyldes, at der er mange holdninger til, hvilket lån, der er det bedste. Hvis man er meget prisbevidst, vil man selvfølgelig mene, at det blot er det billigste lån, der er det bedste. Der er dog også andre faktorer, der er værd at have fokus på. Du bør bl.a. også kigge på løbetid, udbetalingstid og kundetilfredshed. Det er nemlig ikke attraktivt at vælge et billigt lån, hvis du skal tage til takke med dårlig service, lang udbetalingstid, eller en løbetid, der er urealistisk kort. Derfor rådes du også til at kigge på andet end blot de samlede låneomkostninger. Det kan være fristende at optage det billigst mulige lån, men er dog også andre variabler, der bør inddrages i dine overvejelser.

Få hjælp til at finde lånet her på siden

Vi har ikke skabt vores tjeneste med henblik på at diktere, hvilket kviklån man bør optage. Tværtimod, så er vores fineste opgave at guide dig frem til det bedste kviklån set ud fra dine behov. Til dette formål kan du bruge vores digitale søgefunktion, der gør det muligt at filtrere blandt et væld af lånemuligheder. Når du har fundet et ideelt lån, skal du sende en ansøgning til den respektive långiver. I forbindelse med at udfylde en ansøgning, er det vigtigt, at du udfylder den med de korrekte informationer. Det er nemlig med afsæt i disse, at dit lånetilbud udregnes. Dertil skal du også dobbelttjekke din e-mailadresse, telefonnr. osv.

Et marked, der er under konstant udvikling

Én af de ting, der er med til at gøre det svært at finde det bedste lån er, at det er et marked, der hele tiden er under udvikling. Derfor er det bedste kviklån i dag ikke nødvendigvis det bedste i morgen. Man kan aldrig vide sig sikker på, om der er en ny långiver, der søsætter et nyt lån med lavere renter og gebyrer. Derfor er det klogt at holde dig opdateret på lånemarkedet. Det kan resultere i, at du på denne måde falder over det helt rette lån. Desuden er det værd at lægge vejen forbi Trustpilot, hvor du kan læse om, hvad andre har oplevet hos de enkelte låneselskaber. Det er klogt, da det giver en idé om kundetilfredsheden. Ud fra de mange anmeldelser, kan du få en idé om, hvem der er værd at optage et lån hos. Du kan også finde ud af, om der er nogen, man bør holde sig fra. I det næste afsnit kan du læse mere om, hvordan du skal bære dig ad med at finde det bedste kviklån for dit vedkommende.

Sammenligning er vejen til det bedste lån

Hvordan kan jeg finde frem til et godt og billigt lån? Det kan du gøre på flere måder, men den mest effektive løsning er at sammenligne dine muligheder. Det kan lyde simpelt, men en retvisende sammenligning er ikke nem at udføre. Men gøres det rigtigt, så er der mange penge at spare på både renter og gebyrer. Det betyder, at du kan spare en del penge på dit kviklån, hvis blot du går til opgaven med den rette indstilling. Uanset dit lånebehov, bør der ikke herske tvivl om, at du skal sammenligne dine muligheder, for at finde det lån, du skal optage. Din strategi er derfor klar. Nu er spørgsmålet blot, om du også er klar? Det er normalt, at det siges, at der er en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Men sådan forholder det sig dog ikke altid, når det kommer til lån. Derfor skal du blot have fokus på at finde en billig løsning. Den værdi, der gives, er trods alt altid den samme, uanset om du vælger den ene eller anden långiver. Derfor er det også ganske naturligt, at du vælger at gå efter det billigste kviklån. Som angivet herover, så er det et lån, du har nemmest ved at finde, hvis du udfører en grundig sammenligning.

Lånetilbud udformes på mange måder

Der findes et væld af måder at lave et lånetilbud på. Som låntager kan du dog glæde dig over, at du i de fleste tilfælde vil kunne finde de samme informationer omkring bl.a. renter, gebyrer, samlede kreditomkostninger osv. Din sammenligning skal dog ikke laves med afsæt i disse faktorer, til trods for at mange tror det. I stedet er det vigtigt, at du har kendskab til lånets ÅOP. ÅOP er nemlig et tal, der angiver årlige omkostninger i procent for lånet. Det er mere sigende for den endelig pris, end nogle af de førnævnte faktorer. Det billigste lån er selvfølgelig det, der har de laveste årlige omkostninger i procent – så simpelt kan det siges. Hvis du skal have noget at sammenligne med, er du nødt til først at indhente en række konkrete tilbud. Disse skal du selvfølgelig indhente fra nogle af de mange udbydere af kviklån, der findes på nettet. Dette gøres selvsagt via nettet. Du kan gratis og uforpligtende bruge vores søgeværktøj til at finde disse udbydere.

Hvordan indhentes mine lånetilbud?

For at sikre, at du får fremvist de bedste tilbud, skal du blot angive lånebeløb, løbetid og lånetype. Herefter er vores værktøj selv i stand til at frasortere de lån og udbydere, der ikke har din interesse. For at indhente de nødvendige tilbud, skal du blot følge nedenstående trin:

 • Du skal starte med at overveje dit låneformål og lånebehov
 • Hernæst skal du vælge en udbyder, hvis tilbudsformular, du skal udfylde
 • Indhent og modtag tilbud fra min. tre forskellige långivere
 • Sammenlign de modtagne tilbud, og vælg det af dem, der er bedst

Det er vigtigt, at du husker at tage din partner med på råd, hvis du har i sinde at låne penge til fx nye møbler, hvidevarer eller andet til jeres fælles hjem. Skal I låne penge sammen, er der som regel også større chance for at blive godkendt, da I derved er to til at kautionere for gælden. Det er dog ikke den eneste fordel, der er forbundet med dette. Du får ligeledes mulighed for at få yderligere en persons mening om de forskellige lånetilbud. Skal du låne selv, kan det derfor også være en idé at få hjælp fra andre i din omgangskreds, der har prøvet at låne penge før.

