BILLIG LÅN - FIND DET BILLIGSTE LÅN HER

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Leder du efter et billig lån? I så fald er dine muligheder mange. I denne anledning er der mange, der er af den overbevisning, at skal det være billigt, er man begrænset til et banklån. Sådan forholder det sig dog ikke. Der findes et væld af billige lån på nettet – og udvalget er kun blevet større med årene. Derfor skal du ikke være bekymret, hvis du har fået afslag i banken. Dette er ikke ensbetydende med, at dine lånemuligheder ikke længere er aktuelle. Mange af de billigste kviklån kan sagtens konkurrere med priserne på banklån, hvorfor sådanne lån er værd at inddrage i dine overvejelser. Vær dog opmærksom på, at det digitale lånemarked nærmest flyder over med lånemuligheder. Derfor er det desværre ikke nemt at overskue og sortere blandt de mange låneprodukter. Ønsker du at finde et billigt lån på nettet, er det derfor vigtigt at væbne dig med tålmodighed.

Hvordan finder jeg et billigt lån?

Lånemarkedet byder i øjeblikket på et væld af muligheder. Det er ikke blot muligt at låne penge billigt, men også uden sikkerhed. Endvidere kan du låne penge uanset tid og sted. Dette falder i god jord hos de danske låntagere. Det betyder dog også, at der er stor variation mellem de enkelte lånemuligheder. Selv ikke de skarpeste eksperter kan komme med et konkret bud på, hvilket onlinelån, der er billigst. Lånene er struktureret på forskellig vis, hvorfor der er flere variabler, der har relevans for prisen. Dertil skal du tage højde for, at prisen er individuel for hver ansøger, da tilbuddet beregnes med afsæt i en kreditvurdering. Den långiver, der var billigst, da din kollega lånte penge, er ikke nødvendigvis den billigste for dig. Derfor er det også vigtigt, at du ikke blot stoler blindt på anbefalinger fra din omgangskreds. I stedet bør du tage sagen i egen hånd, og finde det billigste lån. Men hvordan gør man så det? Det kan du læse om herunder.

Sammenlign dig vej til det billigste lån

For at finde et billigt lån, skal du selvfølgelig sammenligne de forskellige muligheder. Sammenligning er yderst gunstigt, men er en svær kunst at mestre. Ikke desto mindre er det en nødvendighed, hvis du ønsker at låne penge til en lav pris. Der kan nemlig være betydelige prisforskelle mellem de mange lånetilbud. Du har naturligvis hørt, at der er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det gør sig gældende i mange sammenhænge, men ikke, når du skal optage et lån. Værdien af et lån er trods alt den samme, hvad enten du har valgt den ene eller anden långiver. Derfor er det helt naturligt at gå efter det billigste forbrugslån. Når du skal finde det billigste lån, er der derfor ikke nogen vej udenom en grundig sammenligning. Før i tiden var det vanskeligt at udføre en brugbar sammenligning. I dag forholder det sig helt anderledes, da de fleste låntilbud indeholder samme informationer om renter, gebyrer, samlede kreditomkostninger osv. Endvidere er det et krav, at långiver skilter klart og tydeligt med lånets ÅOP. Hvis du kender ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent), behøver du ikke at fokusere på de øvrige faktorer. Det er den mest sigende faktor for lånets reelle pris. Dette tal samler nemlig alle omkostninger, og angiver det procentvis på årlig basis.

Lånet med lavest ÅOP er billigst

Det betyder, kort og præcist, at lånet med den laveste ÅOP er det billigste. Her er det vigtigt at understrege, at du ikke kan bruge ÅOP som en sammenlignelig faktor mellem to lånetilbud, hvis ikke tilbuddene er afgivet med afsæt i samme løbetid og lånebeløb. Derfor er det vigtigt at garantere, at de er ens på disse punkter. Da ÅOP beregnes på årlig basis, er det et tal, der kan synes højt, hvis lånet har en kort løbetid. Her er samtlige omkostninger nemlig presset ind på den korte løbetid. Spredes disse udgifter i stedet ud over en lang periode, vil ÅOP være lavere. Det vil få lånet til at virke billigere, til trods for at det ikke nødvendigvis er tilfældet. Derfor er det essentielt, at både lånebeløb og løbetid er ens på tværs af alle modtagne lånetilbud. Sørger du blot for dette, er det ganske simpelt at udføre en retvisende sammenligning af tilbuddene. Derfor bør du som låntager prise dig lykkelig for, at det er et lovkrav, at ÅOP skal fremvises tydeligt i lånetilbuddet.

Sammenlign kun med afsæt i konkrete tilbud

For at have noget at sammenligne med, er du nødt til at indhente konkrete lånetilbud. Derfor skal du ud at indhente tilbud fra en række af de digitale långivere. Det er heldigvis ikke synderligt vanskeligt, da det hele foregår via internettet. Til at finde disse långivere, kan du benytte dig af vores låneoversigt øverst på siden. Når du indhenter dine tilbud, er det naturligvis vigtigt, at de indhentes med forbehold for din økonomiske situation. Hvis du har et begrænset rådighedsbeløb, bør du overveje en længere løbetid, da dette nedbringer størrelsen af den månedlige ydelse. Sådanne overvejelser skal gøres, inden du indhenter dine lånetilbud.

Sådan sammenligner du dine lånetilbud

Det er ikke nok, at du blot indhenter en række tilbud. Du er også nødt til at sammenligne dem. Hvis du skal gøre dig forhåbninger om et billigt lån, er du nødt til at mestre prissammenligningens disciplin. Det er dog en god idé at benytte dig af forskellige værktøjer til dette formål, herunder vores værktøj øverst på siden. I og med, at lånene varierer meget i pris, så er en sammenligning godt givet ud. Hvis du gerne vil have en god idé om din besparelse, kan du efterfølgende holde det dyreste lån op mod det billigste. I mange tilfælde er der tale om en besparelse på flere tusinde kroner. Husk dog på, at prisen ikke er eneste vigtige faktor. Det er en god idé også at have svartid, udbetalingstid og løbetid in mente. Før du kan sammenligne tilbud på lån, er du selvfølgelig nødt til at indhente en række tilbud. Det er nemlig vigtigt, at det er tilbud, der er blevet udregnet med udgangspunkt i dine ønsker og økonomiske situation. Det anbefales at indhente mellem tre og fem tilbud. Det er et tilstrækkeligt antal, for at skabe et fornuftigt sammenligningsgrundlag. Husk dog på, at et tilbud har en udløbstid. Derfor skal du gerne reagere hurtigt. Brug en lørdag formiddag på at sammenligne dine modtagne tilbud, og udvælg det bedste. Når du skal sammenligne lånetilbud, er det ikke kun prisen, der har relevans. Det er selvfølgelig det vigtigste parameter, men der er også andre parametre, der har betydning. Du bør gennemgå følgende punkter, når du sammenligner:

Renter og gebyrer

Som angivet herover, er det vigtigst, at du sammenligner lånets omkostninger. Det betyder ikke, at du skal begynde at sammenligne med afsæt i lånets renter. Desværre er der mange, der begår den fejltagelse, at tro, at det kun er renterne, der skal betales. Det er ikke tilfældet, da lånet har mange andre omkostninger. Du skal blandt andet også betale en række forskellige gebyrer. Heldigvis skal du ikke selv beregne det samlede udgiftsniveau. Du kan blot bruge ÅOP til dette formål. Det er et tal, der angiver lånets samlede omkostninger i procent. Derfor vil det være den mest sigende faktor i forhold til lånets omkostninger. Derfor anbefales det naturligvis at bruge denne faktor, når du skal sammenligne lånepriser. Hvis du ønsker at opleve eventuelle prisændringer, kan du skrue op eller ned for hhv. lånebeløb og løbetid. Det er dog vigtigt at huske, at lånetilbud, der sammenlignes med hinanden, skal have identisk løbetid og lånebeløb.

