HURTIG LÅN

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Det er både svært, tidskrævende og besværligt at få bevilget et banklån. Derfor anbefales det at undersøge andre muligheder. Eksempelvis bør du inddrage et hurtig lån i overvejelserne. Der er adskillelige fordele ved et sådant lån, hvorfor der er flere årsager til at vælge dette lån. Det kommer vi nærmere ind på i vores guide. Derfor kan du få svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Få svar på, hvad et hurtigt lån er, hvor meget du kan låne, og hvordan låneprocessen foregår. Det er kun få blandt mange spørgsmål, der besvares grundigt i denne guide. Derfor bør du nærstudere vores gennemgang af låntypen, før du optager et hurtig lån online.

Hvad er et hurtigt lån?

Et hurtigt lån er ikke en decideret låntype. Det kan bedre beskrives som en lånemulighed. Faktisk er det én af de mest populære af slagsen. Det hænger sammen med, at det er en lånemulighed, der gør det nemt og hurtigt at låne penge. Blandt mange danske låntagere vægtes svar- og udbetalingstid højt. For nogen er det tilmed de to vigtigste faktorer. Derfor er det ikke så besynderligt, at interessen for hurtige lån er stor. Der er nemlig ikke nogen grund til at vente i flere uger på at få udbetalt et lån, hvis det kan klares på et par timer.
Et hurtigt lån kendetegnes ved følgende parametre:

 • Kort udbetalingstid
 • Kort svartid
 • Kort løbetid
 • Beskedent lånebeløb
 • Ingen krav til sikkerhed
 • Ingen spørgsmål til lånets formål
 • Hurtige lån er typisk mindre lån

Én af de ting, du kan læse herover er, at et hurtigt lån normalvis er et mindre lån. Det betyder dog ikke, at du ikke kan optage et større lån med hurtig udbetaling. I skrivende stund er det muligt at låne op til 500.000 kr. hos flere digitale långivere. Derfor fås de hurtige, nemme lån også med store lånebeløb. Et hurtigt lån dækker derfor over flere populære låntyper. Der henvises dog typisk til enten kviklån, minilån eller forbrugslån. Årsagen til dette er, at det er disse låntyper, der hører til blandt de hurtigste på markedet. Senere i denne guide præsenteres du for hver af de mest attraktive låntyper. Hvis du tror, at du kan få et hurtigt lån gennem banken, bliver du desværre skuffet. Det er sjældent, at det er noget, der kan lade sig gøre. Ofte påkræves det, at der først afholdes et fysisk møde, hvorefter der skal laves en kreditvurdering. Dette forklarer ganske godt, hvorfor man låntagere vælger en online långiver. Til trods for de mange fordele, er det ikke sikkert, at det er det rette lån for dig. Det er dog svært at vurdere, hvorfor du rådes til at læse resten af vores guide. Omvendt bør du dog ikke tøve med at udforske yderligere muligheder inden for lånemarkedet. Det udvider blot din horisont, og giver en bredere viden om låntyperne.

Der er mange fordele ved at låne på nettet

Der er ikke kun fordele ved at låne penge på nettet. Mange ville elske, hvis det var aktuelt, men det er det – desværre – ikke. Når du optager et onlinelån, er der både fordele og ulemper forbundet med det. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i begge dele, så du har en fornemmelse af, hvad du accepterer. Til trods for, at der er utallige fordele forbundet med et onlinelån, er der også enkelte faldgruber og ulemper, som du skal være opmærksom på. Disse kommer vi ind på i et senere afsnit. Herunder præsenteres du til en start for en række af de fordele, der følger med, når du optager et lån hos en digital långiver. Dette kunne nemt udvikle sig til at blive en lang artikel, hvis alle fordele skal berøres. Derfor har vi valgt at holde os til de mest nævneværdige af slagsen. Vi kommer bl.a. ind på fordele såsom hurtig udbetaling, ingen krav om sikkerhed, hurtigt svar mv. Der er ikke mangel på fordel, hvis du vælger et hurtigt og nemt lån.

1. Det går hurtigt

Det er ikke uden grund, at det kaldes for et hurtigt lån. Du er garanteret, at alt fra ansøgningsbehandlingen til udbetaling foregår med en imponerende hastighed. En række af de mest konkurrencedygtige långivere kan bryste sig af en svartid på under et minut. I flere tilfælde har de endda en udbetalingstid på blot to timer. Dette er én af de mest nævneværdige fordele ved et sådant lån. Her er det dog vigtigt at bide mærke i, at du også selv har indflydelse på, hvor hurtigt det går. Det er nemlig muligt at forkorte processen, hvis du optager et lån på en hverdag. Samtidig hjælper det også, hvis du er hurtig til at dokumentere og besvare spørgsmål.

2. Ubegrænset tilgængelighed

En anden betydelig fordel ved denne låntype er, at den kan optages døgnet rundt. Det er ikke gældende for et banklån, som du kun kan optage inden for deres åbningstider. Det hænger sammen med, at det digitale lånemarked ikke holder lukket, da det hele foregår på nettet. Derfor kan du låne, når det passer dig. Du kan sågar ansøge om lån på helligdage og i weekender. Du kan dog ikke være sikker på, at du får et svar med det samme. Det er dog ikke blot et lån, der har ubegrænset tilgængelighed set ud fra et tidsmæssigt perspektiv. Det gør sig ligeledes gældende i forhold til mulighederne for at optage lån fra enhver enhed. For at optage et hurtigt lån, kræver det blot, at du har en smartphone, tablet eller PC. Enhver enhed, der kan tilgå nettet, kan bruges til at optage et lån. Derfor er et online lån altid lige inden for rækkevidde. Selv hvis du befinder dig i udlandet eller på farten, er det muligt at optage et hurtigt lån.

3. Undgå at stille sikkerhed

Et hurtigt lån adskiller sig fra et banklån på flere punkter. Ét af de punkter, det adskiller sig på er, at du ikke skal stille sikkerhed for dit lån. Det betyder, at de digitale långivere ikke kigger på, om du ejer større værdier såsom fast ejendom eller bil, når de udfører en kreditvurdering af dig. Deres eneste interesse er at sikre, at din indkomst og dit rådighedsbeløb kan dække den månedlige ydelse. Det er ikke blot en fordel, da det forøger chancen for at få bevilget et lån. Det medfører også, at processen går hurtigere, da det ikke er nødvendigt at allokere tid til at værdisætte dine aktiver. Det er en betydelig fordel, som du går glip af, hvis du optager et lån i banken. Hvis det er vigtigt for dig, fordi du ikke har større værdier, der kan stilles som sikkerhed, er et online lån en ideel løsning. Det kan også være, at du blot ønsker at undgå at stille sikkerhed for lånet. I så fald er det et godt alternativ til banklånet.