Der findes mange billige kviklån

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der ikke er mangel på kviklån. Tværtimod, så er der rigtig mange lån at vælge mellem. For tiden vrimler det med gode tilbud på kviklån, hvor du kan låne op mod 10.000 kr. Det kan endda lade sig gøre, uden at stille en sikkerhed, eller på anden vis at skulle leve op til et væld af forpligtelser. Det er bestemt ikke altid, at man kan forvente, at billig og kviklån indgår i den samme sætning. Faktum er, at det er en lånetype, der er blevet billigere med årene. Både renter og gebyrer er faldet i takt med, at der er nye långivere, der har meldt sig ind i konkurrencen, med nogle konkurrencedygtige lånetilbud. Som følge af dette, er der flere långivere, der har valgt at sætte deres priser ned, for at sikre, at de fortsat er konkurrencedygtige. For dig som låntager er det kun en fordel. Det betyder nemlig, at du kan låne penge til en betydeligt lavere pris end hidtil. Det er gældende, uanset størrelsen af dit kviklån.

Betyder det, at det er billigt at låne penge?

At det er blevet billigere at optage et kviklån, er ikke ensbetydende med, at det er decideret billigt at optage et lån på nettet. Du skal være opmærksom på, at du fortsat skal betale en relativt høj pris, hvis du ønsker at optage et lån uden sikkerhed. Derfor er det ikke til at komme udenom, at skulle betale høje renter og gebyrer. Det er ikke alle, der mener, at det kan retfærdiggøres, men det ændrer dog ikke på, at det er en realitet, at du skal betale for et sådant lån. Typisk er der penge at spare på dit lån, hvis du kan fremvise, at du har en god og sund økonomi. Derfor er det i denne sammenhæng en klar fordel, at du har styr på din økonomi. Det er ikke nemt at svare på, hvornår et kviklån kan betragtes som værende billigt. Det er ikke noget, der kan gives et konkret svar på. Derfor rådes man til at sammenligne flere tilbud, når man skal vurdere, hvorvidt et tilbud er godt eller ej. Det er dog vigtigt, at der er tale om tilbud, der har lånebeløb, løbetid og vilkår. Hvis det er tilbud, hvor vilkårene ikke er ens, er det svært at vurdere, hvilket af tilbuddene, der er bedst. Har du svært ved at vurdere dette selv, er det en god idé at alliere dig med en uvildig rådgiver. Han eller hun vil kunne fortælle dig, hvilket af de modtagne tilbud, der er det mest attraktive.

Ikke altid, at tilbuddene er værd at tage imod

Det er ikke sikkert, at der er ét af de tilbud, du har modtaget, der er værd at takke ja til. Det er ligeledes også et aspekt, som en finansiel rådgiver kan hjælpe dig med at nå frem til. Det er dog op til dig selv at vurdere, om du har behov for en rådgiver eller ej. Det kan dog være en god idé, hvis du har begrænset erfaring selv. Det er ikke alle, der synes, det er nemt at forstå, at ens ven, bror eller kollega kan låne billigere end én selv. Det er der dog en helt naturlig forklaring på. Den åbenlyse forklaring er, at de har en sundere økonomi end dig selv. Derfor er det lykkedes dem at få en bedre kreditvurdering, som resulterer i et billigere lån. Mange er af den opfattelse, at det føles en kende uretfærdigt. Det er dog noget, man blot er nødt til at affinde sig med. Hvis du gerne vil optage et lån, kan du selv gøre noget aktivt for at forbedre din kreditvurdering. Des bedre din økonomiske situation er, des billigere et lån har du mulighed for at optage.

Mange nye kviklån på markedet

Der bør ikke herske tvivl om, at konkurrencen på lånemarkedet er hår. Det er dog ikke noget nyt, da det har forholdt sig således i mange år. Det afholder dog ikke nye långivere fra at træde ind på markedet. Faktisk er det ikke just en sjældenhed, at der offentliggøres nye kviklån, der er billigere end de eksisterende. Det er selvfølgelig en fordel, da du kan spare penge. Det er dog en ulempe at vælge en ny og ukendt udbyder, da det er begrænset, hvor meget info du kan finde om långiveren. Derfor kan det være svært at vurdere, om du kan stole på den respektive udbyder. Det betyder, at du skal være villig til at tage en chance. Heldigvis forholder det sig således, at enhver digital långiver er underlagt et væld af regler. Derfor er det også muligt at optage et lån på nettet med ro i sindet. Hvis du føler, at du ikke bliver retfærdigt behandlet, bør du kontakte de relevante myndigheder. Der er bl.a. mulighed for at klage til følgende instanser:

 • Pengeinstitutankenævnet
 • Finanstilsynet
 • Forbrugerklagenævnet
 • Behandlingstiden kan dog være lang

Vær dog opmærksom på, at behandlingstiden kan være lang. Derfor skal du væbne dig med tålmodighed. Du får som regel oplyst en forventet behandlingstid, når du kontakter den respektive instans. Derfor har du også noget konkret at forholde dig til, hvilket selvfølgelig giver dig en vis vished. Til en start bør du dog rette din klage direkte til det respektive låneselskaber. Derved kan I nemlig forsøge at håndtere problemerne internt. Har du svært ved at få långiveren til at makke ret, bør du overveje at alliere dig med en rådgiver. Det kan eksempelvis være i form af en jurist, advokat el.lign.