Løbetid

Endvidere er det også en god idé at sammenligne løbetider. Det er nemlig en ganske interessant faktor. Som angivet herover, er det vigtigt, at lån, der sammenlignes direkte med hinanden, skal have en identisk løbetid. Det betyder dog ikke, at du ikke kan sammenligne løbetiderne. Det forudsætter dog, at du indhenter lånetilbud med forskellige løbetider, som er direkte sammenlignelige. I denne anledning bør det også pointeres, at det handler om dine præferencer og økonomiske situation, når du vælger løbetid. En lang løbetid kan fx være fordelagtig, da du kan dele betalingen op i mindre bidder. Hvis du har en beskeden månedlig ydelse, har du flere penge i overskud. Dertil er det også nemmere at finde plads i budgettet til faste udgifter, mad, fornøjelser mv. Omvendt kan du hurtigere afvikle din gæld, hvis du vælger et lån, der har en kort løbetid. Det medfører nemlig, at du afdrager med et større beløb hver måned.

Betalingsmuligheder

Det er ikke alle, der foretrækker den samme betalingsmulighed. Derfor er det også et aspekt, du skal være opmærksom på. Des flere betalingsmuligheder en långiver har, desto højere frihed og fleksibilitet får du. De fleste foretrækker at betale deres afdrag via Betalingsservice, da det er den nemmeste måde at afviklet lånet. Ofte er der også andre måder at betale sit lån af på. En række af de mest populære långiver tilbyder ikke blot Betalingsservice, men også automatisk kortbetaling og indbetalingskort. Bemærk dog, at den sidstnævnte løsning er dyrere end de to andre. Vælger du denne løsning, pålægges du typisk et gebyr på 20 - 50 kr.

Afdragsfrihed

Det er også værd at undersøge, om du kan finde et låneselskab, der tilbyder afdragsfrihed som en del af deres låneaftale. Det er langt fra alle udbydere, der tilbyder denne mulighed. Derfor er det også noget, du er nødt til at undersøge, hvis det vel at mærke har relevans for dig. Det har nemlig ikke betydning for alle. Der kan være flere årsager til, at du har brug for en eller flere afdragsfrie måneder. I og med, at det ikke er en selvfølge, er det typisk noget, der skal vælges til. Har du brug for et økonomisk pusterum, når sommer- eller julemånederne gør sit indtog, er afdragsfrihed den rette løsning. Det er ikke alle låneselskaber, der arbejder med afdragsfrihed. Hvis det er vigtigt for dig, at afdragsfrihed er en mulighed, bør du undersøge dette, inden du indhenter tilbud. Der er ikke nogen grund til at få tilbud fra en långiver, der ikke lever op til dine krav.

Masser af billige lån på nettet

Der er ikke just mangel på billige lån på nettet. Nok nærmere det stikmodsatte. I øjeblikket flyder internettet nærmest over med gode tilbud på alskens lån. Én af de mest populære låntyper er dog kviklånet, hvor du kan låne op til 10-15.000 kr. Disse lån er ofte billige, og kræver ikke, at du stiller sikkerhed for lånebeløbet. Mange tror, at det ikke er muligt at finde et billigt lån på nettet. Det er dog slet ikke tilfældet. Tidligere var det ikke helt så nemt, men i takt med den intensiverede konkurrence, er der sket et stort fald i både renter og gebyrer. I løbet af de senere år er der nemlig mange nye långivere, der har meldt sig på banen. En stor del af disse har gjort sit indtog med yderst konkurrencedygtige lånetilbud. Det har medført, at mange af de eksisterende långivere har nedsat deres priser, for at kunne være mere konkurrencedygtige. Alt dette kommer kun dig til gode, da du dermed kan låne penge til betydeligt lavere priser end tidligere.

Det er ikke alle lån, der er billige

At det er blevet billigere at optage lån på nettet, er ikke ensbetydende med, at det er alle lån, der er billige. Man betaler fortsat en relativt høj pris, da alle lån er uden sikkerhed. Derfor vil du ikke kunne undgå at betale renter og gebyrer på dit kommende lån. Det er ikke sjovt, men det er realiteten i skrivende stund. Endvidere bør det understreges, at den typisk låneberegning er strikket sammen på en sådan vis, at den, der kan fremvise den bedste økonomi, får det billigste lån. Derfor er det en betydelig fordel, at du har styr på din økonomi, hvis du skal låne penge. Det er gældende, uanset om du låner penge på nettet eller i en bank.

Hvornår er et lån billigt?

Det er svært at vurdere, hvornår man kan tillade sig at kalde et lån for billigt. Det er ikke et spørgsmål, vi kan give et konkret svar på. I stedet vil vi råde dig til at sammenligne en række tilbud, da du derved kan vurdere, hvorvidt de er dyre eller billige. Igen skal det understreges, at en retvisende sammenligning kræver, at der er tale om lånetilbud, der har både identisk lånebeløb, løbetid og vilkår. Hvis vilkårene ikke er ens, er det betydeligt sværere at vurdere, hvilket af de modtagne lånetilbud, der er bedst. Tag derfor højde for dette, når du udbeder dig dine tilbud. Hvis du har svært ved at vurdere, hvilket af dine tilbud, der er det mest attraktive, kan du vælge at konsultere med en uvildig rådgiver. Det kan også være, at vedkommendes vurdering er, at ingen af de modtagne tilbud er værd at acceptere. I givet fald bør du indhente tilbud fra andre långivere – og eventuelt også din bank.

Ikke alle får lige billige lånetilbud

Det er ikke alle, der helt forstår, hvorfor deres kollega eller bror kan låne til en lavere pris end dem selv. Det findes der dog en logisk forklaring på. Den åbenlyse forklaring er, at vedkommende har en sundere økonomi end dig. Derfor er deres kreditvurdering bedre end din, hvilket resulterer i en lavere rente. Det kan selvfølgelig godt føles en kende uretfærdig. Faktum er dog, at det er noget, du er nødt til at affinde dig med, hvis du vil låne penge på nettet. Heldigvis forholder det sig således, at du selv kan gøre noget for at forbedre din kreditværdighed, så du selv kan låne til en lavere pris.