4. Sikkerhed i top

Til trods for, at det vigtigste er, at du kan låne nemt og billigt, er sikkerheden ikke værd at gå på kompromis med. Det skal jo gerne være således, at du med ro i sindet kan optage et lån på nettet. Du kan dog være helt rolig, da der ikke er grund til bekymring. Det digitale lånemarked byder nemlig på en sikkerhed, der er i top. Når du indtaster dine personlige oplysninger, så sker det altid via en krypteret formular. Derfor er enhver af dine private oplysninger altid i sikkerhed. Ergo er du garanteret, at du kan være helt tryg ved det. Der bruges bl.a. brug af SSL-forbindelser (krypterede forbindelser) og NemID, for at garantere høj sikkerhed.

5. De fleste bliver godkendt

I dag skal der ikke meget til for at blive godkendt til et online lån. Hovedparten af de digitale långivere kræver blot, at du er fyldt 18 år, har en stabil indtægt, og at du ikke er registreret i et skyldnerregister. Faktisk bliver op mod 90 % af alle låneansøgere godkendt første gang. Derfor vil det komme meget bag på os, hvis det skulle ske, at du bliver afvist. Ikke desto mindre er der dog en risiko for, at du ikke bliver godkendt.

6. Gennemsigtighed på lånemarkedet

Det er lovpligtigt for enhver kreditgiver at oplyse om kredittens ÅOP (årlige omkostninger i procent). Efter at det er blevet lovpligtigt at oplyse om dette, er lånemarkedet blevet mere gennemsigtigt. Det er en betydelig fordel, idet det er et parameter, der gør det nemmere at gennemskue, hvad et lån reelt koster at optage. Den høje gennemsigtigt har ført mange fordele med sig. Det har ikke kun gjort det nemmere at overskue det store lånemarked, som førstegangslåner. Det har også gjort det lettere at sammenligne flere lånetilbud med hinanden. Det betyder, at det er blevet nemmere at finde det billigste lånetilbud.

7. Afdragsfrihed er ofte muligt

Til trods for, at det typisk er fordelagtigt, at dit lån tilbagebetales hurtigst muligt, kan det dog være belejligt med en eller flere afdragsfrie måneder. Hvis du har en presset økonomi, hvor der ikke er plads til variation i mængden af udgifter, kan afdragsfrihed give dig et økonomisk pusterum. Det kan være meget tiltrængt. Hvis du ved, at det er en faktor, der er vigtig for dig, skal du undersøge om den givne långiver tilbyder dette. Du bør overveje om der er måneder, hvor du føler dig økonomisk presset. For mange er dette i december, hvor der skal afsættes penge til juleindkøb. For andre er det, når sommerferien skal betales. Bankerne tilbyder ikke afdragsfrihed på deres forbrugslån. Det er sjældent at de bevilger et forbrugslån, men det er helt udelukket, at afdragsfrihed kommer på bordet. Anser du det som værende en fordel, at du kan få en eller flere afdragsfrie måneder, er et hurtigt lån på nettet en god løsning.

8. Du har ret til at fortryde

I henhold til Kreditaftaleloven har enhver låntager mulighed for at fortryde enhver kreditaftale. Dit skal være fortrudt inden for 14 kalenderdage. Hvis du har efterrationaliseret din beslutning, og er kommet i tvivl om, hvorvidt lånet er en god idé, så kan du blot benytte dig af din 14 dages fortrydelsesret. Der kan være flere årsager til, at dette bliver aktuelt. Det kan være, at du erfarer, at dit lån bliver dyrere end først antaget, eller at du har fundet en kreditløsning, der er mere fordelagtig. Som regel er det ikke et krav, at du redegør for årsagen, når du fortryder og annullerer et lån. Er du i tvivl om, hvorvidt lånet er den rette løsning, skal du ikke tøve med at fortryde. Det samme er desuden gældende, såfremt du har observeret, at din økonomi alligevel ikke kan løfte gældsposten.

9. Du kan altid kontakte kundeservice

Har du spørgsmål til ansøgnings- eller udbetalingsdelen? I så fald du altid tage kontakt til kundeservice hos den givne långiver. Der sidder stort set altid en håndfuld kvalificerede medarbejdere klar til at besvare dine spørgsmål. Ofte kan du få hjælp alle ugens dage – endda også i weekender og på helligdage. Et lignende serviceniveau kan du ikke forvente at få i de traditionelle banker. Skal du i kontakt med din bank, skal du kontakte dem via e-mail eller telefon, hvilket ofte kun kan lade sig gøre i et meget begrænset tidsrum. Skal du derimod kontakte en långiver, kan du blot benytte en live-chat på deres hjemmeside.

Der er også ulemper ved hurtige lån

Det er selvfølgelig sjovest at tale om fordele ved et lån. Desværre er der også en række ulemper ved at optage et hurtigt lån, som du skal have kendskab til. Ulemperne er ikke mange, men der er dog få, du skal kende til. Har du tidligere optaget lån på nettet, er du sandsynligvis allerede bekendt med nogle af ulemperne.

1. Hurtige lån kræver en højere pris

Har du i sinde at optage et hurtigt lån på nettet, skal du i de fleste tilfælde affinde dig med, at dine udgifter vil være i den høje ende. Långiverne tager sig ofte godt betalt, som følge af den hurtige service, de leverer. Det gør de selvfølgelig ved at opkræve renter og gebyrer, der er højere end i banken. Derfor kan du ikke forvente, at et onlinelån er decideret billigt. Selvfølgelig er der digitale lån, der er billigere end andre. Det betyder, at det fortsat kan betale sig at sammenligne tilbud. Ved at gøre dette, er du sikret, at du ikke betaler for høj en pris. Det kan man hurtigt komme til, når man optager et lån på nettet.

2. Lån med kort løbetid

Et hurtigt lån er hurtigt på alle punkter. Hvis du optager et sådant lån, skal du som regel også betale det givne lån tilbage inden for kort tid. Nogen ser det som en fordel, at det har en kort løbetid. Det betyder, at du bliver gældfri hurtigere, men det betyder også, at din økonomi bliver mere presset i denne periode. Det anbefales naturligvis, at du tager højde for dette, når du overvejer en given låneaftale. En kort løbetid er et problem, hvis din økonomi ikke tillader et højt månedligt afdrag. Hvis du ikke er overbevist om, at du har råd til den høje ydelse, anbefales det at forlænge løbetiden, da dette resulterer i en mindre ydelse.

3. Hurtige beslutninger er ikke altid de bedste

I og med, at det er nemt at optage lån på nettet, er det ofte en impulsiv beslutning. Desværre forholder det sig således, at der er mange danskere, der bliver forblændet af de hurtige lån. Derfor glemmer de at tænke sig om, og som følge heraf, kan de ende med at få et lån på hænderne, som de ikke har råd til. Til trods for, at du altid kan annullere en låneaftale inden for 14 dage fra optagelsestidspunkt, er det fortsat kritisk. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle grundige overvejelser, uanset om du har i sinde at låne 1.000 kr. eller 100.000 kr. Gøres dette, så minimerer du risikoen for at gøre noget uhensigtsmæssigt. En stor del af at optage et lån, er at bruge din sunde fornuft.

Hvilke krav stilles der til låntagerne?