Derfor er kviklånet så populært

I dag bliver der udbetalt et sted mellem 150.000 og 200.000 kviklån på årlig basis. Fælles for de fleste af disse lån er, at de har et lånebeløb på under 10.000 kr. Dertil har de ofte også en kort løbetid, der strækker sig til maksimalt 45 dage. Derfor er der tale om mindre lån, der har en meget kort løbetid. Til trods for, at kviklånet har været på markedet i mange år, er det fortsat en populær låntype. Det er dog en låntype, der især vækker stor begejstring hos unge, da har en større tendens til at låne penge på nettet. Men hvad er årsagen til, at der år efter år bliver optaget så mange kviklån?
Det har vi undersøgt for dig. Det er vigtigt, at du er bekendt med, hvad der har gjort denne låntype til ét af de mest populære valg. Endvidere er det et lån, der er meget attraktivt i forhold til mange andre låntyper. Det handler ikke blot om, at det er nemt at optage et kviklån, da der også er andre fordele ved lånet. Du bør læse med herunder, så du ikke går glip af nedenstående information. Her kan du nemlig læse nærmere om de fordele, der er forbundet ved denne låntype. Efterfølgende vil vi komme nærmere ind på de ulemper, der er forbundet ved lånet. Dem findes der selvfølgelig også nogle få stykker af.

1. Du kan klare det hele online

Den første fordel ved et kviklån er, at hele processen kan klares på nettet. Det første skridt er at ansøge om et lån. Det foregår ved blot at udfylde en formular. I denne formular finder du alle de felter, der skal udfyldes, for at indsende din ansøgning. Her skal du oplyse om navn, indkomst, bopæl og andre relevante oplysninger. Det er ligeledes et krav, at du svarer på, om du er registreret i af de danske skyldnerregistre. Det betaler sig ikke at snyde, da der naturligvis tjekkes op på oprigtigheden af de angivne oplysninger. Når din ansøgning er udfyldt, vil du modtage en låneaftale, som du skal læse, godkende og slutteligt underskrive. Denne del af processen klares også på nettet. Du kan underskrive din lånetale med NemID, da det fungerer som en digital signatur. Din digitale signatur er lige så juridisk bindende som en fysisk underskrift. Du påtager dig derfor et ensartet ansvar, hvad end du underskriver med en fysisk eller digital signatur. Det tredje og sidste skriv handler selvfølgelig om udbetalingen. Pengene bliver ikke blot udbetalt til en valgfri bankkonto, men udbetales derimod direkte til din NemKonto. Formentligt er dette dog også din primære bankkonto. Udbetalingstiden er typisk relativt kort, men afhænger dog af ugedag, tidspunkt, bank mv.

2. Du skal ikke forklare lånets formål

Hvis du mener, at formålet med dit lån er en privat sag, vil du sætte stor pris på et kviklån. Det er et lån, der kan optages uden at redegøre for det egentlige formål med lånet. Der vil end ikke blive stillet spørgsmål til det. Derfor kan du få lov til at låne til lige, hvad du står og mangler, hvad enten det er en sofa eller en cykel. Det er ikke alle, der finder det synderligt appellerende at skulle fortælle åbent om deres lånebehov. Derfor er anonymiteten et aspekt, der værdsættes af mange låntagere. Vil du gerne låne anonymt, bør du kaste dig over et kviklån. I et sådant tilfælde vil der ikke være en bankrådgiver, der stiller spørgsmål. Det er kun i meget få tilfælde, at du vil blive spurgt ind til, hvad du skal bruge dit lån til. Du er ikke forpligtet til at oplyse, hvad formålet med lånet er. Du skal dog være opmærksom på, at du kan risikere at få afvist din låneansøgning. Derfor skal du vurdere, hvor højt du vægter din anonymitet. Låneselskaberne gør stor forskel på, hvor højt de vægter faktorer som fleksibilitet og anonymitet. Derfor er det også et aspekt, der er værd at inddrage i din sammenligning.

3. Låneprocessen er hurtig og ubesværet

Det kræver ikke, at du har en økonomisk uddannelse eller er ekspert inden for IT, for at kunne optage et lån på nettet. Det er en opgave, der kan klares af alle, uanset om man har teknisk snilde eller ej. Når du skal låne penge på nettet, kan du både ansøgning, godkendelse og udbetaling i løbet af en enkelt dag. Hvis du i stedet skulle have lånt penge i egen bank, ville det sandsynligvis have taget 7 eller 14 dage, før det fulde låneforløb var gennemført. Derfor er det ikke uden grund, at man rådes til at optage sit lån på nettet, hvis det er af prioritet, at man får en hurtig låneproces, der er fri for mødepligt og grundige redegørelser. Derfor er det en låneproces, der er ubesværet. Det er den i den forstand, at du kan spare både tid og energi ved at optage et kviklån på nettet. Processen er så simpel, at du kan optage lånet, mens du ligger på sofaen i stuen. Det er ikke tilfældet, hvis du vælger at optage et lån i en traditionel bank. Optager du dit lån på nettet, slipper du dermed for at svede af ren nervøsitet. Det kan dog ske, at du bliver kontaktet af den respektive långiver. Det vil dog kun ske i tilfælde af, at der er uopklarede forhold vedr. din økonomi eller lignende. Det sker dog kun i ganske få tilfælde.

