FORBRUGSLÅN - SAMMENLIGN LÅN HER

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Der går kort tid mellem hver forbrugslån, der bevilges i Danmark. Det vidner om lånetypens store popularitet. Forbrugslånet er én af de mest populære lånetyper, og adskillelige undersøgelser viser, at der udstedes flere forbrugslån end både bolig- og studielån. Det formodes, at omkring 25 % af alle voksne danskere har et forbrugslån. Endvidere forventes det, at tallet stiger yderligere de kommende år. Den øgede popularitet er et produkt af, at det bliver billigere og lettere at optage forbrugslån hos långivere på nettet.
Til trods for, at det er muligt at blive bevilget et banklån til forbrug, er det en tydelig tendens, at de fleste dog vælger at låne uden om banken. Det kan du også selv gøre, såfremt du vil have del i de utallige fordele, der er forbundet med lånetypen.

Hvad er et forbrugslån?

Som navnet antyder, er et forbrugslån et lån, der optages til almindeligt forbrug. Med udgangspunkt i denne definition kan der argumenteres for, at samtlige onlinelån kan kategoriseres som et forbrugslån. Alt fra mini- til kviklån er derfor blot mindre forbrugslån.
De eneste forskelle på disse låntyper er lånebeløb og løbetid. Forbrugslån kan betegnes som værende det overordnede begreb for de fleste privatlån. Hvis du låner penge til køb af en ny cykel eller sofa, vil du optage et forbrugslån, hvad end det er bevidst eller ubevidst.
I disse tilfælde bruges pengene nemlig til forbrug. Almindeligt forbrug omfatter dog ikke køb af bil, renovering af bolig mv. Til sådanne formål bruges specifikke låntyper såsom billån, boliglån og lignende. Disse låntyper skiller sig ud på flere afgørende parametre.

Det er ingen ny lånetype

Et forbrugslån er ingen ny lånetype. Den har eksisteret i så mange år, at de fleste er vokset op med den. For den yngre del af den voksne befolkning, er det tilmed ganske naturligt, at man kan låne penge på nettet. Det er blevet så naturligt, at online forbrugslån i dag er mere populære, end at låne penge i banken. Der er adskillelige årsager til, at lånemarkedet har udviklet sig på denne måde. Den øgede digitalisering har haft afgørende indflydelse på dette. Derfor er det svært at forestille sig, at forbrugslån ikke er kommet for at blive. Især hvis det inddrages i betragtningen, at antallet af udstedte er stigende år for år.

Hvad koster det at optage et forbrugslån?

Der kan ikke gives et umiddelbart svar på, hvad det koster at optage et forbrugslån. For at kunne give et svar på dette, kræver det et indgående kendskab til renter, gebyrer mv. Overordnet er forbrugslånet dog ikke en billig lånetype. Det samme er gældende for øvrige låntyper, der udbydes på nettet.
Lånets renteniveau er generelt højt, ligesom det er relativt tilregneligt, at der opkræves høje gebyrer. Faktisk kan det vise sig at blive en relativt dyr affære at optage et sådant lån. Det er dog særligt gældende, hvis man ikke evner at udvælge en långiver, der tilbyder en lav rente.
Du kan ikke få oplyst specifikke omkostninger for dit lån, før du har indsendt en ansøgning med dine ønsker om lånebeløb og løbetid. Indledningsvist skal der udføres en kreditvurdering af din økonomiske situation, før de kan tage stilling til, hvorvidt de ønsker at bevilge dig et lån. Det er ligeledes med udgangspunkt i kreditvurderingen, at de vurderer, hvor meget lånet vil koste.

Undersøg prisniveau, inden et lån optages

Uanset hvordan din økonomiske situation forholder sig, er det essentielt at undersøge, hvad lånets samlede omkostninger vil være, før man træffer en beslutning. I denne anledning er det vigtigt, at du giver dig tid til at gennemgå lånetilbuddet slavisk og grundigt. Når din underskrift først er sat, er du bundet af en juridisk kontrakt. Derfor er det også vitalt at undersøge de juridiske vilkår i kontrakten – og ikke kun de økonomiske. Det bør bemærkes, at des bedre økonomi du har, desto billiger bliver dit lån. En god kreditvurdering belønnes nemlig med lave renter og gebyrer.
Det er én af årsagerne til, at det er en god idé at få styr på din økonomi, inden du ansøger om et lån. Det kan være til hindring, at du har eksisterende gæld fra andre lån. Derfor er løsningen herpå, at du får gammel gæld ud af verden, før du stifter ny gæld i form af et forbrugslån.

Renter på forbrugslån – hvad er det generelle renteniveau?

Det er en meget udbredt forståelse, at man skal fokusere på renten som det første, når man får et lånetilbud fra én af de utallige långivere på nettet. Lånets rente er dog ikke en så sigende faktor, som man kan fristes til at tro. En rente på fx 10 % kan virke attraktiv, men det er ikke nødvendigvis tilfældet.
At optage et lån med en rente på 10 % er kun attraktiv, hvis ikke der følger en masse gebyrer med. Ofte ses det, at gebyrerne er højere end renteomkostningerne. Det er især gældende for lån med en kort løbetid. Det er derfor meget vigtigt, at du ikke lader dig forblænde af lave renter.
Det er svært at oplyse den generelle rente på forbrugslån. Det skyldes, at renterne svinger meget – både fra aktør til aktør, men også fra person til person. Derfor er det ikke muligt at spå om, hvorvidt du vil modtage lånetilbud med en rente pålydende 2 %, 10 % eller 50 % – eller måske endda mere.

Renten på et forbrugslån er individuel

I og med, at renten er individuel, vil du ikke få noget ud af at sammenligne dit tilbud med andres. Det vil kun give mening, hvis I har den samme indkomst, rådighedsbeløb, lånesammensætning mv. Til gengæld gør du klogt i at sammenligne og undersøge, hvor du kan finde det lån, der har den laveste rente.
Til trods for, at det ikke er den eneste udgiftspost, er det alligevel et vigtigt aspekt af at optage et forbrugslån. Det er dog svært at tage stilling til, hvad en god rente er, da der ikke findes en måde at definere en god rente. En lav rente er at foretrække, men desværre kan alle danskere ikke låne lige billigt.

Kan din økonomi bære et lån?