Der kommer jævnligt nye lån til

Konkurrencen på lånemarked er hård. Det har den været i mange år, men det afholder dog ikke nye långivere fra at melde sig ind i kampen. Faktisk kommer der jævnligt nye lån til – og mange af dem er billigere end de nuværende. Derfor er det kun en fordel for låntagerne, at konkurrencen er så intens. Ulempen ved at vælge en långiver, der er relativt ny er, at det er begrænset, hvor meget info, der kan findes om virksomheden. Derfor er det ikke altid nemt at vurdere, om du kan stole på den respektive udbyder. Her er du derfor nødt til at tage en chance. Det er selvfølgelig op til dig selv, om du er villig til dette. Vi kan dog berolige dig med, at digitale långivere er underlagt et væld af regler. Derfor kan du være helt tryg, når du låner penge hos en online långiver. Hvis du føler, at du er blevet uretfærdigt behandlet, skal du tage kontakt til myndighederne. Du kan klage til én eller flere af disse myndigheder og instanser:

 • Pengeinstitutankenævnet
 • Finanstilsynet
 • Forbrugerklagenævnet

Vær dog opmærksom på, at behandlingstiden kan være relativt lang. Derfor er det vigtigt, at du væbner dig med lidt tålmodighed. Når du indsender din klage, får du som regel oplyst en forvente behandlingstid. Inden du tager dette skridt, bør du dog forsøge at rette din klage direkte mod din valgte långiver.

Derfor bliver der optaget så mange billige lån på nettet

I dag bevilges der mellem 150.000 og 200.000 kviklån om året. Det er blot én ud af mange låntyper på nettet. Derfor er det selvsagt, at der udstedes rigtig mange lån på nettet hvert år. Fælles for størstedelen af lånene er, at de har et lånebeløb, der begrænser sig til max. 10.000 kr., og en løbetid på max. 45 dage. Derfor er de mest populære lån de små lån med kort løbetid. Det er dog ikke uden grund, at der bliver optaget så mange lån på nettet. Der er flere parametre, der gør det attraktivt at låne penge hos en digital långiver, i stedet for at gå i banken. En række af disse bliver beskrevet i nærmere detaljer herunder. Du er formentlig godt klar over, at det er nemt at optage et lån på nettet. Det er dog ikke sikkert, at du kender til de mange andre fordele ved et onlinelån. Hvis du ikke gør det, så er det en god idé at læse med herunder, hvor du præsenteres for en række af disse fordele. Dernæst beskrives der også en række af ulemperne.

1. Det hele kan klares på nettet

Den første fordel ved et onlinelån er, at du kan klare hele processen på nettet. Det første skridt er at ansøge om et lån. Det gøres ved at udfylde en simpel formular, hvor du skal udfylde de informationer, der normalt forekommer på en låneansøgning. Her skal du oplyse om navn, bopæl, indkomst og andre relevante faktorer. Endvidere skal du også svar på, om du er registreret i enten RKI eller Debitor Registret. Du får ikke noget ud af at snyde med hensyn til dette, da oplysningernes rigtighed bliver tjekket. Godkendes du af långiveren, vil du modtage en låneaftale. Næste skridt er at læse, godkende og underskrive denne. Også dette kan klares på nettet. Til dette formål skal du bruge din digitale signatur i form af NemID. Det er en signatur, der er lige så juridisk bindende som din fysiske underskrift. Det er ensbetydende med, at du påtager dig det samme ansvar, hvad enten underskriften sættes fysisk eller digitalt. Det tredje og sidste skridt handler om udbetalingen. Det er ikke muligt at få pengene udbetalt til en vilkårlig bankkonto. De udbetales derimod direkte til din NemKonto, som – i de fleste tilfælde – også er din primære bankkonto. Udbetalingstiden kan variere i forhold til ugedag, bank mv.

2. Godkendelsesraten er høj på onlinelån

Da det er lån, der har en høj godkendelsesrate, bliver hovedparten af dem, der ansøger om et online lån, godkendt. Lån billigt på nettet, hvis du ønsker at forøge dine chancer for at få bevilget lånet. Vær opmærksom på, at der ikke kan gives en garanti for, at du bliver godkendt. Dine muligheder bør dog være rigtig gode. Der er ikke nogen af de digitale långivere, der oplyser deres godkendelsesrate. Ifølge flere troværdige kilder, bliver omtrent 90 % af alle ansøgninger godkendt. Med andre ord, bliver ni ud af ti godkendt til et online lån. Som angivet herover, er der en god chance for, at du tilhører gruppen af heldige ansøgere. Er du ikke overbevist om, at det er nemmere at få lov til at låne penge online, bør du sammenligne bankernes og långivernes godkendelsesrater. Desværre er der mange danskere, der oplever, at de bliver afvist i banken. Det er selvfølgelig hovedsageligt, når de forhører sig om et lån til finansiering af elektronik, rejser mv.

Dine lånemuligheder afhænger af din kreditvurdering

Hvis du ønsker at optage et lån, afhænger dine lånemuligheder af din kreditvurdering. Det er ikke nemt at få bevilget et lån, hvis du ikke har en fast indkomst eller kan stille sikkerhed for lånebeløbet. Til trods for, at det er svært, er det dog ikke nødvendigvis umuligt. Du kan sagtens være heldig at blive godkendt alligevel. Den høje godkendelsesrate vil formentlig stige de kommende år. Det skyldes, at det er blevet mere populært at optage små lån, hvor flere generelt bliver godkendt. Eksempelvis er det betydeligt nemmere at få bevilget et mindre minilån, end et stort forbrugslån. Derfor afhænger dine lånemuligheder også af lånebeløbet.

3. Låneprocessen er hurtig og simpel

Du behøver ikke at have en længerevarende økonomisk uddannelse eller særlig ekspertise inden for IT, hvis du skal optage et lån. Det er en opgave, der kan klares af alle, uanset graden af teknisk snilde. Låneprocessen er nemlig hurtig og simpel, idet alt fra ansøgning til udbetaling kan klares på samme dag. Skulle du igennem samme proces i banken, ville det sandsynligvis tage mellem syv og fjorten dage. Derfor er der stor forskel på låneforløbets tidsforbrug i banken og på nettet. Derfor er det ikke uden grund, at du rådes til at optage et lån på nettet, hvis du ønsker at garantere en hurtig og simpel låneproces. Processen er smertefri i den forstand, at du kan spare både tid og besvær. Hele processen kan klares fra egen bolig, mens du flyder ud med fødderne oppe, og nyder en kop kaffe. Du undgår derfor at skulle sidde overfor en bankrådgiver. Dog kan det forekomme, at du bliver kontaktet, hvis der er forhold, der skal opklares.