For at optage et hurtigt lån på nettet, er der en række krav, der skal være opfyldt. Disse krav varierer meget fra udbyder til udbyder. Derfor er der også stor forskel på, hvor strenge kravene for at låne penge er. Nogle långivere stiller både mange og strenge krav, mens andre stiller mere lempelige krav. Derfor kan der stilles en garanti ved, at du vil opleve dette, når du ansøger om lån hos digitale långivere. For eksempel er der stor forskel på, hvorvidt de kræver, at du er 18, 21, 23 eller 25 år. Juridisk set skal du være mindst 18 år, men det er ikke ensbetydende med, at nogle udbydere ikke har en højere minimumsalder. En 18-årig har sjældent synderligt mange penge på lommen. Derfor er långiverne også påpasselige med at yde lån til unge ansøgere. Da kravene generelt er lave, er afvisningsprocenten inden for hurtige lån også lav. Faktisk ligger afvisningsprocent på ca. 10 %, hvilket betyder, at blot en ud af ti bliver afvist.

De generelle krav er lave

De bliver selvfølgelig afvist, fordi de ikke indfrier de gældende lånebetingelser. Til trods for, at der er en lille risiko for, at du bliver afvist, rådes du alligevel til at undersøge de forskellige krav. Når du skriver under på en låneaftale, accepterer du samtidig de gældende betingelser. Hvis der blot er én af disse betingelser, som du ikke kan opfylde, så risikerer du at blive afvist. Der er kun en beskeden risiko for, at du ikke bliver godkendt til et onlinelån, hvis du kan leve op til de følgende betingelser:

 • Du er min. 18 år gammel
 • Du har en stabil økonomi
 • Du er ikke registreret i et skyldnerregister (RKI eller Debitor Registret)
 • Du har en fast, dansk bopæl
 • Du har et aktivt NemID
 • Du har et dansk telefonnummer
 • Du er dansk statsborger med dansk CPR-nummer

Opfylder du ovenstående betingelser? I så fald kan du roligt begynde at indhente tilbud på hurtige lån. Flere af disse betingelser kan dog skabe en vis tvivl hos låntagerne. Eksempelvis er det ikke altid nemt at definere, hvad en långiver betragter som stabil økonomi. Det er nemlig individuelt, hvordan en god økonomi defineres. Ofte refereres der til, at du skal have en fast indkomst og et optimalt rådighedsbeløb. I nogle tilfælde er der dog specifikke krav til din indkomst. Her er der tale om krav, der stilles til den årlige husstandsindkomst. Det er sjældent, at det er et krav, men skulle det være et krav, er det typisk kun i tilfælde af større lånebeløb. Eksempelvis er det de færreste långivere, der har interesse i at låne 500.000 ud til en låntager, der kun tjener 100.000 kr. årligt. Det er der selvfølgelig ikke noget at sige til. Det er ikke blot for långiverens skyld, men i lige så høj grad for din egen skyld. Derved undgår du at optage et lån, som du ikke har råd til.

Sådan bliver du kreditgodkendt til et hurtigt lån

Hvis du skal optage et online lån for første gang, vil du sikkert gerne vide, hvordan man bliver godkendt til et hurtigt lån. Ønsker du at sikre, at din kreditvurdering også resulterer i en kreditgodkendelse, er det et krav, at du har styr på din økonomi. Vurderingen laves ud fra, hvor godt du er stillet økonomisk set. Dette gøres med henblik på at vurdere, hvor stor deres udlånsrisiko er. Hvis du har en svingende økonomi, der er baseret på hverken indtægter eller udgifter, der er stabile, får du sandsynligvis ikke lov til at låne. Det vil betyde, at din ansøgning vil blive afvist, eller at du præsenteres for en alternativ (og dyrere) låneaftale. Både renter og gebyrer reguleres ud fra långivers risiko. Des højere risiko, des højere udgifter. På trods af, at du tænker, at dine lånemuligheder er specielt gode, skal du vide, at du kan gøre flere ting for at forbedre din kreditværdighed. Disse muligheder bliver du præsenteret for herunder:

1. Indfri din gæld

Hvis du i forvejen har gæld, gavner det ikke just dine chancer for at blive kreditgodkendt. Set fra långiverens synspunkt, er det ikke tiltalende at bevilge et lån til en låntager, der har stor gæld i forvejen. Det er gældende, hvad end det er misligholdt gæld eller ej. Det forværrer dog kreditværdigheden, hvis gælden er misligholdt. Står du anført som dårlig betaler i et skyldnerregister, herunder RKI eller Debitor Registret, med en eller flere betalingsanmærkninger, er din situation værre. Derfor bør du gøre en dedikeret indsats for at blive gældfri. Med en status som gældfri, får du betydeligt nemmere ved at låne penge til en overkommelig pris. Det er selvfølgelig en mulighed, der ikke er værd at gå glip af. I de fleste tilfælde kan du godt optage en hurtig kredit, på trods af, at du har gæld. Det vil dog medføre, at det bliver dyrere for dig. Endvidere bør du være opmærksom på, at det kan forværre din økonomisk situation, hvis du optager mere unødig gæld.

2. Fast job med en god indkomst

Der er ikke nogen af de mange digitale långivere, der kræver, at du har en direktørstilling med tilhørende løn, for at få bevilget et lån. Ikke desto mindre vil det dog være en fordel at have et fast job med en god indtægt. Hvis du er arbejdsløs, rådes du til at vente med at optage et lån, til du har fået et fast job og fast indkomst. Det er der flere årsager. En større indkomst medfører ofte også et større rådighedsbeløb. Det betyder, at det bliver nemmere at finde penge til at betale dine månedlige afdrag. Har du ikke en fast indkomst, er det typisk dyrere at låne penge. Endvidere kan en manglende indkomst gøre det svært at finde penge til dine afdrag. Årsagen til, at det er dyrere at låne, hvis din indkomst er begrænset er, at långiveren løber en større risiko. Hvis du ikke kan garantere, at du kan finde penge til dine afdrag, er det mere risikabelt for långiver at bevilge dig et lån. Derfor er det sjældent en god idé at låne penge, hvis du ikke har et job med fast indkomst.

3. Hav dokumentation klar

Det er sjældent et krav, at du indsender dokumentation, for at optage et hurtigt lån hos en digital långiver. Alligevel er det en god idé at have både lønsedler og årsopgørelse klar, såfremt det påkræves, at du indsender det. Derved er du klar til at fremsende det med det samme. Långiverne har pligt til at behandle dine personfølsomme oplysninger anonymt og sikkert. Derfor er der ikke grund til bekymring, når du indsender dem. Du er dog i din gode ret til at nægte at indsende dokumentation. Vær dog opmærksom på, at det er en benægtelse, der øger risikoen for at blive afvist.

4. Lån med en kautionist

Det er ofte nemmere at få bevilget et lån, hvis du ansøger med en medansøger – også kaldet en kautionist. Såfremt det er en mulighed for dig, bør du overveje at låne med din ægtefælle, en forælder eller en ven. Du kan som regel få bevilget et lån, til trods for en lav indkomst, hvis du ansøger sammen med en anden person. Dette er værd at overveje, hvis du oplever, at du har svært ved at blive godkendt alene. Årsagen til, at det er en fordel, at du låner med en medansøger er, at det nedbringer risikoen for långiver. Er I to om at ansøge om lånet, er I også to til at betale den månedlige ydelse, eftersom I begge hæfter for lånet.