Dette er et spørgsmål, som du under alle omstændigheder skal søge svar på – ved den mindste tvivl. Det er decideret uansvarligt at optage et forbrugslån, hvis ikke du først har gransket din økonomi grundigt. I værste fald kan du risikere at skulle gå fra hus og hjem, hvis du ikke har råd til at betale den månedlige ydelse.
Derfor opfordres du til at undersøge og tage stilling til, om din økonomi kan bære en økonomisk forpligtelse af denne karakter. Mange tænker, at en månedlig ydelse på fx 2.000 kr. lyder overkommeligt, men der skal også være plads i budgettet til betaling af husleje, mad, forsikringer osv.
Derved bliver 2.000 kr. pludselig til mange penge. Det kan vise sig at være en nødvendighed, at skære ned på andre forbrugsposter, såfremt man ikke anser det som en mulighed at droppe dit lån. For at vurdere, hvorvidt du har råd til at optage et lån, skal du have dit rådighedsbeløb, men også din gæld, med i overvejelserne.
Eksempelvis er det ikke en god idé, at du optager et nyt lån, for at indfri en gammel gæld. Det er kun i ganske få tilfælde, at det kan betale sig. I værste fald kan det udvikle sig til en gældsspiral, som du får svært ved at komme ud af. Derfor kan du risikere, at du aldrig bliver gældfri igen.

Lånebeløbet er en vigtig faktor

Hvis det er et mindre lån på fx 5.000 kr. eller 10.000 kr., vil det næppe vælte din økonomi. Hvis du skal optage et større lån på fx 100.000 kr., kan det vise sig at være en anden sag. Derfor er beløbet også en vigtig faktor, når du skal vurdere dine økonomiske fremtidsudsigter.
Din opgave er derfor at undersøge, hvilken indflydelse dit kommende lån vil have på din økonomi. Situationen kan blive fatal, hvis du blot vælger et vilkårligt lån. Derfor skal du allokere god tid til at udvælge det rette lån for dit vedkommende.

Saml dine forbrugslånt til ét lån

Der er adskillelige fordele ved forbrugslån. Faktisk er der så mange, at man nemt føler sig fristet til at optage flere. Det er især i forbindelse med, at behovet for nye møbler, tøj mv. melder sig. Juridisk set er der intet, der forhindrer dig i at optage mere end ét forbrugslån.
Det er dog ikke just fornuftigt at optage mange mindre lån. De fleste kan sagtens administrere ét lån – måske endda også et par stykker. Når det tredje, fjerde eller femte lån kobles på, begynder det at knibe. Det gør sig gældende i forhold til overblikket, men ligeledes i forhold til betaling af de månedlige ydelser.
Et dårligt overblik kan koste dig dyrt. Typisk vil det resultere i mange betaling, som efterfølgende medfører, at du modtager rykkere. Det er ikke blot frustrerende, men resulterer også i, at du skal betale rykkergebyr. I denne sammenhæng bør du overveje muligheden for at samle mindre forbrugslån til ét stort.
Har du hørt om muligheden, men ikke undersøgt det nærmere, er det en god idé at gøre. Det er både nemt og økonomiske fordelagtigt at samle dine lån. Ofte er der gode forudsætninger for at nedbringe både gebyr- og renteniveau. Derved er det muligt at reducere dine samlede låneomkostninger.

Samlelån er ikke altid en mulighed

Du bør dog ikke tage det som en selvfølge, at din eksisterende gæld kan samles til én gældspost. Det er dog værd at undersøge, da muligheden er der. De fleste låntagere, der har optaget flere lån, kan opnå et markant bedre overblik samt et forøget rådighedsbeløb, hvis de optager et samlelån.
Derfor er det en fornuftig idé at undersøge muligheden for at optage et samlelån. Ønsker du at spare penge på dine nuværende og fremtidige forbrugslån, er et samlelån en ideel løsning. Det er i hvert fald værd at give et forsøg, da der ingen grund er til at lade høje gebyrer eliminere dit månedlige rådighedsbeløb.

Hvorfor er forbrugslånet så populært?

Forbrugslånet har i mange år været det mest populære lån på det online lånemarked. Sådan vil det med stor sandsynlighed fortsætte fremover. Er du ny låntager, undrer du dig måske over, hvorfor lånetypen er blevet så populær – særligt med afsæt i, at det er alment kendt, at det kan være dyrt at optage et sådant lån.
Det er en undren, der er helt berettiget. Man bør dog ikke glemme, at der også er et væld af fordele ved at optage sådanne lån på nettet. Herunder vil vi redegøre for en række af årsagerne til, hvorfor forbrugslånet er blevet så populært. Der er nemlig ikke kun én årsag til den store popularitet.

1. Optag et lån med få klik

Én af de klare fordele ved et forbrugslån er, at det kan optages med få klik. Det gør det nemt at optage lånet, da du blot skal udfylde og sende en ansøgning. Efterfølgende skal du skrive under på en lånekontrakt, såfremt du finder den attraktiv. Det krævende arbejde ligger hos långiver, hvorimod du blot kan læne dig tilbage.
Långiver skal både udføre en kreditvurdering, registrere dig som låntager, og udbetale dit lån. I dag er en stor del af processen dog automatiseret. Det er ensbetydende med, at det ikke er lige så krævende at udstede et lån, som før i tiden. Det er selvfølgelig også derfor, at låneprocessen kan gennemføres på kort tid.
Faktisk forholder det sig således, at den samlede låneproces sjældent tager mere end én dag. Det inkluderer alt fra ansøgning til modtagelse af pengene.

2. Ingen krav til sikkerhed

Ønsker du at låne penge hos en online långiver, er det næppe et krav, at du skal stille sikkerhed for dit lån. I og med, at det ikke er et krav, skal du hverken stille pant i bil, bolig eller andre værdifulde ejendele. Derfor er det heller ikke et krav, at du ejer nogen af delene.
Det er ligeledes én af grundene til, at de fleste kan godkendes til et lån. Hvis det skulle hænde, at du ikke kan betale dine månedlige ydelser, er der ikke grund til at bekymre dig om, at dine værdier inddrages. Din långiver kan nemlig ikke gøre krav på dem, hvis ikke der foreligger en juridisk gældende sikkerhedsstillelse.

3. Undgå de fysiske møder i banken

I denne sammenhæng er der stor forskel på folk. Nogen mener, at det er rart at tale med en rådgiver, før de skal optage et lån. De fleste foretrækker dog at undgå de fysiske møder, da de kan være yderst tidskrævende. Skal du optage et forbrugslån på nettet, kan din långiver altid kontaktes via telefon eller e-mail.
Derfor kan du spare en masse tid, hvis du vælger et lån på nettet. For mange er dette en afgørende faktor. Vælger du i stedet at optage et lån i egen bank, så undgår du formentlig ikke at skulle møde op til et fysisk møde. Dette skal du derfor være opmærksom på, hvis du vælger bankløsningen.