4. Få, milde krav til låntagerne

Uanset din økonomiske situation, bør du værdsætte, at långivernes krav er så lempelig, som det er tilfældet. Det er ensbetydende med, at risikoen for, at du ikke bliver godkendt til et lån, er tæt på at være nul. Det er kun i tilfælde af, at du har en meget ustabil økonomi, at du ikke kan få lov til at låne penge på nettet. Du vil tilmed kunne blive godkendt uden opklarende spørgsmål eller dokumentation. Loven foreskriver en række regler, som enhver långiver skal rette sig ind under. Det ændrer dog ikke på, at de selv bestemmer de krav, de stiller til deres låntagere. De er dog tvunget til at forholde sig til de lovmæssige krav.
De få, milde krav til dig som låntager, er mere eller mindre bestående af følgende:

Krav til alder: Du skal min. være fyldt 18 år, da du ellers ikke kan underskrive en aftale juridisk set
Krav til økonomi: Du skal have en fast indkomst, der retfærdiggøre det ønskede lånebeløb
Krav til bopæl: Du skal have en dansk folkeregisteradresse, som du selvfølgelig skal bo på
Krav til gældshistorik: Du må ikke have nogle anmærkninger i hverken RKI eller Debitor Registret
Hvis du kan sætte flueben ved disse punkter, er der en god sandsynlighed for, at du kan få bevilget et online lån. Det er i hvert fald forsøget værd at sende en ansøgning til et udpluk af digitale långivere. Det koster ikke noget, og det er 100 % uforpligtende – uanset udfaldet.

5. Der stilles ikke krav til sikkerhed

Du skal kun stille pant i værdifulde ejendele, hvis du optager et lån i banken. Det er normal kutyme, at banker forlanger pantsætning. I stærk kontrast til dette, finder du de digitale långivere, der ikke stiller krav til dette. Det betyder, at de er villige til at løbe en større risiko, når de låner penge ud til deres låntagere. Hvis du låner penge på nettet, vil du ikke blive bedt om at stille sikkerhed for dit lån. Groft sagt løber du som låntager derfor ikke den store risiko. I steder ligger risikoen på långivers side. Der er dog kunne kun ulemper ved at stille sikkerhed for et lån. Når du gør det, så opnår du typisk et bedre tilbud med lavere rente. Når du optager et banklån, skal du ofte stille sikkerhed, og det er derfor, det er billigere end et onlinelån. Det forudsætter dog, at du reelt har noget at stille sikkerhed i. Hvis du ikke ejer en bil, fast ejendom e.l., er det svært at opfylde bankernes krav om sikkerhedsstillelse.

Sikkerhed kan stilles på flere måder

Faktisk er det muligt at stille sikkerhed på to forskellige måder. Sikkerheden kan stilles i form af værdier, der kan pantsættes, herunder bil eller fast ejendom, eller i form af en kautionist. Hvis du optager et lån med en kautionist, vil han eller hun være forpligtet til at indfri lånet, hvis den oprindelige låntager ikke kan betale. Det er en mulighed, der er værd at overveje, hvis du ikke selv kan blive godkendt til et lån. Hvis du oplever, at du bliver afvist gang på gang, bør du dog overveje, om det overhovedet er en god idé at låne penge. Det er ikke sjovt at blive gældsat, men bliver kun mindre sjovt af, at ens kære blandes ind i det.

6. Der stilles ikke spørgsmål til lånets formål

Der er mange, der er af den holdning, at formålet med et lån er en privat sag. Hvis du også er af den holdning, vil du elsker at låne penge på nettet. Her kan du optage lån, uden at blive påkrævet, at redegøre for lånets formål. Det er sjældent, at du overhovedet skal nævne lånets formål. Det er én af de betydelige fordele ved et online lån; at du kan låne til lige, hvad du står og mangler. Dette er gældende, uanset om du mangler en ny cykel, et tv eller ønsker at renovere dit køkken. Mange bryder sig ikke om at fortælle åbent om deres lånebehov, hvorfor anonymiteten værdsættes af mange låntagere. Når du optager et billigt lån på nettet, foregår det nemlig helt anonymt. Det er kun i yderst sjældne tilfælde, at der vil blive spurgt ind til, hvad de lånte midler skal bruges til. Ønsker du ikke at svare på dette, lader du blot være. Du er nemlig ikke forpligtet til at oplyse lånets formål, til trods for långiverens interesse i det. Vær dog opmærksom på, at du risikerer at få din låneansøgning afvist, hvis du ikke oplyser om lånets formål. Det varierer fra udbyder til udbyder, hvor højt de vægter faktorer som anonymitet og fleksibilitet. Derfor er det også parameter, der bør inddrages i en eventuel sammenligning.

7. Det er både sikkert og anonymt

Anonymiteten er allerede blevet beskrevet herover. Men hvad med sikkerheden? Er der noget at bekymre sig for i den anledning? Det generelle sikkerhedsniveau er meget højt på det digitale lånemarked. Derfor er der ikke nogen risiko ved at låne penge på nettet, til trods for at skulle indtaste dine personlige oplysninger. Et låneforløb kan ikke gennemføres, hvis ikke du indtaster de private oplysninger om dig selv og din økonomi. Derfor er det selvsagt essentielt, at sikkerheden er i top. Som følge heraf, bliver der investeret stor mængde tid og penge i at garantere et højt sikkerhedsniveau. Det er ensbetydende med, at du ikke skal være bekymret for at optage et lån på nettet. Dette er gældende, uanset om du vælger et kviklån, forbrugslån eller en tredje lånetype. Der er flere parametre, der påvirker det høje sikkerhedsniveau. At processen foregår gennem en krypteret hjemmeside, er blot en lille del af det. Høj sikkerhed sikres ikke blot er långiver, men også af låntager. Det sikres bl.a. gennem en sikker enhed. Det er et sikkerhedsparameter, som du selv er herre over. Du kan gøre din enhed ekstra sikker, ved at hente og installere senest nye softwareopdateringer, og ved at benytte dig af antivirus.

8. Udbetaling sker ofte samme dag

Du er sikret en hurtig udbetaling, når du optager dit lån på nettet. Det er der mange låntagere, der oplever hver dag. Det er næppe noget, der kommer som et chok for dig, at du kan få udbetalt et online lån på kort tid. Det er dog ikke alle, der er klar over, at du kan få udbetalt dit lån på under én dag. Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser, men de fleste mindre lån udbetales inden for 24 timer. Du vil reelt set kunne have pengene inden for blot to minutter. Det forudsætter dog, at både låntager og långiver er kunde i samme bank. I så fald ville de lånte penge dukke op på din konto med det samme. At kunne optage et lån med hurtig udbetaling, kan være belejligt i flere situationer. Hvis du mangler penge til en uforudset i værkstedsregning, kan det næppe vente til næste lønningsdag. I en sådan sammenhæng er et lån en ideel redning. Det anbefales dog at have en økonomisk buffer, så du slipper for at låne penge. En regning bliver ikke just billigere, hvis du vælger at finansiere den gennem et lån. Omvendt er det også dyrt at overskride betalingsfristen på dine regninger. Du kan risikere at betale høje gebyrer og renter, når rykkerne fremsendes. Endvidere kan du risikere at blive sendt til inkasso, som du skal afholde gebyrerne for.

9. Høj gennemsigtighed på det digitale lånemarked

Danskerne har i mange år efterspurgt et mere gennemsigtigt lånemarked. I mange år var det svært for – især nye – låntagere at gennemskue markedet og dets muligheder. I dag er det et marked, der er præget af en høj gennemsigtighed. Faktisk er der ikke en finger at sætte på gennemsigtigheden for det online lånemarked. Det er blevet betydeligt nemmere at overskue lånetilbuddene, hvilket medfører, at det også er blevet lettere at sammenligne disse. De mange långivere har åbenlyst gjort en stor indsats, for at skabe et gennemsigtigt og overskueligt lånemarked. Det er dog ikke kun deres fortjeneste, at dette er blevet en realitet. I denne sammenhæng må man ej glemme at nævne de mange sammenligningssider. Det er websider, der er udviklet med det formål at hjælpe deres brugere med at skabe overblik. Det har naturligvis også være med til at fremme gennemsigtigheden. Derfor er du ikke længere tvunget til at gennemsøge markedet selv.