4. Få og milde krav til låntageren

Dette er én af de mest attraktive fordele forbundet med et kviklån. Hvis du har et ønske om at optage et lån på nettet, bør du værdsætte, at de krav, der stilles til låntagerne, er få og milde. Det er gældende ved enhver digital långiver, hvorfor det nærmest er en branchestandard, at kravene til låntager er lempelige. At kravene er både få og milde, betyder nemlig, at risikoen for, at man ikke kan bevilge et lån, er tæt på at være lig nul. Det vil udelukkende være i tilfælde af, at du har en meget ustabil økonomi, at du ikke vil blive godkendt. I mange tilfælde vil du endda kunne godkendes med opklarende spørgsmål eller dokumentation. Der er en række regler, som långiverne skal rette sig ind under, i henhold til dansk lovgivning. De bestemmer dog mere eller mindre selv, hvilke krav de vil stille til deres kunder. De skal dog forholde sig til de lovmæssige krav ift. bl.a. minimumsalder m.v. Ofte er det blot følgende krav, der skal leves op til:

Krav til alder: Du skal min. være fyldt 18 år
Krav til økonomi: Du skal have en fast indkomst
Krav til bopæl: Du skal have en dansk folkeregisteradresse
Krav til gældshistorik: Du må ikke have anmærkninger i RKI eller Debitor Registret
Hvis blot du kan sætte flueben ud for ovenstående, er der en god chance for, at du kan få et kviklån. Det vil i hvert fald være de færreste långivere, der afviser din ansøgning. Heldigvis er det både gratis og uforpligtende at ansøge, hvorfor du ikke løber nogen risiko. Hold dig derfor ikke tilbage.

5. Det er både sikkert og anonymt

Vi har allerede været kort ind på anonymiteten. Sikkerheden er dog endnu ikke et emne, vi har berørt. Det er dog ikke et aspekt, du skal være bekymret for. Generelt er hele markedet for onlinelån præget af en meget høj sikkerhed. Derfor er der ikke noget at være bange for i denne forbindelse. Når du skal sende en ansøgning om et lån, skal du indtaste en lang række private oplysninger. Det inkluderer en række oplysninger om dig selv og din økonomi. Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at sikkerheden er i top. Derfor er det også en faktor, der er i fokus hos enhver af de utallige digitale långivere. Som følge af dette, kan vi selvfølgelig berette om, der lægges både meget tid og mange penge i at opretholde et højt sikkerhedsniveau. På baggrund af dette, er der ikke nogen grund til at bekymre sig, hvis du har i sinde at optage et lån på nettet. Det gør sig gældende, uanset om du vælger et kviklån eller en anden låntype. Der er flere faktorer, der medfører, at sikkerheden er i top. Den høje sikkerhed opnås bl.a. via en krypteret hjemmeside. Den sikre dog også via en sikker enhed, som er en faktor, du selv er herre over. Din egen enhed kan du sikre ved at holde systemsoftwaren opdateret, og ved at gøre brug af antivirus.

6. Der stilles ikke krav til sikkerhedsstillelse

Har du i sinde at optage et lån i egen bank, er det ofte et krav, at du skal stille pant i din ejendom, din bil eller lignende. Det er dog ikke tilfældet, hvis du vælger at optage et kviklån online. Det betyder også, at långiverne på nettet er tilbøjelige til at løbe en større risiko, da du ikke vil blive bedt om at stille sikkerhed for dit lån. Som låntager løber du derfor ikke den store risiko, ved at optage et sådant lån. Tværtimod, så er det långiver, der har risikoen på sin side. Én af de fordele, man dog får, hvis man vælger et banklån er, at man ofte får et bedre lånetilbud. Med dette menes, at man får et tilbud med både lavere renter og gebyrer. Det er selvfølgelig en fordel, man kan få glæde af, hvis man har noget at stille sikkerhed i. Ejer du hverken bil, bolig eller andre værdier, har du ikke mulighed for at stille en sikkerhed for et lån. Du kan dog godt stille en sikkerhed uden værdier som bil eller ejendom. Det kan du gøre i form af en kautionist. Optager du et sådant lån, kan kautionisten eksempelvis være en god ven eller et familiemedlem. Kautionisten vil være forpligte til at indfri lånet, hvis låntager ikke selv kan betale. Det er dog en mulighed, der udelukkende bør benyttes, såfremt man ikke selv kan få bevilget det ønskede lån. Oplever du, at du gang på gang bliver afvist, når du forsøger at optage et lån, bør du genoverveje situationen. I en sådan sammenhæng er det næppe en god idé at optage et lån – og slet ikke med en kautionist. Én ting er at have dårlig økonomi selv, men noget andet er at blande ens venner eller familie ind i ens problemer.

7. Godkendelsesraten er høj

I og med, at det er en låntype, der bærer præg af en godkendelsesrate, der generelt er høj, bliver størstedelen af dem, der ansøger om et kviklån, godkendt til det. Der kan dog ikke stilles en garanti for, at du også bliver godkendt. Til trods for dette, bør der dog ikke herske tvivl om, at dine muligheder bør være gode. Det er de færreste långivere, der aktivt oplyser deres godkendelsesrate. Ifølge flere kilder bliver cirka 90 % af alle ansøgninger dog godkendt. Med andre ord, kan ni ud af ti blive godkendt til et kviklån. Derfor er der også en god chance for, at du tilhører gruppen af heldige ansøgere. Er du ikke overbevist om, at det er lettere at blive godkendt til et lån på nettet, end i egen bank. Der er mange danskere, der får afslag, når de forsøger at optage et lån til køb af ny elektronik, en rejse mv. Det er ærgerligt, at der er mange, der får nej i banken, men heldigvis er der adskillelige andre lånemuligheder. Dine lånemuligheder afhænger selvfølgelig af din kreditvurdering. Det er fx ikke nemt at låne penge, hvis du ikke har en fast indkomst eller ikke kan stille en sikkerhed for lånet. Svært er dog ikke ensbetydende med, at det er umuligt. Du kan være heldig at blive godkendt, til trods for, at du har dårlige odds. Meget tyder på, at godkendelsesraten udelukkende vil stige de kommende år. Det vil ske i takt med, at det bliver mere og mere udbredt at optage små lån på nettet. Denne type lån er selvfølgelig nemmere at blive godkendt til, end et større forbrugslån på fx 50.000 kr.