4. Udbetaling sker med det samme

Årsagen til, at man optager et forbrugslån, er ofte, at man har brug for penge her og nu. Derfor er det meget belejligt, at de lånte midler udbetales med det samme. Ved optagelse af et onlinelån, vil udbetalingen sættes i gang umiddelbart efter, at du har underskrevet din låneaftale.
Kort efter bliver pengene overført til din NemKonto. Du bør forvente en udbetalingstid på omtrent 24 timer, om end det i flere tilfælde går betydeligt hurtigere. Optager du et lån i weekenden eller på en helligdag, kan udbetalingstiden være længere. Bemærk desuden, at udbetalingstiden kan variere fra bank til bank.

5. Du kan låne på farten

Det handler om at udnytte sin tid mest effektivt, når man er på farten. Bruger du mange timer på transport til dagligt, er det essentielt, at du får mest muligt ud af disse timer. Din tid er dyrebar, så hvorfor ikke udnytte, at den teknologiske udvikling har givet dig adskillelige muligheder, til trods for, at du er med toget el.lign.
Hvis du har i sinde at optage et lån, så kan du lige så godt ordne det, når du er på farten. På denne måde får du udnyttet din tid maksimalt. Heldigvis er det nemt, da det ikke kræver andet end en smartphone, tablet eller PC. Hos langt de fleste långivere kan du optage et forbrugslån fra alle enheder.

6. Sikkerheden er i top

Du kan roligt lægge dine bekymringer på hylden. På er nemlig ganske sikkert at låne penge på nettet. Det er ikke af interesse for långiverne, at du får økonomiske problemer. Derfor gør de også en stor indsats for at forhindre dette. Det gør de bl.a. ved at sætte en maksimal beløbsgrænse for det ønskede forbrugslån.
Endvidere er der en vis risiko for, at du får afvist din låneansøgning, eftersom långiveren kan vurdere, at det er uansvarligt at bevilge dig et. Dertil skal du ikke være bekymret for, at andre kan optage lån i dit navn. I dag er det et krav hos de fleste danske långivere, at NemID bruges til identifikation af låntageren.

7. Det er fleksibelt

Der er mange årsager til, at et forbrugslån er fleksibelt. Det er dog særligt fleksibelt, da man selv kan vælge lånebeløb og løbetid. I mange tilfælde er det tilmed også muligt at vælge en eller flere afdragsfrie måneder. Er der måneder, hvor dit rådighedsbeløb er mindre, kan du nemt undgå at betale afdraget i denne måned.
Ikke nok med det, så er det ofte også muligt at indfri lånet før tid – uden beregning. Hvis du har økonomisk råderum, er det fordelagtigt at afvikle din gæld hurtigst muligt, da det kan spare dig for unødige rente- og gebyrudgifter. Derfor er det på sin plads at betragte et forbrugslån som højt fleksibelt.

8. Godkendelsesprocenten er høj

Det er altid billigst at låne, hvis du har en god økonomi. Det betyder dog ikke, at du ikke kan optage et lån på nettet, uden en høj indkomst. Til trods for en lav eller middelmådig indkomst, er der en god chance for, at du kan bevilges et lån. Dette er dog ikke gældende, hvis du har en eksisterende gæld.
Ydermere kan en registrering som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret dog begrænse dine muligheder, for at få udstedt et lån. En sådan registrering vil få enhver långiver til at betvivle dine evner til at overholde en kreditaftale. Det skyldes selvfølgelig, at du tidligere har vist, at du har svært ved dette.
Ovenstående ændrer dog ikke på, at godkendelsesprocenten på forbrugslån er meget høj. Det er kun ganske få, der ikke bliver bevilget det ønskede lån.

9. Långiver har ikke interesse i lånets formål

Det er en sjældenhed, at man vil blive påkrævet at oplyse om lånets formål, når man optager et lån på nettet. Det er ensbetydende med, at du kan låne penge til hvad end du ønsker. Der stilles ikke nogen krav til, at lånet udelukkende må bruges til ét eller få formål. Når pengene er udbetalt, kan du bruge dem, som du lyster.
Det er en fordel for dig, der mener, at det er at optage et forbrugslån, er en privat sag, som andre ikke bør have et kendskab til. Det er dog altid en god idé at overveje, hvorvidt det er klogt at låne penge til alle formål. Formålet med et forbrugslån er naturligvis, at du kan bruge det til forbrug, såfremt dette ønskes.

10. Dine afdrag kan betales automatisk

Du skal ikke bekymre dig for, at du misligholder dit lån. Det er let som en leg at betale dine afdrag på et lån, der er optaget hos en online långiver. Det kræver blot, at du husker at tilmelde betalingen til Betalingsservice. Gør du det, skal du ikke bruge tid på at foretage en manuel overførsel måned efter måned.
Du kan eventuelt rådføre dig med din bankrådgiver, hvis det er helt nyt for dig. Du kan også få hjælp af familie eller samlever, hvis du har brug for hjælp til at tilmelde dig Betalingsservice. Når du først er tilmeldt, forløber det hele automatisk. Derfor bliver det ikke meget nemmere at betale dine månedlige afdrag.

Bør jeg overveje en anden låntype?

Danskernes foretrukne låntype er ganske vist forbrugslånet. Det er dog ikke ensbetydende med, at det altid er det rette valg. Der findes et hav af forskellige situationer, hvor det giver bedre mening at vælge en anden låntype. Derfor skal du naturligvis vurdere, hvorvidt forbrugslånet er det, der giver bedst mening for dig.
Eksempelvis er det sjældent en god løsning at optage et forbrugslån, hvis midlerne skal bruges til en større investering. Køb af bil, renovering af bolig m.m. er ikke låneformål, der giver mening for et forbrugslån. Det er ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt at låne fx 250.000 kr. til køb af en ny bil.
Hos flere långivere er den maksimale beløbsgrænse på hele 500.000 kr. Derfor er der grænser for, hvor stort et køb, der kan finansieres med et ordinært forbrugslån. Hvis du skal låne mere end 500.000 kr., er du nødt til at arrangere et møde i banken, da der ikke er andre muligheder for at optage et lån af denne størrelse.

Overvej også andre låneløsninger, for at undgå høje gebyrer

Endvidere er det også værd at overveje andre løsninger, hvis du ønsker at undgå høje renter og gebyrer. Det kan være svært at slippe for disse, hvis du optager et forbrugslån. Vælger du et banklån, er det muligt at låne penge til en bedre rente. Det er dog en sjældenhed, at et sådant lån bevilges til alment forbrug.
Det er vigtigt, at du er indforstået med, at et forbrugslån ikke er en billig vej til penge. Det er til gengæld både nemt, hurtigt og sikkert. Endvidere kan det være relevant at overveje andre låntyper, hvis ikke du føler dig tryg ved at optage et forbrugslån på nettet. Der er intet, der peger på, at det ikke skulle være sikkert. Til trods for dette, er det alligevel ikke alle, der føler sig trygge ved en digital låneproces. Er dette gældende for dit vedkommende, så bør du i stedet optage lånet hos et fysisk kreditinstitut. I en sådan sammenhæng vælger de fleste deres egen bank.

