BILLÅN

Skal du bruge et billån? Der er mange forskellige måder at finde det helt rigtige billån på. Du kan bl.a. gå til din bank, som er den dyre måde, eller du kan finde et billån online her på Pengesektionen.dk. Ansøg online her og få svar med det samme.

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 75.000 kr
 • Få svar indenfor 30 sekunder
 • Få dit lån straksudbetalt

Ansøg

 • Lån op til 20.000 kr
 • Få svar på få sekunder
 • Tilbagebetaling på op til 12 måneder

Ansøg

Ønsker du at låne penge til en bil? Der er mange penge at spare ved at vælge det rette lån, når du skal købe en bil. Billån kan dog – på lige fod med flere andre låneformer – være lidt af en jungle at finde rundt i. Derfor er det ikke alle, der har held med at ramme plet, hvis de blot vælger et vilkårligt lån.
Derfor kan det godt betale sig at sætte sig grundigt ind i de centrale begreber, og benytte vores værktøj til at sammenligne de forskellige lån. Det kan give dig et bedre overblik over de mange lånemuligheder. Hvis du er på udkig efter et billån, kan du med fordel gennemgå denne guide.

Billån – hvilke muligheder har jeg?

Hvis du gerne vil låne penge til at købe en ny bil, kan det opnås på flere måder. Du kan også få et lån hos flere forskellige udbydere. Du kan blandt andet få et billån gennem:

 • Banker
 • Bilforhandler
 • Mindre långivere
 • Realkreditinstitutter

Billån hos forhandleren

En populær bilfinansiering er hos din forhandler. Ofte kan du forhandler dig til en bedre pris på en ny bil, hvis du samtidig optager et lån hos den respektive forhandler. I flere tilfælde kan det være lige så billigt at vælge at finansiere dit bilkøb hos din bilforhandler, som hvis du i stedet går i banken, for at låne pengene.
Det er især aktuelt i forbindelse med køb af en dyrere bil, da forhandleren ofte vil give dig en lav rente. Men du skal dog betale nogle stiftelsesomkostninger, der generelt set er dyrere hos forhandlerne. Hvis du gerne vil låne penge hos din bilforhandler, skal du selv lægge en udbetaling på 20 % af bilens salgspris.
Du kan derfor ikke få et billån uden udbetaling, hvis du gerne vil låne penge hos bilforhandleren. Derfor kan du ikke låne til bilens fulde pris. Du skal således selv kunne betale en udbetaling fra egen lomme. Det er ikke alle, der er i stand til dette, hvorfor det ikke er den rette løsning for alle.

Billån hos banken

Der kan være stor forskel på, hvad et lån til en bil koster hos de mange banker. Dertil vil du typisk opleve, at hver af disse banker kræver, at du er kunde hos dem, hvis du skal bevilges et lån til en ny bil. Endvidere kan det også variere afhængigt af dit kundeforhold – det er især gældende hos de større banker.
I banken er det ofte muligt at optage et billån med og uden udbetaling. Derfor er det op til dig selv at vurdere, om du vil låne til hele eller dele af betalingen af bilens salgspris. Med et lån i banken vil du kunne få en lavere rente, hvis du kan optage kredit i din ejerboligs friværdi, da banken dermed har en sikkerhed for lånet.
Dog betyder det, at du risikerer at du mister din bolig, hvis du ikke kan betale de månedlige afdrag. Derfor er der både fordele og ulemper ved at vælge det billigste billån i banken. I mange tilfælde kan det godt betale sig at låne penge i banken, da prisniveauet ofte er betydeligt lavere.

Billån hos online långiver

Du kan finde rigtig mange långivere på nettet, der tilbyder billige lån, der også kan bruges til at finansiere din nye bil. Det inkluderer bl.a. Santander, Bank Norwegian, L’easy m.fl. Det er typisk den nemmeste løsning, da du ofte kan få dit lån udbetalt med det samme – og der er ofte lavere krav til at få et sådant lån. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, at et online lån ofte er dyrere end de øvrige alternativer. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at undersøge alle muligheder – både på tværs af låntyper og -selskaber, før du optager et billån. I dag kan du tilmed finde online långivere, der kun beskæftiger sig med billån.
Derfor er det også muligt at optage et billigt billån på nettet, der minder om de vilkår og priser, der tilbydes af din egen bank. Den store forskel er dog, at det ikke er et krav, at du skal stille sikkerhed for dit billån, hvis du vælger at låne hos en online långiver. Det er op til dig selv at vurdere, hvad der er det bedste billån.

Billån uden udbetaling

Hvis du vælger at finansiere købet af din nye bil gennem en bilforhandler eller bank, er du påkrævet at lægge en udbetaling. Denne udbetaling består af en procentdel af bilens totale pris. Derfor kan det være en større forhindring for mange førstegangskøbere – særligt hvis bilen har en relativt høj pris.
Ønsker du at finansiere dit køb gennem en bilforhandler eller din bank, skal din udbetaling lyde på mindst 20 %. Dette opkræves som en form for sikkerhed for dit lån. Det betyder dog også, at des højere en udbetaling du selv betaler, des lavere vil de samlede udgifter til bilen være efterfølgende.
Vil du gerne købe din bil uden udbetaling, skal det ske enten via et realkreditinstitut eller hos en långiver på nettet. Det er dog ikke alle, der kan låne penge hos et realkreditinstitut, da det kræver, at du ejer en bolig. Dertil må realkreditlånet ikke overstige 80 % af boligens værdi.

Hvordan finder jeg det billigste billån?

Et lån til bil kan fås i et væld af afskygninger. Derfor kan det være svært at finde det billigste billån, der passer til dine behov. Der er flere faktorer, der skal inddrages i dine overvejelser, men det er særligt vigtigt, at kigge på lånets ÅOP.
Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent, som er et tal, der dækker over alle omkostninger for lånet. Det vises i form af en procentsats for alle låneomkostninger på årlig basis – inklusiv renter. Derfor kan du bruge ÅOP som en indikator for lånets reelle pris.
ÅOP er et tal, hvor alle låneomkostninger er blevet indregnet. Det inkluderer blandt andet:

 • Renter
 • Stiftelsesomkostninger
 • Administrationsgebyrer
 • Månedlige faktureringsgebyrer

Derfor er det ÅOP, der skal bruges til at vurdere, hvorvidt et lån er billigt eller ej. Derfor er det ligeledes den bedste måde at finde et billigt billån.