Sammenligningssider skaber et bedre overblik

Via de mange sammenligningssider, som den du er havnet på, kan man sammenligne alt fra renter og gebyrer til løbetid og udbetalingstid. Det har gjort låneprocessen betydeligt nemmere. Har du et indgående kendskab til lånemarkedet, er det næppe en nødvendighed for dig, men for førstegangslånere er det en klar fordel. Det ovenstående er med til at sikre, at du kan låne nemt og sikkert. Hvis du er i tvivl om noget, er der hjælp at hente hos kundeservice hos de enkelte långivere. Ofte vil det være muligt at få hjælp via en livechat, hvor du kan få svar på dine spørgsmål med det samme. Det er fordelagtigt, hvis det haster med at få svar.

10. Automatisk tilbagebetaling af lånet

Det er ikke videre besværligt at betale de månedlige afdrag på et lån. Det bliver dog kun nemmere af, at du kan bruge Betalingsservice. Det gør det muligt at betale den månedlige ydelse på automatisk vis. Det betyder, at du ikke skal frygte, at du kommer til at misse en betaling. Det bør du glæde dig over, da det ikke er billigt, hvis du overskrider en betalingsfrist. Overskrider du fristen, fremsender långiveren en rykker. I denne anledning vil du blive opkrævet yderligere 100 kr. Du kan modtage maksimalt tre rykkere med ti dages mellemrum. Efterfølgende kan du dog sendes videre til inkasso. Sørg derfor for at tilmelde betalingen til Betalingsservice. Gør du det, så vil du aldrig komme ud at stå i denne kedelige situation. Generelt set er det en god idé at bruge Betalingsservice, når du skal betale gentagende regninger. Dette er også gældende, når du skal regningen for dit mobil- eller bredbåndsabonnement. Til trods for, at det ikke er meningen, kan man nemt overse eller glemme regning i en travl hverdag. Derfor er det rart at vide, at regningerne blot betales automatisk. Hvis du er i tvivl om, hvordan du foretager dine betalinger via Betalingsservice, kan du eventuelt få assistance fra din bankrådigver.

11. Muligt at samle mindre lån

Hvis du har optager flere lån på nettet gennem tiden, kan du have samlet en hel del lån, der betales til hver måned. Det er ikke blot dyrt, men kan også gøre din låneoversigt mere uoverskuelig. Derfor er det værd at overveje et smart tiltag, som flere låneselskaber er begyndt at tilbyde. Det er et tiltag, der lader dig samle dine mindre lån til ét stort. Dette kan lade sig gøre med et samlelån, der er et lån, der lægger alle dine lån sammen til ét. Det gør det ikke blot lettere at overskue dine lån, men vil også gøre det billigere. Det resulterer ikke blot i en lavere rente, men vil også mindske antallet af gebyrer. Hvis du kun står med ét lån på hånden, er det ikke et tiltag, du kan bruge til det store. Det gør det dog ikke mindre rart at vide, at det er en mulighed, der findes. Det er ikke sikkert, at din nuværende långiver (hvis alle dine lån er samlet ét sted), kan tilbyde at give et tilbud på et samlelån. Det er endnu ikke alle digitale långivere, der har tilføjet denne låntype til deres sortiment. I løbet af de senere år er det dog blevet en populær låntype. Det har medført, at flere og flere långivere har tilføjet låntypen til deres sortiment. Derfor er der adskillelige muligheder for at indhente tilbud på samlelån.

Der er ikke kun fordele ved billige onlinelån

Långiverne er selvfølgelig ikke glade for at fremhæve ulemper ved onlinelån. Til trods for dette, er ulemperne ikke til at undgå, hvis du ønsker at låne penge på nettet. Du skal dog ikke forvente, at du bliver introduceret til disse af långiverne. Derfor er det ikke alle låntagere, der får sat sig ordentligt ind i disse. Det er en skam, da man risikerer at blive skuffet, hvis man stirrer sig blind på de positive sider. Hvis ikke du har boet under en sten, har du sandsynligvis allerede hørt om nogle af ulemperne. Alligevel præsenteres du kort for en række af dem herunder. Det er nemlig vigtigt at have både fordele og ulemper i frisk erindring. I de kommende afsnit beskrives de mest nævnefærdige ulemper. Det er ikke sikkert, at du mener, at de har betydning for dig. På trods af dette, bør du alligevel fortætte din læsning. Det er altid en fordel, at du har et indgående kendskab til såvel positive som negative sider ved det lån, som du optager.

1. Renteniveauet er relativt højt

Det er ikke nogen hemmelighed, at renteniveau generelt er højt på nettet. Uanset hvor begejstret du er for fordelene, er der ikke nogen vej udenom, at en høj rente er en ulempe. Des højere rente, desto dyrere et lån. Derfor er det selvsagt i din interesse at finde et onlinelån, der har en lav rente. Renten er – uden tvivl – den faktor, der varierer mest blandt de mange lån. Du kan finde renter, der befinder sig mellem 9 og 12 %, mens du i den modsatte kan finde renter på den anden side af 200 %. Derfor kan det godt lade sig gøre at finde en lav rente, men ikke uden at være opmærksom på de tilbud du modtager. Det er dog ikke til at komme udenom, at renteniveauer generelt er højere end renten på et typisk banklån. Hvis du vil låne billigst muligt, så lån penge billigt i banken. Det kræver dog, at du kan få bevilget et lån i din bank. Det er sjældent, at de er villige til at bevilge lån, der ikke tjener andet formål end forbrug. Det er svært at vurdere, hvorvidt en rente er høj eller ej. Det er derfor, det er vigtigt, at du indhenter flere tilbud, der kan sammenlignes. Det er den bedste måde at vurdere, hvorvidt et givent lån er billigt eller ej. De renter, du finder her på siden bør ikke bruges, da den endelige rente fastsættes ud fra din kreditvurdering.

2. Mange gebyrer

Det er især det økonomiske aspekt, der er en ulempe ved et onlinelån. En anden betydelig ulempe er, at du næppe slipper for at blive pålagt mange gebyrer, når du låner på nettet. Endvidere er gebyrerne tilmed også ofte relativt høje. Derfor er det også en ulempe, der har stor indflydelse på den samlede pris. Hvis du gennemgår dit lånetilbud slavisk, vil du formentlig også erfare, at en stor del af lånets omkostninger består af gebyrer. Det kun i ganske få tilfælde, at du kan komme udenom disse gebyrer. Der et kun i tilfælde af, at du optager et rente- og gebyrfrit lån. Et sådant lån har dog sjældent en løbetid på mere end 30 dage. Derfor er du nødt til at indregne gebyrer i dit budget. Der er dog stor forskel på, hvilke, hvor mange og hvor høje gebyrer, der bliver pålagt fra udbyder til udbyder. Nogle gebyrer er dog stort set altid at finde i et tilbud. Derfor er det ikke usædvanlig at kunne se et eller flere af disse gebyrer:

 • Stiftelsesgebyr
 • Ekspeditionsgebyr
 • Betalingsgebyrer
 • Andre gebyrer

Her bør det nævnes, at de to førstnævnte gebyrer er engangsudgifter. De andre er derimod løbende udgifter. Begge dele skal der dog tages højde for, når du overvejer et lånetilbud. Alene gebyrerne kan løbe op i rigtig mange penge. Derfor skal de bestemt ikke undervurderes i sammenligningen.