5. Betal altid dine regninger til tiden

Det bliver ikke just lettere at få bevilget et lån, hvis du har en historik, der er fyldt med ubetalte regninger. Derfor rådes du naturligvis til, altid at betale dine regninger til tiden. Oplever du, at du til tider glemmer det, kan Betalingsservice være et ideelt værktøj i denne sammenhæng. Betalingsservice er et værktøj, der gør automatisk betaling legende let. Derfor kan du være sikker på, at du ikke glemmer at betale en regning. Der er selvfølgelig ikke nogen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt. Som tidligere angivet, bør du sørge for at gammel gæld er afviklet, før du låner.

Hvornår kan det anbefales at optage et hurtigt lån?

Du gør ikke klogt i at lytte til dem, der påstår, at det altid er klogt at optage et hurtigt lån. Det er et lån med mange fordele, men det egner sig ikke til alle situationer. I og med, at det er et relativt dyrt lån, er det et lån, der – som udgangspunkt – udelukkende bør overvejes, såfremt dit lånebehov er meget akut. Hvis du først skal bruge de lånte midler på et senere tidspunkt, er der andre låntyper, der er værd at overveje. Flere af disse låntyper har nemlig lavere låneomkostninger. Hvis du skal bruge penge her og nu, fordi du har fået en uforudset regning, eller er faldet over et godt tilbud, kan du overveje at optage et hurtigt lån. Ovenstående kunne dog være undgået, hvis du havde budgetteret med en opsparing. Det er altid en god idé at have en opsparing, der kan bruges til at betale uventede udgifter. Hvis du har en opsparing eller en anden konto med likvide midler, bør du benytte dig af disse, inden du vælger at optage et lån.

Et lån påvirker altid din økonomi

Det er billigere at bruge dine egne penge, fremfor at optage et dyrt lån. Samtidig skal du være indstillet på, at et lån vil påvirke din økonomi – ikke blot nu og her, men også i fremtiden. I hvor lang tid, det vil påvirke din økonomi, afhænger af dit valg af løbetid. Med et hurtigt lån, er der dog ofte tale om en kort løbetid. Hvis du vælger et lån med en længere løbetid, skal du selvfølgelig betale en aftalt ydelse hver måned i denne periode. Har dit lån en løbetid på 10 år, skal du betale et afdrag hver måned i 120 måneder. Derfor skal du sikre, at du har plads til det i dit budget – både nu, men bestemt også i kommende år. De danske långiver tøver nemlig ikke med at sende rykkere med dertilhørende gebyrer og renter. Derfor skal du selvfølgelig sørge for, at de modtager deres penge i tide.

Hvilke alternativer er der til hurtige lån?

Det er ikke nemt at skabe et overblik over de mange lånemuligheder på markedet. Der er rigtig mange lån at vælge mellem, hvis du ønsker at låne penge. Det er dog ikke noget, der betyder, at du skal føle dig forpligtet til at lære alle låntyper at kende. Din tid er bedre brugt på at stifte bekendtskab med de bedste af dem. For mange er et hurtigt lån at foretrække. Du bør dog vide, at du også kan finde en række andre alternativer til dette lån. Ønsker du at overveje nogle af disse, kan du herunder læse nærmere om alternativerne. Derved har du noget at sammenligne med, hvis du endnu ikke har taget stilling til dit valg af låntype.

Kassekredit

En kassekredit har alle dage været et fornuftigt alternativ til et online lån. Du kan fx få en kredit på 50.000 kr. Denne kredit skal du kun afholde udgifter til, hvis du reelt set benytter dig af kreditten. Vælger du at bruge 20.000 kr. af din kredit, er det derfor kun det beløb, som skal betales renter og gebyrer af. Det er ikke muligt, hvis du i stedet optager et lån. Her skal du betale af på hele lånet, uanset om du kun bruger en mindre del af lånet eller ej. Hvis du ikke er helt sikker på, hvor mange penge du reelt har brug for at låne, er en kassekredit et godt valg. Det er en kreditløsning, der sikrer dig en høj fleksibilitet og frihed. Det er op til dig selv at vurdere, hvorvidt du ønsker at åbne en kassekredit i banken eller hos en långiver på nettet.

Banklån

Du kan også vælge et banklån, da dette også er et fint alternativ. Det kræver dog, at du kan leve med, at der er en længere behandlingstid. I mange tilfælde er behandlingstiden på flere dage eller uger. I modsætning til de digitale långivere, skal hver ansøgning behandles manuelt af en medarbejder, når du låner i en bank. Manuelt arbejde forlænger naturligvis processen, da det tager længere tid. Det betyder, at det også vil tage længere tid at få udbetalt lånet. Derfor er det en løsning, der kun egner sig for dig, der ikke har brug for lånet her og nu. Hvis udbetalingstiden er vigtig for dig, så lån penge hurtigt hos en digital långiver.

Lån i friværdi

Såfremt det er muligt for dig, er et lån i din friværdi også et glimrende alternativ til et digitalt lån. Boligejere har fuld råderet over, hvad de ønsker at bruge et lån i deres friværdi til. Du kan derfor ikke blot låne til diverse boligforbedringer, som mange tror. Du kan også lån i din friværdi til en skøn ferie for hele familien. Det er ét af de billigste lån, der findes, hvorfor det foretrækkes af mange. I denne sammenhæng er det vigtigt at understrege, at behandlingstiden er lang. Derfor er det ikke brugbart, hvis pengene skal bruges med det samme. Endvidere kræver det naturligvis, at du har tilstrækkelig friværdi til det ønskede køb.

Sådan får du et hurtigt lån uden sikkerhed

Det er ikke videre besværligt at optage et hurtigt lån uden sikkerhed. Faktisk kræver det kun få klik, og at en formular udfyldes. Her på siden præsenteres du for en stor oversigt over digitale långivere. Fælles for disse er, at de alle tilbyder, at du kan optage et hurtigt lån, uden at skulle pantsætte dine værdier. Vi henviser udelukkende til registrerede kreditgivere, der har et godt ry. Derved er du garanteret, at de giver en god låneoplevelse. Selvfølgelig kan vi ikke garantere, at de modtagne lånetilbud lever op til de tanker, du har gjort dig. Hvis du modtager tilbud, der ikke er lige så gode som håbet, kan du blot se bort fra dem. Som låntager er du ikke forpligtet til at give et svar. Du bør dog huske, at indhentning af tilbud blot er første skridt på vejen mod at få udbetalt et lån. Du skal selvfølgelig også godkende den modtagne låneaftale, for at få udstedt et lån. Det kan dog gøres på få minutter, da du blot skal bruge din digitale signatur via NemID. NemID er én af de faktorer, der sikrer et trygt låneforløb. Det betyder dog også, at du ikke kan få udstedt et lån, hvis du ikke har et aktivt NemID. Du skal nemlig bruge din digitale signatur til verificering. Hvis du er løbet tør for nøglekoder, er du nødt til at bestille et nyt nøglekort, før du kan bevilges et lån.