8. Du kan få udbetaling samme dag

Der skal ikke være nogen tvivl om, at kviklånet lever op til sit navn. Det skyldes, at det går kvikt med at få dit lån udbetalt. Det er der mange låntagere, der oplever hver uge. Det undrer ikke de fleste, at de kan optage et kviklån på kort tid, men der er dog mange, der bliver overrasket over, at udbetalingstiden er blot et døgn. Selvfølgelig er der ingen regler uden undtagelser, men det typisk kviklån er udbetalt inden for 24 timer. Rent principielt vil du kunne have pengene på under to minutter. Det forudsætter dog, at både låntager og långiver har samme bank. Er det tilfældet, vil pengene være disponible med det samme. Det kan være belejligt i flere henseender at optage et lån med hurtig udbetaling. Hvis du har brug for penge til en uforudset regning, kan du sandsynligvis ikke vente til næstkommende lønningsdag. Derfor vil et kviklån kunne være din regning. Det anbefales dog, at man altid har en opsparing, så man netop undgår at låne. En regning bliver ikke just billigere af, at den skal finansieres med et lån. Omvendt kan det dog koste dyrt at overskride en betalingsfrist. Det kan resultere i høje omkostninger i form af renter og gebyrer. Det maksimale antal rykkere er tre, men herefter kan du risikere at sagen overdrages til inkasso.

9. Tilbagebetalingen kan klares automatisk

Det er selvfølgelig ikke videre besværligt at betale af på et kviklån. Det kræver blot, at du benytter dig af Betalingsservice. Det sikrer, at du hver måned kan betale de månedlige ydelser, uden at løfte en finger. Det er en fordel, da du derved aldrig vil misse en betaling. Det bør glæde dig, da det dyrt at overskride fristen. Ved forsinket betaling af den månedlige ydelse, vil du blive opkrævet 100 kr. pr. rykker. I alt kan du modtage tre rykkere med ti dages mellemrum. Det er dog slet ikke noget, du skal bekymre dig for, hvis du blot sørger for at tilmelde dig Betalingsservice. Derved bliver de månedlige afdrag overført automatisk. Det er altid en god idé at benytte Betalingsservice til at betale dine regninger. Det er gældende, uanset om det er en regning, der kommer fra en långiver eller en tv-udbyder. De fleste har oplevet, at de har travlt i det daglige, hvorfor de har overset en regning. Det undgår du, hvis du sørger for tilmelde dig Betalingsservice. Hvis du selv har svært ved at finde ud af, hvordan dette skal gøres, kan du få din bankrådgiver til at hjælpe med tilmelding til Betalingsservice. Det er dog ikke synderligt kompliceret, hvorfor du sandsynligvis sagtens vil kunne klare det selv. Det kræver dog, at du har penge på kontoen, så der er noget at trække fra.

10. Høj gennemsigtighed på det online lånemarked

Danskerne har i mange år efterspurgt et mere gennemsigtigt lånemarked. I løbet af de senere år er det blevet en realitet. I dag er der ikke noget at komme efter i forhold til gennemsigtighed, når man tager et nærmere kig på det digitale marked for kviklån. Det er især en fordel, hvis du er førstegangslåner. Det har bl.a. medført, at det er blevet lettere at overskue lånetilbuddene, men også at det er blevet nemmere at sammenligne dem. Långiverne har gjort en stor indsats for at opnå dette, men de mange låneportaler har især haft stor indflydelse. Deres formål er ene og alene at fremme gennemsigtigheden på markedet. Via sammenligningssider såsom denne, er det nemt at sammenligne alle aspekter af de mange kviklån. Det har gjort processen betydeligt nemmere, hvis du vil optage et kviklån i dag. Alt dette er naturligvis med til at sikre, at det er nemt og sikkert at optage et kviklån på nettet, da gennemsigtigheden er på sit højeste. Endvidere er det muligt at få hjælp via kundeservice, såfremt du har behov for dette. Det kan ske via en chat, e-mail eller per telefon. Hvis du har spørgsmål til din låneaftale, skal du ikke tøve med at kontakte långiveren. Det er selvfølgelig betydeligt bedre at spørge, end blot at håbe på, at du har ret.

11. Du har mulighed for at samle små lån

Hvis du med jævne mellemrum optaget flere kviklån, vil din låneoversigt hurtigt udvikle sig til at blive lettere uoverskuelig. Derfor er det en god idé at overveje et relativt nyt tiltag. Det er et tiltag, som flere långiver har åbnet op for. Det kaldes for et samlelån, og er et lån, der gør det muligt at samle flere små lån til ét stort. Det kan selvfølgelig kun lade sig gøre at bruge et samlelån, hvis du i forvejen har et større antal lån. Hvis du har det, vil det ikke blot blive lettere at overskue dine gældsposter, men også betydeligt billigere at afvikle dem. Du vil nemlig få en lavere rente, men formentligt også slippe for at betale en masse høje gebyrer. Hvis du kun har ét lån, som du afvikler på, er dette ikke en fordel, der vil komme dig til gode. Det ændrer dog ikke på, at det er rart at vide, at det er en mulighed, der findes. Det er især gældende, hvis du på sigt kommer til at stå med flere lån på hånden. Det er dog ikke alle långivere, der endnu er begyndt at tilbyde samlelån. Hvis du har et ønske om at samle dine små lån, skal du tage kontakt til din långiver. Hvis det er noget, der er en del af deres sortiment, vil de give dig et tilbud. Du kan dog sagtens kontakte andre långivere, da de blot kan overtage din nuværende gæld. Inden du accepterer et tilbud, skal du regne på, om det kan betale sig.