3. Dårlige betalere kan ikke låne

Er du registreret i RKI eller Debitor Registret, er du også registreret som dårlig betaler. Dine chancer for at få bevilget et lån som dårlig betaler er forsvindende små. I skrivende stund finder du kun ganske få, der ønsker at yde et lån til en dårlig betaler – og de få, der gør, kræver betydeligt rentestigning til gengæld. Hvis du er noteret i enten RKI eller Debitor Registret, skal du indfri din gæld, så du kan blive slettet fra det af de to registrer, du er registret i. Dette er gældende, uanset om du er registreret med en eller flere sager. Det er en nødvendighed, hvis du ønsker at optage et lån eller købe varer på kredit. Begge dele er nemlig udelukkede, hvis du er registreret i et dansk skyldnerregister. Hvis du ønsker at optage et lån på trods af din status som dårlig betaler, har du et par muligheder. Du kan vælge at gøre én af disse ting:

 • Du kan betale din gæld af, hvorefter du bliver slettet fra registret
 • Du kan få en anden til at optage et lån for dig
 • Du kan låne med en medansøger (kaldes også for en kautionist)

Den førstnævnte løsning er naturligvis den bedste. Det er den af den simple grund, at den vil tjene dig bedst på både kort og lang sigt. Du slipper ikke blot af med din gæld, så du kan skabe luft i budgettet, men slipper også for at alliere dig med en medkautionist. Derfor er det klart at foretrække ift. de to andre muligheder. Her skal du dog huske på, at du bliver gældsat igen, når du optager et nyt lån. For at undgå, at du igen ender i et skyldnerregister, er det vigtigt, at du har en klar plan for tilbagebetalingen.

Trin for trin: Sådan finder du et billigt lån

Du behøver heldigvis ikke at være uddannet inden for økonomi, for at finde det billigste online lån. Du har allerede fået en kort introduktion til dette, hvorfor du er bevidst om, at det kræver sammenligning. Nærmere bestemt, kræver det, at du sammenligner med udgangspunkt i én særlig faktor: ÅOP. Hvis du skal låne penge for første gang, kan det hele virke lidt uoverskueligt. Derfor har vi valgt at beskrive hele processen i små skridt herunder. Det burde være obligatorisk at sammenligne tilbud, når man skal låne penge. Som tidligere angivet, kan der være mange penge at spare via en simpel lånesammenligning. Ønsker du fx at optage et lån på 10.000 kr., vil du opleve at omkostningerne varierer markant. Det skyldes, at båd renter og gebyrer fastsættes af hver enkelt långiver. De samlede besparelser kan nemt løbe op i flere tusinde kroner. Derfor er det naturligvis værd at bruge tid på at udføre en grundig sammenligning.

Altid hensigtsmæssigt at sammenligne lånetilbud

Det giver næsten sig selv, at det er hensigtsmæssigt at lave en sammenligning af lånepriser. Dette skal gøres på tværs af samtlige tilbud, du har modtaget fra digitale långivere. Men hvordan skal du egentlig gribe dette an? Det er ikke alle, der har nemt ved at gennemskue, hvordan det skal gøres. Hvis du ikke føler, at det er nemt at finde et billigt lån, er du kommet til det rette sted. Herunder har vi nemlig udarbejdet en kort guide, der kan hjælpe dig i gang. Hvis du følger de nedenstående trin, vil du sandsynligvis spare penge på dit næste lån. Derfor er det selvfølgelig klogt at bruge denne fremgangsmåde.

1. Find den ønskede låntype

Det første skridt er at vælge den ønskede låntype. Der er mange forskellige låntyper, der hver især egner sig til forskellige formål. Har du behov for et større lån, er et forbrugslån typisk bedst. Hvis dit lånebehov er af mindre skala, vil et minilån eller kviklån være et bedre valg.

2. Vælg en passende løbetid og lånebeløb

Når du har fundet den mest ideelle låntype, skal du udvælge et passende lånebeløb og løbetid. Disse faktorer, skal din långiver have kendskab til, for at kunne beregne et tilbud til dig. Derfor er det et krav, at du oplyser ønsket lånebeløb og løbetid. Det skal ikke blot være vilkårligt udvalgt. I stedet skal der selvfølgelig ligge nogle tanker bag dit valg. Det er som bekendt ikke en god idé at låne mere end, hvad du har brug for. I samme ombæring er det værd at holde øje med, hvordan lånets omkostninger ændrer sig, når du regulerer på løbetiden. På de fleste långiveres hjemmesider bliver du introduceret for en forventet pris. Det er dog vigtigt, at du ikke tager udgangspunkt i denne. Den kan nemlig vise sig at være en helt anden, end den pris du får, når du har gennemført din kreditvurdering.

3. Indhent tilbud på nettet

Når du kender dine lånebehov, er du klar til at indhente tilbud. Det skal du selvfølgelig gøre på internettet. Principielt kan du blot starte fra den ene ende, og kontakte enhver udbyder, du støder på. Det sikrer i hvert fald, at du har et stort sammenligningsgrundlag, om end de mange tilbud kan gøre det forvirrende. I stedet kan du også blot indhente mellem tre og fem tilbud. Gør du dette, bør du sprede dit valg af långivere en smule. Derfor skal du ikke kun indhente tilbud fra de største selskaber på lånemarkedet. I sidste ende er det dog dit eget valg. Som udgangspunkt betaler det sig bedst at have flere tilbud, du kan sammenligne. Ofte viser det sig, at en anden långiver kan tilbyde lånet til en lavere rente, end dit oprindelige tilbud. Det er bittert, hvis du først indser dette, når du har underskrevet en lånekontrakt. Her skal det selvfølgelig nævnes, at du har mulighed for at fortryde dit lån. Det skal ske senest 14 dage efter, at aftalen er underskrevet.

4. Skab et overblik og sammenlign

Nu er du nået til det fjerde og næstsidste trin i jagten efter et billigt lån. Du er dog også nået til det vigtigste af de trin, du skal igennem. Det er nemlig her, at du skal tilegne dig et fornuftigt overblik over de lånetilbud, du har indhentet. I denne forbindelse er din opgave at finde det billigste lån i bunken. Det er ikke kun låneomkostningerne, du skal tage højde for, når du sammenligner tilbuddene. Der er ligeledes vigtigt at tage højde for de gældende vilkår og betingelser. Der er ikke noget attraktivt ved at optage et billigt lån, såfremt den lave pris er ledsaget af en længere række urimelige krav. Derfor er det selvsagt en nødvendighed at læse det med småt – og gerne flere gange. En låneaftale kan være meget omfattende, hvorfor gennemlæsningen af den kan tage lang tid. Det gør den dog ikke mindre vigtig. Tværtimod, så viser det blot vigtigheden af at allokere tid til det.