Lån via computer

Efter at det er blevet muligt at låne penge via internettet, er det selvfølgelig blevet muligt at optage lån via din PC. Det inkluderer både stationære og bærbare computere. Tidligere blev en stor del af de mange online lån optaget via en computer på daværende tidspunkt. Sådan forholder det sig dog ikke i dag. I dag bliver der optaget lige så mange lån via smartphones og tablets. Det ændrer dog ikke på, at det fortsat er muligt at bruge din computer til dette formål. Faktisk er der mange fordele ved at optage et lån via en computer, frem for én af de andre enheder. Med en større skærm er det nemlig nemmere at overskue den store låneoversigt, som du bl.a. præsenteres for på denne side. Med et bedre overblik, bliver det også nemmere at sammenligne de forskellige lån med hinanden. Desuden er der en mindre risiko for, at du overser vigtige vilkår, som er skrevet med små.

De fleste har en computer i hjemmet

I dag er det de færreste danskere, der ikke har en computer i hjemmet. Som følge af dette, kan de fleste også optage et lån på nettet. Du kan endda blot smide dig på sofaen med din bærbare PC i skødet, hvorfra du kan indhente på hurtige lån.
Hvis du ejer en bærbar PC, kan du tilmed have den med på farten, hvor du også kan optage lån. Hvis du har en stationær PC, er du dog begrænset i denne sammenhæng, da du ikke kan tage den med under armen. Er du træt af at skulle forbi banken, når du skal låne penge, er din computer til stor hjælp. Der er nemlig tid og besvær at spare ved at låne hjemmefra, i stedet for at skulle besøge banken. I mange tilfælde kan du også spare penge, da du kan finde rente- og gebyrfri lån. Det forudsætter dog, at du kan nøjes med et mindre lånebeløb.

Lån via smartphone eller tablet

Til trods for, at det fortsat er muligt at optage lån via en computer, er der mange, der vælger at optage deres lån via en smartphone eller tablet. Det er der en helt naturlig årsag til; at de fleste altid har én af disse enheder inden for rækkevidde. Det er gældende, hvad enten man befinder sig i hjemmet, på toget eller et tredje sted. Det kræver blot, at du har en helt almindelig smartphone eller tablet. Hvis du har det, kan du nemt optage lån, uanset tid og sted. I og med, at hele låneprocessen foregår på nettet, kræver det naturligvis, at du har adgang til internettet. Det er dog også det eneste, det kræver. Faktisk er det lige så simpelt at låne via en smartphone eller tablet, som det er at låne via en PC. Tidligere har det været en udfordring, at ikke alle långiveres hjemmesider var mobilvenlige. Det er der dog blevet lavet om på. De fleste aktører har nemlig fået øjnene op for, at deres hjemmeside skal passe til alle enheder. For en långiver, kan det have fatale konsekvenser, hvis det tekniske aspekt ikke fungerer, som det skal. Derfor er der ingen långivere, der går på kompromis med teknikken.

Lave krav til din enhed

Det er ikke et krav, at du har den senest nye smartphone eller tablet, hvis du ønsker at optage et lån. Det er dog vigtigt, at du sørger for at holde din enhed opdateret, eftersom både funktionalitet og sikkerhed dermed er i top. Ofte kræver det blot en webbrowser, hvis du skal sende en ansøgning om et lån. Enkelte långivere har eksperimentere med idéen om at bevilge lån via apps. Der er dog ingen af långiverne, der stiller deciderede krav om, at du bruger en app til at sende din låneansøgning. Derfor kan du roligt bruge en hvilken som helst browser, når du skal sende låneansøgninger til de danske låneselskaber.

Hvor meget kan jeg låne med et hurtigt lån?

De fleste ved, at man kan optage et hurtigt lån på nettet. Det er dog ikke alle, der ved, hvor mange penge, man egentlig kan låne. Der er flere faktorer, der har relevans i denne sammenhæng. Det afhænger dog især af din individuelle kreditvurdering. Overordnet set tilbydes der online lån på mellem 100 kr. og 500.000 kr. Lånebeløb på mere end 100.000 kr. kommer dog kun på tale, hvis du har et fast job med en stabil indkomst. Samtidig med du ikke må have betalingsanmærkninger. Hvis du skal låne mindre end 10.000 kr., bør du vælge et kviklån, minilån eller mobillån. Hvis du skal låne mere end 10.000 kr., bør du ansøge om et forbrugslån. Med et forbrugslån kan du låne op til 500.000 kr., uden at stille sikkerhed for dit lån. Det forudsætter dog, at din kreditvurdering tillader dette. Des bedre en kreditvurdering du får, desto flere penge får du lov til at låne. Derfor er det værd at gøre en indsats for at styrke din økonomi, da det giver bedre låneforudsætninger. Vurderer din långiver, at det ønskede lånebeløb er for højt i forhold til din indkomst, modtager du formentligt et tilbud indeholdende et lavere lånebeløb. Det er naturligvis op til dig selv at vurdere, hvorvidt du er villig til at nøjes med det tilbudte beløb. Er du ikke det, kan du i stedet søge om et lån hos en anden udbyder.

Lån kun, hvad du har råd til at låne

På trods af, at det kan være en rar følelse at låne et højt beløb, så man har råd til at gøre alle dine drømme til virkelighed, skal du ikke kaste dig hovedkulds ud i det. Det er nemlig ikke holdbart, at du låner mere, end din økonomi kan bære. Det er vigtigt, at du vælger et realistisk lånebeløb, set ift. din indkomst. Hvis du har en årlig indkomst på 300.000 kr., vil det tage dig adskillelige år at indfri et stort lån på 350.000 kr. Det betyder ikke, at du ikke kan ansøge om et lån, der overstiger din årlige indtægt. Det betyder blot, at det ikke skal være et hurtigt lån. I en sådan sammenhæng anbefales det at vælge en anden låntype. Det er nemlig dyrt at låne så stort et beløb, hvis det lånes gennem et forbrugslån på nettet. Hvis du ønsker at få kendskab til, hvad det koster at optage et sådant lån, er du nødt til at indhente konkrete lånetilbud. Det er både forskelligt fra låntager til låntager, men også fra udbyder til udbyder.

Lån gratis og hurtigt på nettet

Det lyder usandsynligt, men et lån kan godt være både hurtigt og gratis. Hvis du leder efter et lån, der er både hurtigt og gratis at optage, bør du læse med i dette afsnit. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan optage et hurtigt lån uden at betale og stille sikkerhed for det. Det er vigtigt at slå fast, at man ikke altid kan tage det som en selvfølge, at et lån, der er optaget på nettet, er gratis og hurtigt. Sådan forholder det sig nemlig ikke altid. Det er kun ganske få år siden, at der for første gang blev reklameret for gratis lån. På daværende tidspunkt var der en generel kritisk indstilling til de gratis lån. Det skyldtes, at man ikke mente, at det virkelig var muligt, at man kunne få et gratis lån. I dag er det dog en populær lånemulighed, der lever i bedste velgående. Faktisk bliver der optaget mange flere gratis lån end tidligere.