Er der ulemper ved et kviklån?

Det er selvfølgelig ikke uden grund, at långiverne ikke er vilde med at fremhæve ulemperne ved kviklån. Det ændrer dog ikke på det faktum, at der også er mindre gode sider ved lånet. Desværre er der mange låntagere, der glemmer at sætte sig ind i disse, inden de optager et lån. Det er en skam, da man risikerer at blive skuffet, hvis man blot stirrer sig blind på fordelene. Der er en chance for, at du allerede har hørt om nogle af de ulemper, der er forbundet med lånet. Til trods for dette, vil du dog alligevel blive præsenteret for dem herunder. Det er nemlig vitalt at kende til både fordele og ulemper. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for en række af de mest nævneværdige ulemper. Det er ikke sikkert, at disse ulemper vil have betydning for dig, men du bør alligevel fortsætte med at læse. Omvendt kan det vise sig, at du med afsæt i din viden om disse ulemper, er bedre stillet med en anden låntype.

Renterne er typisk høje

Når du optager et kviklån, skal du ofte forvente at skulle betale høje renter. Man kan nemt blive begejstret over de mange fordele ved kviklånene, men til trods for dette, kan man ikke undgå at synes, at en høj rente er en ulempe. Des højere en rente, des dyrere et lån. Derfor er det i din interesse at holde øje med renten. Hvis du vægter højt, at det er et lån med en lav rente, er det ikke sikkert, at et kviklån er den rette låntype. Renten er selvfølgelig den omkostningsfaktor, der varierer mest blandt de mange lån. I den lave ende kan du finde renter på mellem 9 og 12 %. I den anden ende af skalaen kan man finde renter på op til 200 %. Derfor kan det godt lade sig gøre at optage kviklån med en lav rente, men det er ikke i alle tilfælde. Renten er dog ikke højere end det generelle renteniveau for mange andre onlinelån. Du vil dog opleve, at det er en rente, der er højere end renten på det typisk banklån. Derfor mener mange, at det er relativt dyrt. Det er ikke nemt at vurdere, hvorvidt renten er høj eller ej. For at vurdere dette, skal du have et kendskab til den gennemsnitlige rente for låntypen. Derfor er det vigtigt at skabe sig et godt overblik over dette, ved at få flere lånetilbud. Det kan give dig en bedre idé om, hvorvidt en lav rente er 10 %, 20 % eller 30 %.

Mange og høje gebyrer

Det er også en ulempe ved et kviklån, at der ofte er mange og høje gebyrer. Hvis du tager et nærmere kig på et lånetilbud, vil du hurtigt erfare, at en stor del af lånets udgifter, består af diverse gebyrer. Det er desværre ikke til at komme uden om, hvorfor det er noget, der skal regnes ind i dit budget. Du bør dog være opmærksom på, hvilke og hvor høje gebyrer, der bliver pålagt. Det er dog meget normalt, at du skal betale ét eller flere af de nedenstående gebyrer, når du optager et kviklån:

 • Stiftelsesgebyr
 • Ekspeditionsgebyr
 • Betalingsgebyrer
 • Andre gebyrer

De to førstnævnte gebyrer er dog engangsudgifter. De andre udgifter er derimod løbende gebyrer. Derfor er det dog ikke kun sidstnævnte, der har relevans. Tværtimod, så er det vigtigt, at du tager højde for begge dele, når du skal overveje et lånetilbud, som du har modtaget. Faktisk kan der løbe udgifter på for rigtig mange tusinde kroner blot i gebyrer. Derfor er det naturligvis ikke en ubetydelig del af at gennemgå et lånetilbud. Du kan dog spare både renter og gebyrer, da du kan optage rente- og gebyrfri kviklån, men disse har sjældent en synderligt lang løbetid.

Ikke muligt at låne, hvis du står i RKI

Er du blevet registreret i RKI eller Debitor Registret, betragtes du derved for at være en dårlig betaler. Dine chancer for at få bevilget et kviklån vil derfor være forsvindende små. Faktisk er der ikke én eneste långiver på det danske marked, der er villige til at godkende et kviklån til en dårlig betaler. Hvis du er noteret i enten RKI eller Debitor Registret, skal du slettes fra det respektive register, hvis du ønsker at låne penge. Det samme er gældende, hvis du ønsker at købe varer på kredit. Begge dele er nemlig helt og aldeles udelukket, hvis du er registreret som dårlig betaler i et dansk skyldnerregister.
Ønsker du at optage et kviklån, selvom du er registreret som dårlig betaler? I så fald har du kun meget få muligheder:

 • Du kan betale din gæld af, hvorefter du slettes som dårlig betaler
 • Du kan få en anden til at optage et lån for dig
 • Du kan låne med en medansøger (kaldes for en kautionist)

Den første løsning er selvfølgelig den mest hensigtsmæssigt – både nu og i fremtiden. Én ting er, at du derved vil kunne glæde dig over, at du endelig er blevet gældfri. Noget helt andet er, at du slipper for at skulle alliere dig med én, som skal kautionere for dig. Det er dog vigtigt at have med i baghovedet, at du bliver gældsat i det øjeblik, du optager et nyt kviklån. Før du kaster dig ud i at låne penge, bør du derfor udarbejde en plan for tilbagebetalingen.