5. Optag det billigste lån

Nu er du klar til at optage det billigste lån på markedet – for dit vedkommende. Når du har udvalget et tilbud, der synes at være det bedste, bør du gennemlæse aftalen en ekstra gang. Opstår der spørgsmål undervejs, bør du kontakte kundeservice hos det respektive låneselskab. Har du svært ved at gennemskue lånetilbuddene, kan det give god mening at søge hjælp. Du kan søge hjælp på forskellig vis, men den bedste løsning er at finde en uvildig rådgiver. Hvis du har venner eller familie, der har lånt penge på nettet med succes, kan du ligeledes inddrage deres besyv.

Læs altid det med småt, når du låner penge

Det er altid vigtigt at læse det med småt. Det er ikke kun gældende, når man skriver under på en låneaftale, men også en forsikringsaftale, ansættelsesaftale mv. Din underskrift er juridisk bindende, hvorfor det vil være en svær pille at sluge, hvis du finder uregelmæssigheder i kontrakten, efter at have sat din underskrift. Til trods for, at processen er nem og kan gennemføres på kort tid, bør man slå koldt vand i blodet, hvis man skal optage et lån. Som låntager kan du ganske vist glæde dig over, at markedet på mange punkter er blevet mere gennemsigtigt. Det er især sket i takt med en række politiske stramninger på området. Eksempelvis er alle danske långivere forpligtede til at oplyse lånets ÅOP. Ligeledes er det kutyme at oplyse om både debitorrente, samlede kreditomkostninger og samlet tilbagebetalingsbeløb. Det betyder, at du har ret til at have et indgående kendskab til dine låneomkostninger, før du sætter din underskrift. Din långiver er ikke blot forpligtet til at oplyse renten, men også eventuelle gebyrer, du pålægges. Det skyldes, at disse også vil have indflydelse på de samlede kreditomkostninger. Derfor skal du ikke være bekymret for at komme til at betale skjulte gebyrer, som du ikke har haft kendskab til ved aftaleindgåelse.

Det er ikke sindsoprivende – men vigtigt

Det er ganske vist ikke det mest sindsoprivende at skulle læse en lånekontrakt fra ende til anden. Ikke desto mindre er det en nødvendighed, da det er vigtigt, at du ved, hvad du skriver under på. At optage et lån er en stor økonomisk beslutning, der kan have katastrofale følger, såfremt det ikke tages seriøst. Derfor kan det ikke gøres klart nok, hvor vigtigt det er, at du læser din kontrakt grundigt igennem. Er du i tvivl om noget, bør du rådføre dig med en finansiel rådgiver eller anden person, der har forstand på økonomi. Det kan eksempelvis være en god ven eller et familiemedlem, der arbejder i den finansielle sektor.

Værd at tage en fagperson med på råd

Dette er et tip, som mange ikke tager seriøst. Det er en skam, da det er meget belejligt at have en fagperson med på råd. Det gør det nemmere at udvælge det rette lån for dit vedkommende. Vedkommende kan nemlig hjælpe med at vurdere, hvorvidt et tilsendt lånetilbud er godt eller dårligt. Det er dog ikke det eneste. Rådgiveren kan også gøre dig klogere på de mange lånebegreber. Det er især en fordel for førstegangslånere, der ikke tidligere er stødt på begreber som debitorrente, kreditomkostninger mv. Du kan også få svar på alle dine spørgsmål vedr. dit lånetilbud, tilbagebetaling og andre aspekter. Det er selvfølgelig mest oplagt, at du tager kontakt til din bankrådgiver. Hvis du ikke har lyst til at involvere banken, er det også muligt at alliere dig med en økonomisk rådgiver uden om banken. Det er en smagssag, hvad der er bedst. Det vigtigste er, at man ikke tøver med at søge hjælp, hvis man er i tvivl om noget. Det er ikke et krav at have en rådgiver med gennem hele låneprocessen. Du kan nemt finde svar på de fleste spørgsmål på nettet. Mange låntagere mener dog, at de føler sig mere trygge, hvis de har en fagperson med på sidelinjen. Er det noget, du kan genkende, bør du overveje at hyre en rådgiver.

Det er ikke raketvidenskab at optage lån

Til trods for, at det kan anbefales at få hjælp af en fagperson, er det vigtigt, at det understreges, at det ikke just er raketvidenskab at optage et lån. Det er ikke meget sværere end at shoppe på nettet eller bestille en ny forsikring. Det er naturligvis ikke helt det samme, men simpliciteten af processen af meget ens. Pointen er blot at illustrere, at man sjældent vil gå helt galt i byen, når man optage et lån på nettet. Her kan hele processen nemlig foregå i et tempo, der passer dig. Dertil er du ikke forpligtet til noget, før du har skrevet under. Derfor kan du roligt indhente det ene tilbud efter det andet – også uden at takke ja til ét af dem.

Hvem kan optage et billigt lån på nettet?

Som udgangspunkt kan alle myndige personer ansøge om et lån. Det er dog ikke ensbetydende med, at alle kan blive godkendt til et lån. De mange digitale låneudbydere er nemlig ikke forpligtede til at bevilge dig et lån. Til trods for, at det næppe vil ske, er enhver udbyder i sin gode ret til at afvise enhver låneansøgning. Du kan dog opleve at blive afvist, hvilket der kan være flere årsager til. Det kan være som følge af, at du står registreret som dårlig betaler i RKI, eller at du har anmodet om et for højt lånebeløb. Det er dog et velkendt faktum, at godkendelsesraten er høj på online lån. Derfor er der kun en lille risiko for at blive afvist.

Kravene er generelt lave på nettet

Ofte stiller end digital långiver kun halvt så mange krav som en bank. Det ændrer dog ikke på, at der er en række krav, som du skal leve op til. Her er der tale om en række generelle lånekrav, der går igen hos de fleste långivere. Antallet og niveauet af krav varierer dog, hvorfor du skal være opmærksom på dette. Derfor kan du spare både tid og besvær ved at læse, hvilke krav, der stilles af den givne låneudbyder, inden du sender en ansøgning. Det er både spild af din og udbyderens tid, hvis du udfylder en ansøgning, til trods for, at du ved, at du ikke overholder deres betingelser. Skal du optage dit første lån, er det naturligvis rart at vide, hvad der forventes af dig som låntager. Det har vi forsøgt at give et fyldestgørende svar på herunder, ved at udarbejde en liste over de typiske krav. Lever du op til nedenstående krav, har du gode forudsætninger for at blive bevilget et lån:

Alder: Du skal være myndig, for at indgå en låneaftale. Derfor skal du minimum være 18 år gammel. Der er dog mange långivere, der kræver, at du er ældre end dét.