Sammenligning er vejen til det billigste forbrugslån

Man behøver heldigvis ikke at have en finansiel uddannelse for at gennemskue, hvilket lån, der er billigst. Du kan vurdere dette, ved blot at kigge på én særlig faktor: ÅOP: Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det betyder, at det er et tal, der viser alle årlige omkostninger forbundet med lånet.
Derfor er det især dette parameter, der skal vægtes højest, når lånetilbud skal sammenlignes med hinanden. Det er ikke et krav at sammenligne tilbud, men det bør det være, inden du udvælger et bestemt lån. Der kan være mange penge at spare ved at sammenligne de lånetilbud, du har indhentet fra forskellige långivere.

Omkostningsniveauet kan variere meget

Hvis du har i sinde at optage et lån på 10.000 kr., kan omkostningsniveauet variere markant. Både renter og gebyrer fastsættes nemlig individuelt af hver långiver. På et beskedent lån på 10.000 kr., er det forventeligt at besparelsen kan lyde på mange tusinde kroner. Det kræver dog, at flere tilbud bliver sammenlignet.
Det er nærmest selvsagt, at det er en god idé at sammenligne renter og lånepriser på tværs af et stort antal långivere. Men hvordan skal man gribe det an? Det kan virke en anelse besværligt at gennemskue det, hvis det er første gang. Heldigvis kan du følge de trin, der er beskrevet herunder:

1. Vælg den ønskede låntype

Første skridt er at vælge den ønskede låntype. Her er det vigtigt, at du har fokus på, hvad dit lån skal bruges til. Et forbrugslån kan bruges i mange tilfælde, men der er dog også andre muligheder. De fleste långivere på nettet tilbyder også både minilån, mobillån eller kviklån.

2. Vælg lånebeløb og løbetid

En långiver har brug for at kende til dine ønsker, hvis de skal beregne et konkret tilbud til dig. Derfor skal du også oplyse om lånebeløb og løbetid, når du sender din ansøgning. Det skal ikke blot være vilkårlige tal, men i stedet skal der gerne ligge nogle reelle tanker bag udvælgelsen af henholdsvis løbetid og lånebeløb.
Det er ikke en god idé, at du låner mere end højst nødvendigt. Dertil er det også vigtigt, at du undersøger de omkostninger, der er forbundet med lånet. De vil nemlig ændre sig, hvis du ændre på løbetiden. Her er det vigtigt, at du er opmærksom på, at prisen kan ændre sig, når du modtager et konkret lånetilbud.

3. Indhent en række tilbud

Efter at have skabt et indgående kendskab til dine lånebehov, er det nu tid til at indhente tilbud fra en række af de digitale långivere. Du kan principielt set blot starte fra den ene ende, hvorefter du kan kontakte enhver potentiel långiver. Det giver dig naturligvis et bredt sammenligningsgrundlag med mange tilbud.
Ofte er det bedre at nøjes med at indhente omtrent tre tilbud fra velrenommerede udbydere. Det er dog et valg, du selv skal træffe. Du rådes dog til at indhente flere tilbud, da dette giver dig et bedre fundament, når du skal sammenligne. I mange tilfælde vil du opdage, at et lån kan optages billigere, end først antaget.
Sammenligning er naturligvis essentielt, men uden et udvalg af tilbud at sammenligne, er det svært. Det vil være bittert at indse dette, at man kunne have sparet mange penge, hvis blot man havde indhentet ét tilbud mere. Bemærk dog at det er muligt at fortryde dit lån. Det skal dog ske inden for 14 dage.

4. Skab et overblik og sammenlign

Når du har indhentet en tilpas mængde tilbud, kommer du til det vigtigste trin i processen. Det er nu, at det er tid til at skabe et overblik over de mange tilbud, du har modtaget. Det skal du gøre med henblik på at finde det absolut billigste forbrugslån. Derfor er sammenligning en essentiel del af at udvælge det rette lån.
Det er dog ikke nok, at du tager højde for låneomkostningerne. Der er flere relevante vilkår og betingelser, der også skal inddrages i vurderingen. Det er nemlig ikke attraktivt at låne billigt, såfremt man skal indfri en række høje krav. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at læse det med småt, inden du accepterer et tilbud.

5. Vælg et lån

Nu er du klar til at vælge dit lån. Du skal selvfølgelig forsøge at optage det billigste lån på markedet. Inden du skriver under på låneaftalen, gør du klogt i at læse kontrakten igennem en sidste gang. Opstår der spørgsmål bør du kontakte kundeservice hos den pågældende långiver, så du kan få svar på disse først.
Hvis du skal låne penge for første gang, er det ikke en nem situation. Det er ikke altid nemt at gennemskue et lånetilbud. Hvis du har svært ved dette, så er det en god idé at søge rådgivning eller assistance. Det behøver ikke at være i form af en professionel rådgiver, men kan blot være en familiær relation med viden om at låne.

Husk at læse det med småt

Du skal altid læse det med småt, inden du sætter din underskrift på en juridisk kontrakt. Det er ikke blot et nyttigt råd, hvis du er i færd med at låne penge, men også ved indgåelse af forsikringsaftale, ansættelsesaftale m.m. Din underskrift er juridisk bindende, og du er derfor bundet til kontrakten, når underskriften er sat.
Derfor vil det være en skam, hvis du først opdager uregelmæssigheder i kontrakten efterfølgende. Det er en god idé at slå koldt vand i blodet, når du skal underskrive en låneaftale. Som låntager kan du dog glæde dig over, at det digitale lånemarked er blevet mere gennemsigtigt i løbet af de seneste par år.
Det er sket i takt med en række politiske stramninger på området. Eksempelvis er enhver långiver forpligtet til at oplyse klart og tydeligt om lånets ÅOP. Endvidere er det også normal kutyme, at långiver oplyser om alt fra debitorrente til kreditomkostninger og samlet tilbagebetaling.
Hvad dette betyder er, at du har ret til at kende til alle dine låneomkostninger. En långiver må derfor heller ikke nøjes med at oplyse renten og eventuelle gebyrer. Tværtimod, så skal det være tydeligt, hvad et givent lån koster. Det skyldes, at det er relevante informationer, der har indflydelse på din privatøkonomi.