Mange långivere tilbyder gratis lån

I dag findes der mange långivere, der tilbyder gratis lån til deres kunder. Det gør de med et håb om, at deres kunder vil bruge dem, hvis de skal optage et lån i fremtiden. Derfor bruger de deres gratis lån som en form for markedsføring, hvor de forsøger at opbygge en kundedatabase ved at tilbyde et gratis lån først. Fælles for de gratis lån er, at de både er fri for renter og gebyrer. Derfor er det eneste beløb, der skal betales retur, selve lånebeløbet. Der er flere långivere, der tilbyder denne type lån, men Ferratum og Simbo er blandt de mest populære af slagsen. De udsteder naturligvis kun gratis lån til nye kunder. At de tilbyder denne type lån, har skaffet dem mange loyale kunder. Derfor er der næppe nogen fare for, at de stopper med at tilbyde sådanne lån til nye kunder. Tilbuddet gælder dog kun én gang pr. kunde. Ved hvert lån, bliver du verificeret med NemID, hvorfor du ingen mulighed har for at låne gratis flere gange.

Kend dine rettigheder som låntager

Som låntager har du en række rettigheder. Disse er gældende, hvad end du låner online eller i en bank. Det er vigtigt, at du er bekendt med disse rettigheder, inden du låner. Har du ikke gennemgået Kreditaftaleloven, er du formentligt ikke bekendt med dem. Det betyder dog ikke, at du skal læse det hele. Kreditaftaleloven indeholder hele 14 kapitler og 60 paragraffer, hvorfor det er noget af en moppedreng. Du behøver ikke at læse hele loven. Herunder har vi valgt at fremhæve de mest essentielle aspekter, så du er bedre bekendt med dine rettigheder. Derved undgår du at gennemgå de mange kapitler på egen hånd.

Du har ret til at kende lånets omkostninger og vilkår

Først og fremmest har du ret til at kende til lånets omkostninger og vilkår. Det er vigtigt, at du ikke blot holder øje med rentens størrelse, da der også er en række gebyrer, der pålægges lånet. Skulle du blive opkrævet et eller flere gebyrer, der ikke fremgår af den underskrevne låneaftale, kan du føre en sag mod din långiver. Skulle det ske, at du er nødt til at føre en sag, så er der flere klagemuligheder, der kan bruges. Det er ligeledes vigtigt at vide, at du har en ret til at fortryde en låneaftale. I henhold til § 19 i Kreditaftaleloven kan du inden for 14 dage fra aftaleindgåelse fortryde enhver form for kreditaftale. Til trods for, at du ifølge loven har op til 14 dage til at videre dit ønske om fortrydelse, bør du kontakte din långiver hurtigst muligt. Dette skal gøres enten skriftligt eller telefonisk. Det er en god idé at have nødvendig dokumentation klar, når du skal annullere kreditaftalen, da dette gør processen betydeligt nemmere. Endvidere bør du også kunne dokumentere, at du har annulleret låneaftalen. Det er svært dokumentere en opsigelse, der er foregået telefonisk. Derfor anbefales det at sende en e-mail til udbyderen. Du bør naturligvis gemme denne e-mail, men tag gerne et screenshot, der viser afsendelsestidspunkt for din e-mail.

Du har ret til en 48 timers tænkepause

Slutteligt bør du også vide, at du har ret til 48 timers tænkepause, hvis du ansøger om et online lån. Denne regel er ikke kendt af alle, da den først blev indført pr. 1. januar 2017. Den blev indført på baggrund af, at mere end 40 % af forbrugerne har fortrudt at have optaget et online lån på mindre end 12.000 kr. Derfor anbefales det naturligvis, at du benytter dig af den påkrævede 48 timers betænkningstid, da du derved kan træffe en mere gennemtænkt beslutning. Det forøger sandsynligheden for, at du optager et lån, som du ikke kommer til at fortryde.
Selvom man fra politisk side forsøger at gøre en indsats for, at folk ikke optager impulslån, er det endnu ikke noget, der helt undgås. Tværtimod, så bliver der fortsat optaget adskillige impulsive lån – og mange af dem bliver desværre fortrudt. Derfor er det vigtig, at du tænker dig grundigt om, før du optager et lån.

Hyppige spørgsmål og svar om hurtige lån

Her på siden modtager vi jævnligt en masse spørgsmål, der omhandler hurtige lån. Nogle af spørgsmålene modtager vi dog oftere end andre. Derfor har vi samlet dem herunder, hvor vi ligeledes forsøger at besvare dem på bedst mulig vis. Da du sandsynligvis også har en række spørgsmål, som du søger svar på, bør du læse med herunder. Herunder har vi samlet de mest stillede spørgsmål, som vi selvfølgelig har svaret på. Inden du kontakter kundeservice hos en långiver via e-mail eller livechat, bør du undersøge, om ikke vi har svaret på dit spørgsmål herunder. Der er en god chance for, at du kan finde svar på dit spørgsmål herunder. Du kan nemlig finde et grundigt svar på de følgende spørgsmål:

 • Kan jeg låne penge som arbejdsløs?
 • Hvorfor er renten på et hurtigt lån så høj?
 • Hvad kan jeg bruge et hurtigt lån til?
 • Hvorfor får jeg afslag på min låneanmodning?
 • Hvorfor skal jeg ansøge om mere end ét lån?
 • Kan jeg låne penge som arbejdsløs?

Det er svært at blive godkendt til et lån som arbejdsløs, men det er ikke umuligt. I og med, at både banker og digitale långiver gerne ser, at du har en fast indkomst, så er det ikke optimalt at låne penge uden et job. Det er gældende, uanset om du modtager dagpenge, kontanthjælp, eller du blot får SU. Til trods for, at du reelt set godt kan låne som arbejdsløs, er det vigtigt, at det er noget, som du tænker godt igennem først. Når du låner penge uden en fast indkomst, vil din rente være betydeligt højere. Det skyldes, at enhver långiver løber en stor risiko ved at yde et lån til en person, der ikke har en fast indkomst. Det bør du godt kunne forstå. Du har vel heller ikke selv lyst til at låne penge til én, der ikke har en indkomst? Hvis du ikke kan leve op til kravet om at have et job og dermed fast indkomst, er det værd at informere din långiver om, at du søger job. Læg vægt på, at du forhåbentligt snart får en fast indtægtskilde. Alternativet er, at du ansøger med en medansøger. Derved er det ikke udelukkende din indkomst, der er i fokus, når kreditvurderingen bliver udformet. Dette er dog udelukkende relevant, hvis din medansøger har en økonomi, der er betydeligt bedre end din.

Overvej andre lånemuligheder ved afslag

Hvis du ikke har held med at blive godkendt til et hurtigt lån, fordi du er arbejdsløs, er det værd at overveje at optage et andet lån. Formentligt kan du få udstedt et banklån, om end det kræver, at du er villig til at stille sikkerhed for lånet. Denne sikkerhed skal være i form af et værdifuldt aktiv såsom en ejerbolig eller en bil. Bankerne har ikke nær så stor interesse i, hvor mange penge du tjener. For dem er det vigtigere, at du har mulighed for at stille sikkerhed for lånet. Det sikrer, at de altid kan gøre krav på deres penge på en eller anden vis. Du risikerer dog at miste bil eller bolig, hvis du ikke har råd til at tilbagebetale dit lån.