Statsborger: Det kræves, at du er dansk statsborger. Som følge heraf, skal du både kunne fremvise et gyldigt CPR-nummer og en dansk folkeregisteradresse. Endvidere kræves det også, at du har et dansk telefonnummer.
Kreditvurdering: Der udføres en kreditvurdering af dig. Her stilles der krav til din indkomst, ligesom du ikke må have anmærkninger i RKI eller Debitor Registret. Er din kreditvurdering ikke positiv, bliver du ikke godkendt.
NemID: I dag skal både låneansøgning og -aftale underskrives med digital signatur via NemID. Hvis du ikke har et aktivt NemID, kan du derved ikke få lov til at låne penge på nettet.

Kravene varierer fra udbyder til udbyder

Ovenstående krav er blot vejledende. Derfor kan de variere fra udbyder til udbyder. Endvidere er der forskel på antallet af krav, der stilles. Eksempelvis er 18 år den lovmæssige aldersgrænse, men de fleste udbydere kræver, at du er ældre. Typisk skal du være mindst 20 år, hvorfor du som 18-årig har begrænsede muligheder. Kravet til din indkomst varierer meget mellem de mange udbydere. Typisk skal du blot have en fast indkomst, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at låne penge. Derfor er det ikke umuligt at optage et lån, hvis du ikke hører til blandt landets rigeste. Indkomstkravet handler blot om at forsikre, at du kan betale dit lån tilbage. Der er mange, der tror, at dette kun gøres for at beskytte långiveren selv. Det er dog ikke tilfældet. Det gøres også for at beskytte låntager. Der er nemlig ikke af interesse for långiver at yde et lån til én, der ikke har råd til at betale det tilbage. Derfor kan du også blive bedt om at indsende dokumentation for din indtægt.

De fleste har en digital enhed i dag

I og med, at mere end 90 % af alle voksne danskere ejer en digital enhed, kan alle også optage et online lån. Det er nemlig muligt at låne penge fra en hvilken som helst enhed, så længe den har adgang til internettet. Der er ikke nogen påkrævede programmer, der skal være installeret – ikke andet end en internetbrowser. Har du en digital enhed ved hånden, er det muligt at optage et lån uanset tid og sted. Ligger du på sandstrand i det sydlige Europa, og har brug for et økonomisk indskud, kan du optage et lån direkte fra solvognen. Du er slev herre over, hvorfra og hvornår du låner penge. Det er en af fordelene ved at låne penge på nettet.

Kan jeg låne billigt trods RKI?

Både RKI og Debitor Registreret er skyldnerregistre, som man for alt i verden skal undgå at blive registreret i. Hvis du er registreret som dårlig betaler, er det nemlig mere eller mindre umuligt at låne penge. Dertil er det også vanskeligt at få lov til at købe ting på kredit. Derfor er dine kreditmuligheder meget begrænsede. RKI er drevet af analysevirksomheden Experian. I dette register er der registreret mere end 200.000 danske skyldnere. Alle disse privatpersoner betragtes som værende dårlige betalere. Antallet af skyldnere har været stigende de seneste mange år. Tendensen ser dog ud til at vende, og vil være faldende de kommende år. Ikke desto mindre er det et velkendt faktum, at der er mange danskere, der kæmper med gældsproblemer. Faktisk er ca. 4,6 % af den danske befolkning registreret i RKI. Er du én af de mere end 200.00, der er blevet registret i ét af de ovennævnte registre, så har vi kedelige nyheder til dig. Det er nemlig ikke nemt at blive godkendt til et lån, hvis du står anført som dårlig betaler i ét af de to nævnte skyldnerregistre. Det er gældende, uanset om du har en større eller mindre gæld i ryggen. Drejer det sig ikke om en større gæld, er det formentlig en god idé, at du blot får indfriet gælden, og får den ud af verden.

Ikke muligt at låne som dårlig betaler

Men kan det lade sig gøre at låne trods en registrering i RKI eller Debitor Registret? Som udgangspunkt kan det ikke lade sig gøre. Der er selvfølgelig ingen regler uden undtagelser. Derfor kan du formentligt finde et fåtal af långivere, der yder lån trods RKI. Det kræver dog typisk at du allierer dig med en kautionist. Din kautionist kan fx være en ven eller et familiemedlem. Her skal du dog tænke på, at det ikke er sikkert, at du kan finde én til at kautionere for dig, hvis du er dårlig betaler. Endvidere skal du være meget påpasselig med at inddrage pårørende i din økonomi. Du bør selvfølgelig ikke tage det som en selvfølge, at du kan finde én i dit netværk, der vil kautionere for dig. Kan det lade sig gøre, er der dog flere fordele ved et lån med en kautionist. Det er en bedre løsning, end at optage et såkaldt RKI-lån, der er målrettet personer i RKI, eftersom førstnævnte er betydeligt billigere.

Optag dit første lån gratis

Der er ikke nogen, der siger nej til et gratis lån. Især fordi de kun findes i et fåtal. Derfor er det også fortrinlige tilbud, at enkelte långivere udbyder gratis lån – det bliver nemlig ikke billigere at låne. I dag er det særdeles begrænset, hvad man kan få gratis, da vi lever i en tid, hvor priser på varer og ydelser jævnligt stiger. Det ændrer dog ikke på det faktum, at det er muligt at optage et onlinelån uden at betale renter og gebyrer. Det kræver dog, at du er ny kunde hos den respektive långiver. Det er nemlig kun det første lån, der udbydes gratis. Hvis ikke dette var aktuelt, var der næppe nogle låneselskaber, der kunne løbe rundt. De fleste tager deres forbehold, når de tilbydes noget gratis. Det er dog ikke nødvendigt i denne anledning. Der er intet mystisk over at kunne optage et gratis lån hos en digital långiver. Til trods for dette, er der dog en række betingelser, der er vigtige at sætte sig ind i. De adskiller sig nemlig en kende fra andre lån. Én af de ting, du er nødt til at være opmærksom på er, at låntypen altid har en meget kort løbetid. Derfor er det også et af kendetegnene ved et gratis lån. Derfor er det også kun et formidabelt tilbud, såfremt du kan indfri lånet på kort tid. Typisk skal det fulde lånebeløb være indfriet inden for 30 eller 60 dage.

Kun små beløb kan lånes gratis

Det er ikke kun en kort løbetid, der kendetegner gratis onlinelån. De kendetegnes også ved et relativt lille lånebeløb. Hos de fleste långivere lyder grænsen på 3.000 kr. eller 6.000 kr. I få tilfælde kan du dog låne op til 15.000 kr. Uanset lånebeløb har lånet en kort tilbagebetalingsperiode på mellem 30 og 60 dage. Det mulige lånebeløb svinger en del, hvorfor du bør undersøge, hvor mange penge du kan låne hos hver af de mange långivere. Endvidere skal du også undersøge, hvor mange penge du har råd til at låne. Her skal du ikke kun tage udgangspunkt i, at lånet indfries til tiden, men også inddrage renter og gebyrer i beregningen. Har du kun brug for et mindre lånebeløb, er dette også en glimrende løsning. Den nedre grænse på et gratis lån er ofte meget lav. Hos de fleste låneselskaber kan du låne ned til 100 kr. Derfor er du ikke forpligtet til at låne flere tusinde kroner, før du kan låne uden renter og gebyrer.