Det er ikke spændende at læse en låneaftale

Det er ikke just det mest interessante i verden at læse en lånekontrakt fra start til slut. Det ændrer dog ikke på, at det er vigtigt, at du ved, hvad du skriver under på. At optage et lån er en stor beslutning, der kan have stor indflydelse på din økonomi. Derfor kan det have fatale følger, hvis du ikke læser din aftale grundigt.
Derfor kan det ganske enkelt ikke gøres klart nok, at det er essentielt, at du læser dine låneaftale igennem – og gerne flere gange. Tøv heller ikke med at rådføre dig med en rådgiver eller en familiær person med viden om økonomi. Ofte er det en fordel, at du har fået relevant rådgivning, før du optager et lån.

Du bør tage en fagperson med på råd

Det kan af flere årsager vise sig at være meget belejligt at have en dygtig fagperson med på råd, hvis du skal optage et lån på nettet. Han eller hun kan ikke blot vurdere, hvorvidt det tilsendte lånetilbud er dårligt eller godt. Vedkommende vil ikke blot kunne rådgive dig om de mest relevante lånebegreber.
Du kan bl.a. lære mere om forskellige begreber såsom debitorrente, kreditomkostninger mv. Dertil er det en god måde at få svar på alle de spørgsmål, du måtte have til dit lånetilbud. Hvis det er dit første lån, sidder du garanteret med spørgsmål i forhold til dine muligheder for at betale automatisk, indfri før tid m.m.

Det er oplagt at kontakte din bankrådgiver

Det er selvfølgelig mest oplagt, at du vælger at tage fat i din bankrådgiver. Hvis du ikke har lyst til at involvere din bankrådgiver, er der dog også mulighed for at hyre en anden økonomisk rådgiver. Der er ikke én af disse valgmuligheder, der er bedst, hvorfor det langt hen ad vejen er en smagssag, hvad du vurderer som bedst.
Det vigtigere er ikke hvordan, men blot at du søger hjælp, hvis der er noget, du er i tvivl om. Det er bedre at spørge en professionel, end at håbe på, at man på egen hånd har opfattet det korrekt. Du vil derved kunne føle dig mere tryg i lånesituationen, da du har en erfaren og vidende fagperson med på sidelinjen.

Det er ikke raketvidenskab at optage et lån

Til trods for, at det er en god idé at søge hjælp hos en fagperson, er det dog også vigtigt, at det understreges, at det ikke er videre vanskeligt at optage et lån. Faktisk er det ikke meget sværere end at købe nyt tøj eller tegne en ny forsikring. Det er selvfølgelig ikke helt det samme, men en stor del af processen er ensartet.
Hvad der menes med dette er, at det næppe kan gå helt galt, når du skal optage et lån på nettet, hvis blot du lader det foregå i dit eget tempo. Dertil bør det nævnes, at du ikke er forpligtet til at skrive under på en aftale. Du kan sagtens få flere tilbud, uden at takke ja til nogen af dem, hvis du ikke finder dem tiltalende.

Kan alle optage et forbrugslån?

Alle myndige personer kan ansøge om et lån. Det er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at det er alle, der kan blive godkendt til et lån. De mange långivere på nettet er nemlig ikke forpligtede til at udstede et lån til dig. Derfor er det ikke alle danskere, der kan optage et forbrugslån – hverken i banken eller på nettet.
Til trods for, at der er en lav risiko for, at det vil ske, så er enhver låneudbyder dog i sin gode ret til at afvise din ansøgning. Det kan dog være aktuelt, hvis du står registreret som dårlig betaler i RKI. Det kan dog ske, hvis du anmoder om et højere lånebeløb, end hvad din långiver vurderer, at din økonomi kan kapere.
Ovenstående ændrer ikke på det faktum, at godkendelsesprocent blandt de digitale långivere er skyhøj. Det hænger fint sammen med, at den typisk långiver kun stiller halvt så mange krav som en ordinær bank. Der er fortsat en række ting, som du skal forholde dig til, da der er generelle lånekrav hos de fleste långivere.

Sæt dig ind i långivernes krav

Der er flere grunde til at læse de krav, der stilles af en given långiver. Det handler dog især om, at det gør det muligt at spare tid og besvær. Der er nemlig ikke nogen grund til at bruge tid på at udfylde en låneansøgning, hvis du på forhånd kan vurdere, at du ikke kan overholde långiverens krav. Det er blot spild af din tid.
Det er ikke alle låntagere, der er klar over, hvad der forventes af dem. Det er dog et spørgsmål, der er svært at give et fyldestgørende svar på. Der er en række krav, der går igen hos en række af långiverne, men der er dog stor variation i de stillede krav. Listen herunder er derfor også kun vejledende:

 • Du skal være fyldt 18 år. Hos nogle långivere er alderskravet dog større, hvorfor det er et krav, at du er fyldt enten 21, 23 eller 25 år.
 • Det er et krav, at du har fast bopæl i Danmark, ligesom det også er et krav, at du har et gyldigt, dansk CPR-nummer. Hertil er det også et krav, at du har en dansk bankkonto og dansk telefonnummer.
 • Din kreditvurdering skal være positiv. Det betyder, at du skal have en fast, dokumenteret indkomst. Det betyder også, at du ikke må være registreret i hverken RKI eller Debitor Registret.
 • I dag skal alle lånedokumenter underskrives med et gyldigt NemID. Derfor kan låneprocessen ikke gennemgøres, hvis ikke du har adgang til NemID.

Stor variation i kravene

Kravene er ikke ens hos alle långivere. Det er vigtigt, at du er opmærksom på dette. Eksempelvis er 18 år blot den lovmæssige aldersgrænse. Hovedparten af långiverne kræver, at du er ældre, hvis du skal optage et lån. Som 18-årig er dine lånemuligheder derfor begrænsede, mens flere kommer til, i takt med at du bliver ældre.
Du bør også være opmærksom på, at indkomstkravet kan variere meget. Hos de fleste långivere skal du blot have en fast indkomst, for at få et lån. Derfor er det ikke udelukket, at du kan bevilges et lån, selvom du ikke er blandt de højest lønnede i landet. En højere indkomst forøger dog antallet af lånemuligheder.
Årsagen til, at långiverne stiller krav til din indkomst er, at de vil sikre, at du har råd til at tilbagebetale lånet. Det gør de ikke kun for at beskytte sig selv, men også dig. Du kan derfor komme ud for, at du skal indsende dokumentation for din indtægt. Som regel er det nok at sende din seneste lønseddel via e-mail.