Hvorfor er renten på et hurtigt lån så høj?

På trods af, at du har fået en positiv kreditvurdering, har et hurtigt lån typisk en rente på mellem 10 og 15 %. Det er dog ikke alle, der er så heldig, at de får et så attraktivt lånetilbud. Det forudsætter nemlig, at man har en høj indkomst, der kan garantere, at man har råd til at indfri det respektive lån. Har man en høj indtægt, vil man dog sjældent have brug for at optage et lån. Derfor er der mange, der synes, at det er en kende uretfærdigt, at det er strikket sammen på en sådan vis. Et hurtigt lån er ofte kendetegnet ved at have høje renter og gebyrer. Det skal du være opmærksom på, hvis du ønsker at optage et sådant lån. Med afsæt i ovenstående virker det ikke synderligt attraktivt, men der er andre fordele ved de hurtige lån. Dertil er der også forskel på, hvor dyre de forskellige långivere er. I og med, at konkurrencen på det digitale lånemarked er intens, er det vigtigt, at du sammenligner tilbud fra forskellige låneselskaber. Hvis du blot lægger dig fast på ét tilbud, kan du risikere, at det er blandt markedets dyreste. Har du modtaget et lånetilbud med en rente, der er for høj, kan du forsøge at forhandle den ned. Har du ikke succes med dette, er der ikke andet for end at ansøge om et andet lån.

Hvordan kan jeg spare på låneomkostningerne?

Der findes flere løsninger, hvis du ønsker at spare på låneomkostningerne. Det kan du blandt andet gøre ved at vælge en kassekredit i stedet for. Det er værd at undersøge dette, eftersom du med et billigere lån, kan undgå at sidde for stramt økonomisk set. Hvis det er første gang, du skal optage et lån, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du vurdere, hvorvidt et givent lån er godt. Er du i tvivl om, hvorvidt en given rente er fordelagtig eller ej, bør du få en uvildig rådgiver til at gennemgå tilbuddet. Du kan hurtigt stirre dig blind på et lånetilbud, hvorfor friske øjne er en god idé. Hvad kan jeg bruge et hurtigt lån til? Du kan bruge et hurtigt lån til flere forskellige formål. Faktisk er listen over formål nærmest uendelig. Derfor er du ikke begrænset i forhold til, hvad du kan bruge dit lån til. Længere nede præsenteres du for vores liste over de mest hyppige låneformål. Husk dog på, at låneformålet er en personlig sag, hvorfor du ikke behøver at involvere andre i, hvad der ligger til grund for dit lån. Du vil muligvis blive adspurgt, hvad du skal bruge dit lån til, men der er ingen lov, der kan tvinge dig til at oplyse det. Vær dog opmærksom på, at din långiver kan afvise dig, hvis du nægter. Med andre ord, er det op til dig selv, hvorvidt du ønsker at oplyse om dit låneformål. Siden onlinelånet blev tilgængeligt, har det være brugt til et hav af forskellige formål. Der har dog især været interesse for følgende låneformål:

 • Smartphones og elektronik
 • Briller og kontaktlinser
 • Medicin
 • Rejser og weekendophold
 • Tøj og tasker
 • Møbler og boligtilbehør
 • Dæk og biltilbehør

Hvorfor får jeg afslag på min låneanmodning?

Det er ikke nemt at svare på. Der kan nemlig være mange årsager til, at du får afslag på dine låneansøgning. Til trods for, at der kan være mange årsager til, er der dog en række typiske årsager, der går igen. Som regel skyldes det, at din långiver har udført en kreditvurdering, der viser, at din kreditværdighed ikke er god nok. I forbindelse med denne vurdering, indhentes der en række informationer om din indtægt og gældshistorik. Det er information, der bliver brugt til at danne sig et billede af din økonomi. Hvis din økonomi er lav og din gæld er høj, vil det ikke være utænkeligt, at du får afslag på dine låneansøgninger. Selvom långiverne ikke nødvendigvis gør dig opmærksom på det, kan du også være sikker på, at de indhenter information fra hhv. RKI og Debitor Registret. Derfor finder de også ud af, om du tidligere har haft gæld, der ikke er blevet indfriet trods rykkere. De tjekker også, om du på nuværende tidspunkt er registreret. Af en långiver betragtes en skyldner som dårlig betaler. Det skyldes, at man som skyldner tidligere har vist, at de ikke er i stand til at overholde en kreditaftale. Det er ikke ulovligt at udstede lån til en person, der står i RKI eller Debitor Registret. De vælger dog sjældent at gøre da, da de ikke vil løbe så høj en risiko.

Vis at du har styr på din økonomi

Hvis du ønsker at øge dine chancer for at blive godkendt til et online lån, er det vigtigt, at du udstråler, at du har styr på din økonomi. Det giver din långiver et indtryk af, at du sagtens kan overholde en låneaftale. Det kan du bl.a. fremvise ved at indfri gammel gæld, øge dine indtægter eller reducere dine omkostninger. Vil du gerne have et nøjagtigt svar på, hvorfor du er blevet afvist, er du nødt til at tage kontakt til den udbyder, du har valgt. De er ikke forpligtet til at give dig et svar på dette, men de vil dog med al sandsynlighed give dig en begrundelse. Du kan være heldig, at de også giver dig nogle idéer til, hvordan du kan blive godkendt. De har sandsynligvis ikke noget imod, at du sender en ny ansøgning i fremtiden. Det værste, der kan ske er, at du bliver afvist igen. Det er dog ikke noget problem, da det er både gratis og uforpligtende at ansøge om et hurtigt lån.

Hvorfor skal jeg ansøge om mere end ét lån?

Det er vigtigt, at du altid ansøger om mere end ét lånetilbud. Hvis du kun har ét lånetilbud, er det ikke muligt at lave en sammenligning, der kan føre dig til det rette lån. Idéen med at lave en sammenligning er, at du kan klarlægge, hvorvidt et givent hurtigt lån er det billigste på markedet eller ej. I og med, at ethvert lånetilbud skabes ud fra deres kreditvurdering af dig, er du nødt til at sende en personlig låneansøgning til alle udbydere. Det vil selvfølgelig sige, at du skal sende ansøgninger til alle dem, du ønsker at få et tilbud fra. Heldigvis tager det ikke synderligt lang tid at sende en digital låneansøgning. I dag har de fleste låneselskaber en kort svartid, der lyder på maksimalt to timer. Derfor går der ikke længe, før du får svar på alle dine ansøgninger. Når du har fået svar, og dermed også konkrete lånetilbud fra samtlige långivere, kan du lave en grundig sammenligning. Her er det vigtigt at sammenligne med afsæt i ÅOP. Der er ikke nogen egentlige regler for, hvor mange tilbud man må indhente. Derfor er det helt op til dig selv at vurdere, hvor mange tilbud du vil indhente. I denne sammenhæng bør det selvfølgelig nævnes, at des flere tilbud du har, des flere tilbud kan du sammenligne. Det forøger chancen for at finde et billigt lån.