Sådan finder du det bedste kviklån

Inden du igangsætter jagten på dit kviklån, skal du først have styr på dine værktøjer. I denne anledning kan det bl.a. nævnes, at du kan bruge vores værktøj, der er at finde øverst på siden. Dette værktøj kan du bruge til at skabe overblik og sammenligne. Derfor skal du ikke selv søge nettet tyndt, for at finde et ideelt lån. Hvis du skal finde et billigt lån, må du ikke begå den fejl, at du kun har fokus på renten. Du er også nødt til at have et kendskab til gebyrerne, da disse også skal indgå i din beregning. Heldigvis vil lånets samlede udgifter være oplyst i dit lånetilbud, hvorfor du slipper for at skulle udføre komplicerede beregninger selv. Derfor kan du roligt lade din lommeregner blive i skuffen. Dog kan den være til gavn, hvis du har brug for at gennemgå din privatøkonomi, så du bedre kan vurdere, hvad du har råd til at låne. Endvidere er det vitalt, at du er realistisk, når du skal vurdere, om det er forsvarligt at optage et kviklån.
Det behøver ikke at tage mere end få minutter at finde et billigt kviklån. Du er dog nødt til at allokere mere af din tid til at lave research. Det er en rigtig god idé, at du undersøger tingene til bunds, hvis du vil garantere dig selv, at du får det bedste lån.
Uanset om lånet er billigt eller ej, bør man overveje, hvorvidt du har et reelt behov for den vare eller ydelse, du gerne vil låne penge til. Du skal tænke dig på, hvor meget glæde, det vil give dig, set i forhold til den byrde, der følger med lånet. Glæden vil ikke være stor, hvis du pludselig ikke har råd til husleje og forsikringer.

Sådan sammenligner du bedst dine lånetilbud

Det er selvfølgelig ikke nok, at du blot indhenter tilbud. Det er også vigtigt, at du bruger tid på at sammenligne dem. Det er en disciplin, der er vigtig at mestre – især hvis du gerne vil spare penge på dit lån. Til dette formål kan du bl.a. benytte dig af sammenligningsværktøjer, da de gør det nemmere at sammenligne dine tilbud. De mange lån kan variere meget i pris. Derfor er den tid, der bruges på at sammenligne, godt givet ud. Når du sammenligner dine modtagne lånetilbud, vil du observere, at besparelsen kan være stor. I mange tilfælde kan det vise sig at være flere tusinde kroner. Husk dog også på, at der er andet, du skal sammenligne ud fra. Men hvordan bærer man sig egentlig ad med dette? Det er ikke alle, der ved dette. Hvis du skal få mest muligt ud af at sammenligne lån, er det vigtigt, at du har en række specifikke lånetilbud. Disse tilbud skal være givet med afsæt i din økonomiske situation. Du bør indhente mellem tre og fem tilbud, der er sammenlignelige. I og med, at de fleste tilbud er tidsbegrænsede, bør din sammenligning udføres hurtigst muligt. Det kan være en fordel at gøre det i en weekend, hvor du har god tid til at sidde med det. Herunder kan du se de punkter, der – som minimum – bør inddrages i din sammenligning, for at finde det bedste lånetilbud.

1. Renter og gebyrer

Først og fremmest skal du fokusere på at sammenligne lånets omkostninger. Det inkluderer selvfølgelig både renter og gebyrer. Det nemmeste og mest retvisende er at holde øje med ÅOP, da det er et tal, der dækker over de samlede omkostninger i procent. Derfor er det den mest sigende faktor. Derfor anbefales det naturligvis, at du benytter denne faktor, når du skal sammenligne lånepriser. For at se de eventuelle prisændringer, kan du forsøge at skrue op eller ned for hhv. lånebeløb og løbetid.

2. Løbetid

Det er selvfølgelig også vigtigt at holde øje med løbetiden. Det er en ganske interessant faktor, som er meget sigende for lånets samlede omkostningsniveau. Når du optaget kviklån, kan løbetiden svinge fra blot 30 dage og helt op til flere år. Som udgangspunkt kan en lang levetid være fordelagtig, da du derved kan dele betalingen op i mindre bidder. Hvis den månedlige ydelse er relativt beskeden, er det en del nemmere at finde penge til de øvrige udgifter. Omvendt vil en længere løbetid dog resultere i, at de samlede omkostninger bliver større.

3. Kundeservice

Det er ikke alle spørgsmål, man kender svaret på, når man skal optage et lån. Derfor kan det være nødvendigt at kontakte kundeservice, med henblik på at få svar på disse spørgsmål. Som følge af dette, er det også vigtigt, at du sammenligner udbydernes kundeservice, da dette ligeledes er et sigende aspekt. I denne sammenhæng skal der bl.a. være fokus på kontaktmuligheder og åbningstider. Det kan også være en god idé at læse anmeldelser fra andre kunder. Det kan give dig en bedre idé om, hvad de har oplevet hos den respektive långiver.

4. Betalingsmuligheder

Des flere betalingsmuligheder, din långiver tilbyder, desto højere frihed og fleksibilitet vil du have. De fleste foretrækker dog at betale deres månedlige ydelse via Betalingsservice. Ofte er der dog også andre måder at betale dine afdrag. Der er mange långivere, der også tilbyder automatisk kortbetaling og faktura. Vær dog opmærksom på, at er sidstnævnte at foretrække for dit vedkommende, er det ofte forbundet med et gebyr på 20-50 kr. pr. faktura. Det kan derfor bedre betale sig at vælge kortbetaling eller Betalingsservice.