Du kan altid låne penge, hvis du lever op til kravene

I dag har mere end 90 % af den voksne danske befolkning en digital enhed. Derfor har stort set alle mulighed for at optage et lån på nettet. Låneprocessen er så enkel, at det er muligt at låne fra enhver enhed, hvis man blot har adgang til internettet. Det er ensbetydende med, at det er ualmindeligt nemt at få bevilget et lån.
Hvis du har en digital enhed ved hånden, kan du låne penge – uanset tid og sted. Ligger du og nyder en skøn sandstrand i Europa, og har brug for flere penge til drinks? I så fald kan du optage et lån fra din smartphone. Det er kun dig selv, der afgør, hvor og hvornår du låner penge, takket være internettet.

Sådan udfylder du en låneansøgning til et forbrugslån

Hvis du ikke føler, at du har helt styr på, hvordan du skal bære dig ad med at udfylde og sende en ansøgning til et låneselskab, så er du ikke ene om det. For mange førstegangslånere kan det virke uoverskueligt at skulle udfylde ansøgningen. Heldigvis er det relativt simpelt, hvis du blot tager det trin for trin.
Har du brug for en hjælpe hånd, så du er sikker på at komme trygt gennem hele processen, bør du læse med herunder. Her forklares de enkelte trin, der skal gennemgås, for at du kan optage et lån. Hvis blot du følger de nedenstående trin, er du sikker på, at du har udbetalt et lån inden for kort tid.

1. Angiv dine låneønsker

Enhver låneansøgning skal indledes ved at angive oplysninger om dine personlige låneønsker. Der skal blandt andet oplyses, hvad den ønskede lånebeløb og løbetid er. Hos nogle långivere er det også muligt at angive, hvad du ønsker som første betalingsdato, og muligvis også en valgfri afdragsfri måned.
Når du udfylder en låneansøgning, kan du kun ønske et lånebeløb. Det er ikke muligt at kræve, at du skal låne et bestemt beløb. Derfor kan du også risikere at blive tilbudt et mindre lånebeløb end ønsket. Det vil ske, hvis långiveren mener, at det ønskede lånebeløb er for højt målt imod dit månedlige rådighedsbeløb.

2. Bliv registreret som låntager

Når dine låneønsker er på plads, så er det tid til at blive registreret som låntager. Det er heldigvis en simpel proces. Det kræver blot at du indtaster dine personlige oplysninger i en formular. Det er forskelligt fra aktør til aktør, hvad der kræves i denne sammenhæng. Ofte er det dog de følgende informationer, der kræves:

 • Navn
 • Adresse
 • E-mailadresse
 • CPR-nummer
 • Telefonnummer
 • Bankoplysninger
 • Indkomstoplysninger

Alle dine oplysninger bliver naturligvis behandlet fortroligt i henhold til gældende lovgivning. Derfor kan du være helt tryg ved at indtaste dine oplysninger. Da du underskriver låneansøgningen med NemID, er det ikke et krav at verificere oplysningerne. Det sker helt automatisk via dit NemID.

3. Kreditvurderingen foretages

Når långiveren har modtaget de påkrævede informationer, er tiden inde til at udføre en kreditvurdering. Det er typisk et krav, at du i denne anledning skal oplyse årlig indtægt, eksisterende gæld, og øvrige økonomiske informationer, der påvirker dit månedlige rådighedsbeløb.
Disse oplysninger bruges af udbyderen til at foretage en kreditvurdering. Det er forskelligt, hvor store krav, der stilles i forhold til en kreditvurdering. Uanset kravene, er det alfa og omega, at du bliver kreditgodkendt. Gør du ikke det, så kan du ikke få udbetalt et forbrugslån hos den respektive långiver.

4. Underskriv din låneaftale

Dette er næstsidste trin. Derfor er du ved at være ved vejs ende. I det fjerde trin skal du skrive under på den aftale, som du har modtaget. Tidligere skulle denne printes ud, underskrives og scannes ind igen. I dag er det heldigvis betydeligt nemmere, da du blot skal underskrive med din digitale signatur via NemID.
Derfor skal du have fundet dit nøglekort frem. I hvert fald hvis du endnu ikke har fået installeret NemIDs app på din smartphone. Har du det, så behøver du ikke engang at have dit NemID frem. Derfor bør der ikke herske tvivl om, at det er den nemmeste og sikreste måde at låne penge på.

5. Modtag dit lån

Det femte og sidste trin er sandsynligvis dit foretrukne trin. Det er nemlig i dette trin, at du vil modtage dine penge. Én af de klare fordele ved at låne penge på nettet er, at du får dine penge hurtigt. Der er gode chancer for, at du får udbetalt dine penge samme dag. Det er i hvert fald sjældent, at det tager mere end 24 timer.
Der er enkelte långivere, der tilbyder udbetaling i løbet af en til tre timer. Det er dog ikke en selvfølge, hvorfor du ikke bør forvente så kort en udbetalingstid. Hvis det er vigtigt for dig at få pengene her og nu, bør du blot spørge ind til udbetalingstiden. De fleste långivere kan sagtens give dig et tidsestimat.

Kan jeg optage et forbrugslån trods RKI?

Du vil for alt i verden ikke blive registreret i et skyldnerregister som RKI eller Debitor Registret. Hvis du står i ét af disse registre, er det nemlig umuligt at låne penge eller købe ting på kredit. Det skyldes, at det viser din kommende kreditgiver, at du ikke har en god historik, hvad angår betaling af regninger.
RKI er et register, der drives af analysevirksomheden Experian, har en liste med over 200.000 skyldnere. Det betyder, at de har en oversigt over flere hundrede tusinde dårlige betalere. Antallet af registrerede har været stigende i de sidste mange år, men den nuværende tendens viser sig som nedadgående.
Ikke desto mindre er det et bevis på, at der er mange danskere, der kæmper gældsproblemer. Cirka 4,6 % af hele den danske befolkning er faktisk registreret i RKI.

Ikke muligt at låne, hvis du står i RKI

Er du én af de mere end 200.000, der er blevet registreret i én af de to førnævnte registre, så har vi kedelige nyheder til dig. Det er nemlig stort set umuligt at blive godkendt til et lån, hvis du er registreret som dårlig betaler. Det er gældende, uanset om du har en større eller mindre gæld.
Er der tale om en mindre gæld, er det en god idé at få den ud af verden. Du kan trods alt blive registreret for en relativt beskeden sum penge i hhv. RKI og Debitor Registret. Hvis du ikke kan betale hele gældsposten på én gang, bør du kontakte din kreditor, med henblik på at indgå en afdragsordning.
Står du registeret som dårlig betaler, har du en smal chance, for at blive godkendt til et lån. I nogle tilfælde er det dog muligt at låne trods RKI, hvis man kan finde en medkautionist. Vær dog opmærksom på, at det er dyrt at låne penge, hvis du har status som dårlig betaler. Derfor er det klart bedst at komme ud af registret.