Jagten på det billigste lån: Sådan finder du det

Hvis du skal finde et billigt lån, skal du bruge den rette fremgangsmåde. Du skal dog ikke kun bruge den rette fremgangsmåde, men også de rette værktøjer. I denne anledning kan vi byde ind med vores værktøj her på siden. Her finder du en oversigt, som du selv kan filtrere i, og derved søge nettet tyndt efter dit nye lån.
Mange tror, at du blot skal have fokus på renten, hvis du skal finde frem til et billigt lån. Det ville være nemt, men det er dog ikke det eneste, du skal kende til. Du er også nødt til at have et godt kendskab til gebyrerne, da de også skal indgå i din beregning. Det lyder besværligt, men heldigvis kan du blot bruge ÅOP. ÅOP er altid oplyst i dit lånetilbud. Det er en klar fordel, da det betyder, at du ikke selv skal rode med at lave komplicerede beregninger. Ergo kan du nøjes med at sammenligne dine lånetilbud med afsæt i ÅOP. Derfor kan du roligt lade din lommeregner blive i skuffen, da alle beregninger allerede er lavet for dig. Du kan dog sagtens ende med at få brug for din lommeregner til et helt andet formål. Den vil nemlig være til stor gavn, når du skal gennemgå din økonomi, for at finde ud af, om du kan forsvare at optage et lån. Det er nemlig ikke sikkert, at det er forsvarligt, at du optager et hurtigt på nuværende tidspunkt.

Det behøver ikke at tage lang tid

Det behøver faktisk ikke at tage specielt lang tid at finde det billigste lån. En lav pris er dog ikke alt, der tæller, når du skal optage et lån. Der er flere andre ting, der også har relevans. Det er fx mindst lige så vigtigt, at det er en långiver, der har et godt renommé. Derfor er du nødt til at sætte tid af til at lave research. Du gør nemlig klogt i at undersøge tingene til bunds, hvis du gerne vil have det bedste lån i hus. Samtidig skal du også overveje, hvor meget du egentlig har brug for det, du overvejer at låne penge til. Her bør du overveje nøje, om du mener, at den glæde, du får, overstråler den økonomiske byrde, der følger med et online lån. Glæden ved at optage et lån varer ikke ved, hvis du får svært ved at skabe sammenhæng i din økonomi, som følge af lånet. Derfor er det essentielt, at du er sikker på, at du har råd til at låne penge, før du kaster dig ud i det.

Sådan sammenligner du dig til et billigt lån

Det er ikke nok, at du blot indhenter en række tilbud. Hvis du ikke sammenligner dem, har de ikke den store betydning. Det er vigtigt, at du laver en grundig sammenligning, hvis du gerne vil spare penge på dit lån. Det er ikke lige så nemt, som det lyder, men det bliver dog nemmere ved at bruge vores sammenligningsværktøj. De mange onlinelån varierer meget i pris, hvorfor den tid, der bruges på sammenligning, er godt givet ud. Du kan ende med at opnå en stor besparelse, hvis du gør dette. Afhængigt af dit lånebeløb og løbetid, kan det være besparelse på flere tusinde kroner. Husk dog at løbetid mv. også skal passe til dine behov. Hvis du ikke ved, hvordan man sammenligner lånetilbud, kan du blive klogere på det herunder. Det er vigtigt, at du tager dig tid til dette, for det at sammenligne lån er en stor del af at finde et billigt lån. At det bliver en succes, er dog betinget af, at du sidder med et udvalg af lånetilbud, der er afgivet specifikt til dig. Det anbefales, at du indhenter min. tre tilbud, så du har et tilstrækkeligt sammenligningsgrundlag. Eftersom dine lånetilbud typisk kommer med en tidsbegrænsning, er det en god idé at udføre din sammenligning ved første lejlighed. Du kan fx gøre det i en weekend, hvor du har god tid til at lave et grundigt stykke arbejde. Når du skal sammenligne et lån, er der mange faktorer, der har relevans. Det er ikke nok, at du kun har fokus på rente, ÅOP eller gebyrer. Herunder præsenteres du for de punkter, der skal gennemgås og sammenlignes i de modtagne lånetilbud.

Renter og gebyrer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det økonomiske aspekt af sammenligning, er det klart vigtigste. Når du skal sammenligne økonomien ved de forskellige lån, skal du fokusere på både renter og gebyrer. Det er dog ganske simpelt, da du blot kan kigge på lånets ÅOP. Det dækker nemlig over alle lånets omkostninger. ÅOP er den mest sigende faktor, når du skal vurdere, hvorvidt et givent lån er dyrt eller ej. Derfor er det også dette parameter, der skal bruges, når du skal sammenligne lånepriser. Hvis det skal give mening, skal alle lån have samme løbetid og lånebeløb, da ÅOP ellers ikke vil være en sammenlignelig faktor på tværs af lånene.

Udbetalingstid

Da det er et hurtigt lån, du leder efter, er udbetalingstiden også en faktor, der skal sammenlignes. De fleste långivere angiver deres udbetalingstid i deres lånetilbud. Derfor er det en relativt overskuelig faktor at lave en sammenligning af. Til trods for, at de fleste långivere har en kort udbetalingstid, er der alligevel forskel på et par timer og et par dage, hvis du mangler penge her og nu. Derfor er det en god idé at være fokuseret på dette parameter, da det kan gøre en stor forskel for din samlede låneoplevelse.

Løbetid

Når du skal sammenligne lånetilbud, er det bedst, hvis de alle har samme løbetid. Det ændrer dog ikke på, at det er en faktor, der er værd at se nærmere på. Derfor anbefales det at indhente lånetilbud med forskellige løbetider, da dette kan give dig et bedre indblik i, hvorvidt du skal have et lån med kort eller lang løbetid. Afhængigt af lånebeløbet, kan løbetiden svinge fra én måned til mange år. En lang løbetid ses som en fordel for mange, da det medfører, at den månedlige ydelse vil være mindre. Her skal man dog tænke på, at en lang løbetid betyder, at der er flere renter, der skal betales. Derfor er et lån med lang løbetid ofte dyrere. Er den månedlige ydelse relativt beskeden, er det sandsynligvis nemmere at holde styr på privatøkonomien. Omvendt vil en kortere løbetid og større ydelse medføre, at du hurtigere er gældfri. Derfor er det meget vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad du foretrækker af de to førnævnte løsninger.

Kundeservice

Det er helt normalt, at man har mange spørgsmål, man gerne vil have svar på, når man skal låne penge. Hvis du ikke vælger en långiver, der er kendt for god kundeservice, kan det dog være svært at få svar på disse. Det er derfor også ét af de aspekter, som du skal sammenligne ud fra, når du skal vælge lånetilbud. Det er ikke nemt at sammenligne dette aspekt, da det ikke er noget, der inkluderes direkte i et lånetilbud. Du bør i stedet undersøge deres udvalg af kontaktmuligheder og åbningstider. Endvidere anbefales det også at læse anmeldelser fra andre kunder. Det kan give dig en idé om den grad af kundeservice, de har oplevet.