5. Afdragsfrihed

Endvidere bør du også undersøge, hvorvidt afdragsfrihed er en del af aftalen. Det kan være i form af en eller flere afdragsfrie måneder, hvor du kan slippe for at betale afdrag. Det er dog ingen selvfølge, men der er flere og flere långivere, der tilbyder muligheden for at vælge det til. Hvis du i én eller flere måneder har brug for et økonomisk pusterum, kan afdragsfrihed være til stor hjælp. Er din økonomi meget ensartet i alle måneder, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt. Til trods for, at du i en måned undgår at betale afdrag, løber der dog fortsat renter på lånet.

Du kan optage dit første kviklån gratis

Der er selvfølgelig ikke nogen, der siger nej til et gratis kviklån. De fleste er klar over, at det er et attraktivt og sjældent tilbud. Det er nemlig i et meget begrænset omfang, at man kan kæde ordet gratis sammen med lån. Til trods for dette, er det dog muligt at optage et kviklån, uden at hænge på hverken renter eller gebyrer. Dog skal du være opmærksom på, at det kun er det første lån, der kan optages uden beregning. Kunne alle låne gratis til enhver tid, ville det næppe være muligt for långiverne at løbe rundt. De fleste synes dog, at det lyder for godt til at være sandt, hvorfor de tager deres forholdsregler, men det er dog slet ikke nødvendigt. Der er intet kryptisk over at acceptere et gratis kviklån. Det ændrer dog ikke på, at du skal sætte dig godt ind i de betingelser, der er gældende. Det skal du dog også, selvom du optager et lån med renter og gebyrer. En kort tilbagebetalingstid er bl.a. én af de betingelser, du skal acceptere, hvis du vil have et gratis kviklån. Derfor bør du ikke acceptere det modtagne lånetilbud, hvis du har brug flere måneder til at betale af på lånet. Dertil er der også en øvre grænse for, hvor meget du kan låne. Ofte er det et sted mellem 3.000 kr. og 6.000 kr., men få udbydere tilbyder et gratis lån på helt op til 15.000 kr. Størrelsen af lånebeløbet varierer, hvorfor du bør undersøge, hvor mange penge du har brug for at låne. Det er dog mindst lige så vigtigt at vurdere, hvor mange penge du har råd til at låne. Der er ikke nogen grund til at låne 15.000 kr., hvis dit lånebehov begrænser sig til 5.000 kr.

Lån gratis i 30 dage med et kviklån

Det typisk tilbud på et gratis kviklån strækker sig over 30 dage. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på den korte løbetid. Da løbetiden ikke er længere, er det ikke alle, der kan indfri lånet i tide. Du kan ganske vist forlænge lånets løbetid, hvis ikke det kan indfris rettidigt, men det vil dog sandsynligvis koste dig dyrt. Efter endt rente- og gebyrfri periode, er dit kviklån ikke længere gratis. Hvis du vil være sikker på, at du låner gratis, er du nødt til at indfri lånet inden for 30 dage, såfremt det er den oprindelige løbetid. Det er én af de forudsætninger, du er nødt til at acceptere, hvis du vil bevilges et gratis kviklån. De långivere, der reklamerer med et gratis kviklån, oplyser typisk, at det er et tilbud, der kun gælder for nye kunder. I og med, at du altid registreres med navn og personnummer, er det ikke muligt at låne gratis af flere omgange. Skal det kunne lade sig gøre, så skal du sprede din lån ud hos flere danske långivere. Formentligt kan du dog tilbydes et billigt kviklån, hvis du har bevist, at du kan overholde en kreditaftale, ved at indfri dit gratis lån til tiden. Er man loyal kunde hos én af de mange långivere, vil man typisk blive belønnet med lavere renter og gebyrer. Derfor er det kun en fordel at overholde dine kreditaftaler. Vær dog opmærksom på, at et gratis lån udelukkende er gratis, hvis det indfris inden for aftalt løbetid. Dertil bør det også understreges, at et rentefrit lån ikke altid er gratis. Det skal være et lån, der er fri for både renter og gebyrer. For at garantere, at det er gratis, bør du sikre, at lånet har en ÅOP på 0 %.

Regler og vilkår for kviklån

Danske långiver er forpligtet til at leve op til rigtig mange regler. Disse regler er blevet skærpet flere gange i løbet af de senere år. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvad de reelt er forpligtet til at leve op til. Vi har dog gjort det nemmere for dig, da de gældende regler (iht. Kreditaftaleloven) gennemgås herunder. Derfor er du havnet det rette sted, hvis du gerne vil blive klogere på den gældende lovgivning på området. De regler, der er gennemgået herunder, er blot de vigtigste regler og rettigheder. Det betyder, at der også er andre forpligtelser og regler, långiverne skal leve op til, om end de ikke har nær så stor betydning for dig. Du har altid 14 dages fortrydelsesret på en låneaftale Jævnfør loven om fortrydelsesret for kreditaftaler, har du 14 dage til at fortryde og annullere en hvilken som helst låne- eller kreditaftale. Fristen løber ikke fra ansøgningstidspunkt, men fra den dag, hvor låneaftalen er blevet underskrevet. Långiveren kan derfor ikke nægte dig at annullere den indgåede aftale. Det er dog et krav, at du har meddelt dit ønske herom inden for 14 dage. Det skal ske enten skriftligt eller telefonisk. Det er en god idé at gøre det skriftligt, da du derved vil kunne gemme eventuel dokumentation på ophævelse af aftalen.

Du har krav på 48 timers tænkepause

Tilbage i 2017 blev der vedtaget en ny regel vedrørende de populære kviklån. Denne regel dikterer, at enhver låntager har krav på 48 timers tænkepause. Derfor er det et krav, at långiver venter 48 timer med at udbetale dit lån. Det er gjort med henblik på at give låntagerne en længere betænkningsperiode.