Hvad skal jeg være opmærksom, når jeg optager et forbrugslån?

Der er mange ting, der er vigtige at være opmærksom på, når du skal optage et forbrugslån. Det er vigtigt, at du ikke blot kaster dig hovedkulds ud i det. Tværtimod, så bør du allokere den nødvendige tid til at forberede dig nøje. Derved forøger du sandsynligheden for at optage et fornuftigt lån.
Du skal nemlig også sikre, at et forbrugslån er den rette løsning. Der findes mange andre muligheder hos de mange online långivere. Derfor skal vurdere om nogle af de andre muligheder er et bedre valg. Der er især ét aspekt, der har stor relevans, når du skal optage et forbrugslån; dets ÅOP.
ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Det er et samlet tal, der dækker over alle de udgifter, der er forbundet med et givent lån. Derfor er det den bedste indikator for, hvorvidt et lån er dyrt eller billigt. Tallet dækker nemlig over alt fra gebyrer til renter – og långiverne har pligt til at fremvise det.

ÅOP er ikke det eneste vigtige parameter

Til trods for, at ÅOP er det vigtigste parameter at vurdere et lån ud fra, er der også andre variabler, der skal inddrages i dine overvejelser. Der findes blandt andet en række begreber, som du bør have kendskab til, før du optager et lån. Her er der blandt andet tale om begreber såsom:
Hovedstol: Dette er et det samlede lånebeløb. Hvis du ønsker at låne 300.000 kr., vil lånets hovedstol være en tand højere. Der skal betales stiftelsesomkostninger og kurstab ved etablering af et lån. Frem for at dette skal betales, bliver det blot indregnet i dit lån, hvilket selvfølgelig forøger hovedstolen.
Stiftelsesomkostninger: Der er stort altid omkostninger forbundet med stiftelsen af et forbrugslån. De skal ikke betales direkte, men indregnes blot det samlede lånebeløb. Du skal selvfølgelig være klar over, at det har stor indflydelse på lånets ÅOP. Det er især gældende ved mindre lånebeløb.
Løbetid: Når du skal optage et forbrugslån, er ét af de vigtige parametre at fastsætte en løbetid. Det er derfor begreb, der dækker over, hvor lang tid, du skal betale af på dit lån, før det er betalt ud. Det er vigtigt, at du overholder den fastsatte løbetid, da det ellers vil resultere i rykkergebyrer og renter.
Månedlig ydelse: Lånets månedlige ydelse er det beløb, der skal betales hver måned. Beløbet dækker over både afdrag og renter. Den månedlige ydelse afhænger af mange ting. Det afhænger dog især af lånebeløb, løbetid og renter. Størrelsen af den månedlige er selvfølgelig et vigtigt parameter.
Rente: Der findes få rentefrie lån på det danske lånemarked, men de findes. Selv ved rentefrie lån vil det kun være første måned, der er rentefri. Derfor undgår man næppe at betale renter, når man skal optage et lån. Renten har afgørende indflydelse på lånets samlede omkostninger.
Alle begreber, der er beskrevet herover, har indflydelse på ÅOP. Nogle af dem har dog større indflydelse end andre. Derfor er det vigtigt, at du har kendskab til disse aspekter af lånet. Hvis du ikke har det, så har du ikke kendskab til, hvad lånets ÅOP er konstrueret af. Derfor bør du sætte dig godt ind i dette.

Forbrugslån ved boligkøb – er det en mulighed?

Hvis du gerne vil købe en bolig, skal du selv betale min. 5 % af boligens pris som udbetaling. 80 % af boligens pris kan finansieres med et realkreditlån, mens de resterende 15 % skal finansiere på anden vis. Hovedparten af boligkøberne vælger at finansiere det resterende beløb med et banklån.
I denne forbindelse er det dog værd at overveje, hvorvidt et forbrugslån kan hjælpe dig med at realisere dine boligdrømme. I dag kan du finde et væld af forbrugslån, der er så konkurrencedygtige, at både rente og øvrige omkostninger er attraktive. Det er især gældende, hvis du ikke skal låne et specielt højt beløb.
Hvis det er en nødvendighed, at du låner beløbet over en længere årrække, som 30 år, sætter det dog nogle begrænsninger. Der tilbydes nemlig ikke forbrugslån, der har så lang en løbetid. Det er sjældent, at du finder forbrugslån, der har en løbetid på mere end 10 år. Derfor er dine muligheder relativt begrænsede.

Forbrugslån i stedet for realkreditlån?

Hvis du har et realkreditlån, skal du betale bidragssatser til dit realkreditinstitut. Det kan bedst betragtes som værende en form for administrationsgebyr. Des højere en procentdel af din bolig, du har valgt at belåne med et realkreditlån, des mere betaler du i bidragssatser.
Den del af dit lån, der er over 60 % af boligens værdi, kan være op mod otte gange dyrere end den del af dit lån, der er under 40 % af boligens værdi. Derfor kan det godt betale sig at undersøge mulighederne for at finansiere en del af dit realkreditlån med et forbrugslån. Det er især gældende, hvis dit hus er relativt billigt.
Har du i sinde at købe bolig i ét af yderområderne, som er langt fra storbyen, er det end ikke en garanti, at du kan låne op til 80 % af boligens værdi. Det skyldes, at det i disse dele af landet kan være svært at afsætte boligen igen. Derfor er de forsigtige med at yde for et stort et lån, set i forhold til boligens værdi.
I denne sammenhæng vil et forbrugslån ligeledes kunne komme dig til undsætning. Det er dog vigtigt, at du husker at sammenligne dine muligheder. Det skal selvfølgelig gerne være billigst muligt at låne penge.

Hvad er forskellen på et forbrugslån og et kviklån?

Et forbrugslån kan variere i forhold til lånebeløb og løbetid. Et kviklån er derimod karakteriseret ved at være relativt små lån, der har en kort løbetid. Det er en låntype, der især egner sig til dig, der har brug for et mindre lån med hurtig udbetaling. De fleste kviklån udbetales nemlig inden for få timer.
Til trods for, at der er mange rådgivere med indsigt i privatøkonomi, der advarer mod denne typelån, er det fortsat et lån, der optages i massevis. For mange er det også en ideel løsning, hvis de har fået afslag på et lån i banken. I et sådant tilfælde kan man vælge et online kviklån – man skal blot huske, at det ikke er billigt.
Ofte er det relativt dyre lån, hvor låntager kan risikere at øge gælden betydeligt, til trods for at det oprindelige lån, som blev optaget. Har du fået afslag på et forbrugslån i banken, og gør dig overvejelser om at optage et kviklån, bør du overveje, hvad der har forårsaget, at banken ikke ville bevilge dig et forbrugslån.
De hovedsagelige forskelle mellem et forbrugslån og et kviklån er, at forbrugslånet typisk er bestående af et større beløb med længere løbetid. Du kan godt optage et forbrugslån med et lille lånebeløb, men det kan dog sjældent betale sig. Derfor er det vigtigt at vurdere, hvad formålet med dit lån er.

Forskel mellem forbrugslån og andre lån?

Den største forskel mellem et forbrugslån og en anden låntype er, at et forbrugslån ikke er øremærket til et bestemt formål. Der findes adskillelige låntyper, der optages med meget specifikke formål. Det gør sig blandt andet gældende for bolig-, bil- og bådlån, der alle er typer af lån, der er øremærket til noget specifikt.
En anden betydelig forskel er, at det er et lån, der ikke kan genbruges. Det er fx muligt med et boliglån. Hvis du optaget et boliglån, tager din bank typisk pant i din bolig. Dette gøres med henblik på at sikre, at de kan få deres penge igen, såfremt du ikke kan betale de månedlige ydelser.
Når en bank tager pant i en bolig, bliver lånet tinglyst. Det koster et fast beløb til den danske stat. Når dit lån er indfriet, har du mulighed for at optage et nyt lån i din bolig. Denne gang behøver du dog ikke at betale de førnævnte tinglysningsomkostningerne, hvilket nedbringer etableringsudgifterne anden gang, du låner.
Det er ikke en mulighed, du har med et forbrugslån. Hvis du gerne vil optage et nyt forbrugslån, efter at det første er indfriet, skal du betale etableringsudgifter på ny. Det gør ikke den store forskel, hvis du har brug for et lån til en cykel, en tandlægeregning, eller du blot har et akut behov for en mindre sum penge.

Hold løbende øje med dit forbrugslån

Hvis du har et forbrugslån i forvejen, er det en god idé at holde øje med det løbende. Blot fordi du har dette lån, er det ikke ensbetydende med, at du skal holde på det, indtil det er afviklet helt. Hvis du har optaget et lån med en høj rente, bør du se om renten er faldet, så du kan optage et nyt lån med en lavere rente.
Har du i sinde at skifte dit lån ud med et nyt, er det vigtigt, at du ikke kun kigger på renten. Som bekendt er der også andre omkostninger forbundet med et lån. Det er især vigtigt at holde øje med etableringsudgifter. Som tidligere nævnt, er ÅOP en god rettesnor, når du skal vurdere, hvorvidt et givent lån er billigt eller ej.
Derfor bør du sammenligne de forskellige lånemuligheder med afsæt i ÅOP. Her er det dog ligeledes vigtigt at huske, at de etableringsudgifter, der blev betalt for dit nuværende lån, er tabt. Det betyder, at du vil ende med at betale etableringsudgifter to gange, hvis du vælger at optage et nyt forbrugslån.
Vælger du at skifte et eksisterende forbrugslån ud med et nyt, skal du sikre, at ÅOP er markant lavere på det nye lån. Du bør også kigge på, om ÅOP er lavere end renten. Hvis den er det, er der ikke etableringsudgifter på det nye lån. Derved kan du også spare penge ved at skifte til et nyt forbrugslån.

Skal du samle flere forbrugslån?

I dag er det ikke unormalt, at man har mere end ét forbrugs- eller kviklån. Det sker ofte, at man får samlet et par lån, hvis man af flere omgange har haft brug for at låne et mindre beløb. Det kan fx være til køb af nye møbler, finansiering af en ferie el.lign. Der kan være mange årsager til, at man får brug for dette.
I et sådant tilfælde er det en god idé at samle sine lån ét sted. Det kan gøres på flere måder, men den bedste løsning er, at optage et såkaldt samlelån. Som navnet antyder, er det en låntype, der lader dig samle flere lån i ét samlet større lån. Der er flere årsager til, at det er en god idé:

 • Du får kun et lån du skal betale af på
 • Du kan få en bedre rente
 • Du får bedre overblik over din privatøkonomi

Én af de store fordele ved at få et samlelån er, at det bliver lettere at skabe et overblik over dine lån. Det kan give dig en større ro i hverdagen, hvilket medvirker til, at du ikke bliver nær så stresset over din økonomi. Det er dog ikke kun dét, der er årsagen til, at det kan give mening at optage et samlelån.
Økonomisk set kan det også give mening at samle flere små lån til ét stort. Det vil medføre, at du får en lavere samlet rente, mens du også kan spare diverse gebyrer. Dette kan resultere i store besparelser – på både kort og lang sigt. Hvis du har mange små lån, som du betaler til, så bør du overveje at samle dem med et samlelån.

Findes der gratis forbrugslån på nettet?

Det korte svar til dette er: Ja, du kan sagtens finde gratis forbrugslån på nettet. De fleste mener, at det lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke. I dag kan du låne rentefrit hos et større antal långivere på det danske lånemarked. Det er dog lån, der kun er gratis i den først periode – og de tilbydes kun til nye kunder.
Hos de fleste af de långivere, der udbyder gratis forbrugslån, kan du låne rentefrit i en begrænset periode. I de fleste tilfælde strækker den rentefri periode sig over 30 eller 60 dage. Derfor afhænger længden af den rentefri periode af den valgte långiver. Det er derfor noget, du skal være særligt opmærksom på.
Til trods for, at et sådant lån kan virke yderst fristende, bør du være opmærksom på, at:

 • lånet bliver pålagt renter og gebyrer, når den rentefri periode er ovre
 • du ofte skal betale visse gebyrer i forbindelse med etablering

Derfor er det ikke altid, at et gratis forbrugslån er helt gratis. Det er kun få udbydere, der tilbyder både rente- og gebyrfrie lån. Ferratum er én af disse, men den gratis periode er blot 30 dage. Derfor skal det beløb indfries inden for 30 dage, såfremt du vil afslutte låneaktiviteten i den omkostningsfrie periode.

Undgå sikkerhed og dokumentation med forbrugslån

Én af de store fordele ved at optage et forbrugslån på nettet er, at det er et lån uden sikkerhed. Det betyder, at du kan få penge på kontoen, til trods for, at du ikke kan pantsætte værdier såsom bolig eller bil. Du slipper dog ikke blot for at stille en sikkerhed for dit lån. Du skal heller ikke dokumentere lånets formål.
Har du i sinde at låne penge til en ny lejlighed, er det ikke et krav, at du fremviser en købe- eller lejekontrakt. Du kan sagtens optage et lån til udbetaling, indskud eller depositum, uanset om du fremviser en købe- eller lejekontrakt eller ej. I vores oversigt her på siden kan du finde en liste over forbrugslån uden sikkerhed.